ALPER ASLAN

ALPER ASLAN


Ya Gomis olmasaydı?

17 Eylül 2017 - 00:20

Galatasaray camiası pazar gününü oldukça keyifli geçirecek. Rakipleri henüz maçlarını oynamadan 3 puanı ceplerine koydular. İç sahada kazanma serisini 3 maça çıkardılar. Mağlubiyet almadan yollarına devam ediyorlar. Galatasaray taraftarını da ‘şimdilik’ bunlar ilgilendiriyor. İki yıllık bekleyişin ardından sinirden değil keyiften yatamayacak durumdalar. O program senin bu tweet benim tur atacaklar. Ama bu güzel günlerin iki haftadır kötü sinyal verdiğini de hatırlatmak lazım. Antalyaspor maçında 1 puanı Gomis kurtardı desek yanlış olmaz. Peki ya Kasımpaşa karşılaşması? Bu mücadelede Gomis’in adeta kendi kendine yarattığı 2 gol olmasa şu an Tudor’u konuşmuyor muyduk?

KRONİK DAĞINIKLIK

Maça başlarken taraftarının da vites artırmasına yardımcı olduğu Galatasaray, ailece Kasımpaşa yarı alanına kamp kurdu. Ön alanda sürekli sarı kart riski barındıran baskılarının yanı sıra kontrolsüz ve dağınık hücumları da panik yüzünden olumlu kullanılamadı. Sıradan bir ‘orta-kafa’ pozisyonu bile seyircinin üstün baskısı yüzünden ‘tiki-taka’ya evrildi. Ama ortada hükmedilmiş bir kale, kaçırılmış net gol pozisyonları bile yoktu. Kasımpaşa’nın seyirci baskısına dayanamaması kendi sahasına gömülmesini sağladı. Gomis’in yoktan var ettiği golle ilk yarı 1-0 kapandı. Galatasaray skoru 44. Dakikada bulmasaydı, ikinci yarıda çok farklı bir maç izleyebilirdik.

İKİNCİ YARI ROLLER DEĞİŞTİ

Kasımpaşa’nın özgüvenini geri kazanmış olarak başladığı ikinci yarıda roller değişti. Konuk takım topla daha çok oynadı. Orta sahayı daha hızlı geçti. Final hamlelerini doğru yapamamalarına rağmen maçtaki denge sağlandı. Galatasaray’ın çabuk gol atma isteği ve bunun sebep olduğu top  kayıplarıKasımpaşa’nın hızlı hücum yapmasını kolaylaştırdı. Ndiaye’nin bu maçta savunmaya daha yakın, Fernando’nun yanında oynaması dikkat çekti. Savunma dönüşlerinde Tolga’nın oynadığı pozisyon itibariyle geç kalması, orta sahada boşluklar yarattı. Bu boşlukları taktik faullerle en az 4-5 defa kesen Ndiaye, Cüneyt Çakır’ın görmezden gelmeleriyle maçı kartsız tamamladı. Muslera’nın Rangel’e havada attığı yumruğun sonucu ise penaltı olmalıydı.

TEHLİKE TAM DA BURADA

Galatasaray’ın gol yükünü çeken Gomis, doğru hücum planlamasıyla değil kişisel becerileriyle 3 puanı getirdi. Feghouli oyuna girdikten sonra takım savunması daha da kötüleşti. Belhanda’nın yönetim eksikliği farkın açılmasını engelledi. Tolga Ciğerci’nin formayı Feghouli ile değişecek olması savunma alarmını da beraberinde getirecek. Ayrıca son iki maçta görülen B planı eksikliği özellikle derbilerini son 8 haftaya saklayan Galatasaray için çözülmesi gereken başka bir sorun.

Sonuç; Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa cümbür cemaat pres yapmaktan vazgeçmeli. Yeni pas yolları ve taktik varyasyonlar için çalışmalı. 70. Dakikadan sonra kesilen nefeslerin üzerine gitmeli.

YORUMLAR

  • 0 Yorum