ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Aykut Kocaman'a uyarılar

05 Nisan 2017 - 22:40

Fenerbahçe'de artık en büyük hedef Türkiye Kupası'nı kazanmak ve kötü geçen sezonu biraz olsun mutlulukla kapatmak.. Hemen ardından da yeni sezonun planlarını yapmak..

110.yılını kutluyor Fenerbahçe.. 110 yılda öyle şeyler yaşamış ki zor anlatılır.. Ama 3 Temmuz Süreci'ne hepimiz canlı şahit olduk.. Nelerin yaşandığını hep beraber gördük.. Bir isim; Aykut Kocaman bizden daha fazla olayların içindeydi.. Kulübün başkanı tutukluyken hem teknik adamlık hem başkanlık yaptı.. Fenerbahçe'yi asla seviye olarak geriye götürmedi.. Ama oynattığı futbol da çoğu zaman eleştiri aldı..

Önümüzdeki sezon takımın başında çok büyük bir aksilik yaşanmazsa yine Aykut Kocaman olacak.. Kocaman'ın ikinci gelişi taraftar açısından da kulüp açısından da çok önemli..

FİNANSAL FAIR-PLAY KISKACI

Fenerbahçe'nin UEFA finansal Fair Play kıskacı yüzünden transfer bütçesi yok aslında.. Oyuncu satarsa oyuncu alabilecek.. Bu yüzden Kjaer, van Persie, Josef gibi sözleşmesi devam eden oyuncuların elden çıkarılması çok mantıklı duruyor..

Sözleşmesi biten Volkan Demirel, Hasan Ali, Lens, Sow gibi isimlerin kulüp de kalması ise daha olası..

Bu sezonu çok da iyi geçirmeyen Stoch, Emenike, Salih Aykut Kocaman'ın tanıdığı isimler.. Onlardan yararlanmak yoluna giderse hiç şaşırmam..

Aykut Kocaman'a alması ya da göndermesi gereken oyuncular konusunda pek çok tavsiye gelecektir.. Ben o konulara fazla girmek istemiyorum.. Ama bir önerim olacak Aykut Hoca'ya..

Artık kendi yolunda yürü.. Başkasının izini, sürme.. Başkasının geçmişte kalan sistemlerinin peşinde koşma.. Fenerbahçe'ye cesur, taraftarın özlediği hücum futbolunu oynat.. Kaybetse bile saldıran, rakibe nefes aldırmayan bir takım oluştur.. Kontrollü futbol anlayışından uzaklaş.. Yoksa bu taraftarın Kadıköy'e geri dönmesi uzak olasılık..

FUTBOLDA EN ÖNEMLİ UNSUR FUTBOLCUDUR

Aykut Kocaman'ın hiç değişmeyen bir futbol felsefesi vardır.. "Futbolda en önemli unsur toptur" der Aykut Kocaman.. Topa sahip olmayı çok önemser ve kolay kaybedilmesini istemez..

Oysa futbolda en önemli iki unsur futbolcu ve taraftardır.. Futbolcu yetenekleriyle öne çıkmalı, taraftarı coşturmalı ve arkasına almalıdır.. Taraftar da takımına iyi günde, kötü günde destek verecek bir ruh birlikteliği içinde olmalıdır.. Eğer bu iki ayrıntıdan birinde yanlış yapılanma oluşursa Fenerbahçe ilerleyemez..

Aykut Kocaman'a buradan açık açık yazıyorum.. Fenerbahçe'yi iyi tanırım.. Seni sever.. Ama bir şeyi hiç unutma Hocam.. Fenerbahçe taraftarı rakipten korkan ve sürekli kontrolü elinde tutmaya çalışan, tempoyu yükseltmeyen bir oyun anlayışı istemiyor..

Fenerbahçe taraftarı geçmişin Galatasaray'ı, günümüzün Beşiktaş'ı gibi sürekli hücumu düşünen ve sahaya gol atmak için çıktığını rakibe hissettiren bir takım istiyor..

Fenerbahçe taraftarı Mehmet Topal, Josef, Ozan'dan sıkıldı.. Oğuz, Aykut, Rıdvan istiyor..

Hatırlatayım dedim..

YORUMLAR

  • 0 Yorum