ALİ ŞEN

ALİ ŞEN


Aykut Kocaman'ın 8 haftaya ihtiyacı var

09 Eylül 2017 - 17:40

Transfer dönemi kapandı ve lig yarışı tekrar başlıyor.. Başakşehir maçı öncesi Fenerbahçe’yi nasıl görüyorsunuz?

Fenerbahçe bugün dünyada ve Avrupa’da önemli bir kulüp. Öte yandan UEFA’nın gelecek sezon için, “Ligler başlamadan transferleri bitirme” kararı da ortada. Bu düşüncenin ortaya çıkmasında, aynı futbolcunun aynı kupada iki farklı takımla oynamasının etkisi var.

Bu ortamda transferde dengeyi bozacak futbolcu bulmak çok zor. O zaman ikinci derecede oyunculara; dengeyi bozmayanlara veya üçüncü derecelere yöneliyorsunuz.

Fenerbahçe’ye gelen santrfor (Soldado) henüz hazır değil. Takım şampiyonluktan kopacak noktaya gelmemeli. Bu yıl, imtihan yılı. 

Yabancı sayısı ile de tartışmalar vardı.. Sizin düşünceniz nedir?

Futursuzca yabancının savunulmasına karşıyım. İlk 3 haftada, 1, 2 ya da 3 yerli oyuncuyla maça çıkan takımlar gördük.  İngiltere’ye bakın. Takımların bir kısmı yerli, bir kısmı yabancı oyuncuyla oynuyor. Denge kurulmaya çalışılıyor. Arsenal’e baktığınız zaman takımda hemen hemen hiç yerli oyuncu yok. Ve Arsenal başarılı olamıyor.

Fenerbahçe’nin yabancılarını nasıl görüyorsunuz?

Yabancıların hepsini iyi bilmiyorum. Burada önemli olan oyuncuların sahada nasıl performans göstereceği.

Hoca; oyuncuya göre sistem mi kuracak, sisteme göre mi oyuncuları sahaya sürecek bu önemli.

Eğer futbolcuları sisteme göre zorla futbol oynatmaya çalışırsa başırının gelmesi zor olur. Takım çorba gibi olur.

Aykut Kocaman’ın zamana ihtiyacı var. Şu andan itibaren 8 maçlık bir zamana ihtiyacı var.

Bir takımın başarılı olabilmesi için, oyuncuların zeki, yetenekli ve güçlü olması gerek. Zekası kıt, yeteneği az bir oyuncu çok süratli olsa da faydalı olamaz.

Taraftar tribünleri doldurmaya başladı. Bunu neye bağlıyorsunuz? 

Sezonun başındayız ve bu kez Avrupa’da yokuz.. Bu takım ligde toparlanır ve iyi sonuçlar alırsa taraftar destek olur. Taraftar sabırlıdır; takımının iyi olmasını ister. 

Şu anda Fenerbahçe’nin önünde lig şampiyonluğu ve Ziraat Türkiye Kupası var. Lig şampiyonluğu tabii ki çok daha önemli.  Şu anda takımın 8 haftaya daha ihtiyacı var. 

Gençlerbirliği galibiyetiyle takım çok büyük bir nefes aldı. Şimdi Başakşehir maçı çok önemli. Kötü bir seriye girmezsek taraftar çoğalır. Taraftar maça gelmek, takımını desteklemek istiyor. Ama sıkıntı verecek kadar bir futbol oynanıyorsa taraftar da tribünde sıkılır. Maça 80 kilometreden geliyorlar.. Bir de geri dönüyorlar.. Takımlarının iyi futbol oynamasını bekliyorlar..

Volkan Demirel mi Kameni mi sorusu da çok öne çıkıyor. Sizin düşünceniz?

Malaga’da oynayan bir kaleci maç içinde çok fazla sayıda topla buluşur ve çok gol yememek için oynar. Kameni’nin o takıma fazla katkıda bulunması için çok gol yememesi gerekiyordu. Eğer Kameni çok iyi bir kaleci olsaydı bırakmaları için aptal olmaları gerekirdi.

Malaga şehrini gördüm. Turizm ve belediyenin yatırımlarının çok olduğu bir şehir. Kameni’nin pek birşey yapacağını sanmam.

Bizim zamanımızda Beşiktaş’ın kalecisi Varol vardı. Nerede duracağını çok iyi bilmezdi.

Bir de Turgay vardı. Turgay’ın zekası vardı. Nerede duracağını çok iyi bilirdi.

Volkan geçmişte çevikliği sayesinde taraftarın büyük bölümünün hayranlığını kazandı. Kalecide yaşlandığınız zaman çevikliğiniz için zor olur. Volkan’ın durumunu göreceğiz.

Şampiyonluk yarışı içindeki diğer takımları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Galatasaray çok çok iyi kadro kurdu. Beşiktaş’ın da iyi kadrosu vardı, akıllı takviyeler yaptılar.

Trabzonspor Sosa’yı alarak çok önemli bir iş başardı. Burak Yılmaz zaten nerede duracağını çok iyi bilen Milli Takım’da oynayan bir oyuncu. Fenerbahçe maçında gol atmasının yanında kendi sahasına kadar gelip top çıkardı.Ama Burak bunları sürekli yaparsa 18’e gidene kadar yorulur. O yüzden Sosa büyük transfer. Trabzonspor bu sezon iyi adımlar attı.

Bu sezon düşüşe geçeceğini tahmin etttiğim takım ise Başakşehir. Bunu bir yere not edelim..

YORUMLAR

  • 0 Yorum