ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Advocaat'ın takımdan istediği...

30 Eylül 2016 - 10:43

Dick Advocat ve oyuncularını tebrik ederim..

Kendi liginde 7'de 7 yapan, 21 gol atıp sadece 2 gol yiyen Feyenoord'a karşı takımını çok iyi hazirlayan tecrübeli hoca, dogru oyunla bu zorlu maçın üstesinden gelmeyi başardı..

Bu zorlu süreçte, once Kasımpasa ve Gaziantep maçlarını sonrasinda da Feyenoord'u yenerek güven verdi...

Feyenoord'a karsi alinan bu galibiyetin altinda, bilinçli , sabırlı, kontröllü ancak agresif mücadele ve kararlılık vardı..

Oyunun her anında yüksek konsantrasyonla oynayan, verilen taktiği mükemmel uygulayan oyuncular grubunu büyük bir keyifle izledik..

Bu tür zorluk derecesi yüksek maçlarda, alanları daraltmak, bu dar alanlarda rakibe yakın oynayıp, agresif 2'li mucadelelere girmek, 2. toplari kazanmak kisaca rakibe alan ve zaman vermemek, Dick Advocat'in takimindan istedigi en onemli taktiksel anlayıştı…

Genel olarak oyunun butununde, Mehmet Topal-Kuyt, Souza-Vilhena ve Ozan-Ahmedi eslesmelerini gorduk..

Orta sahada bu üçlü rakiplerine yakın oynayarak büyük baskı yaptılar ve cok başarılı oldular..

Aynı zamanda Ozan, Emenike'ye asist yaparken, Souza 2.bölgeden gol noktasına yaptığı sürpriz koşularla 60. ve 65. dakikalarda ciddi gol pozisyonlarina girdi..

Diğer yandan Kjaer ve Skrtel, Jorgensen'e yakın oynayarak top almasına, dönmesine izin vermeyerek, ayni zamanda sürekli oyunu öne dogru iterek alanları hep daralttilar..

Volkan Şen'in yokluğunda Dick Advocat'in bir doğrusu da, ikinci gol ayağı olarak Sow'u tercih etmesi oldu..

Diger kanatta oynayan Lens, futbol bilgisi, gücü, yaptığı etkili driblingler, kullandığı etkili duran toplar ve üstlendiği sorumluluklarla öne çıkan bir performansa imza atti..

Stratejik olarak doğru oynayan Fenerbahçe hak ettiği galibiyeti alıp, ikinci maçlar sonunda grup liderliğini eline geçirerek büyük moral kazandı...

30.09.2016 - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum