ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Savunma hızlanmalı

25 Ağustos 2019 - 01:30 - Güncelleme: 25 Ağustos 2019 - 17:00

Geçen hafta zayıf bir rakip karşısında 5-0 kazanmış Fenerbahçe için Başakşehir maçının çok daha zor geçeceği ortadaydı.. Hatta puan kaybı bile olabilirdi.. 

Audi Cup'tan bu yana sarı-lacivertli takımın en oturmuş isimlerinden biri olan Ozan Tufan'ın sağ beke çekilmesi, Zanka'nın stoperde ağır kalması, Jailson'un yenilen golde olduğu gibi bölgesindeki forvetin uzağında kalması, direkten dönen iki top düşünüldüğünde Fenerbahçe için herşeyin en iyi şekilde sona erdiği bir 90 dakika olduğunu kabul etmek gerek..

Maçın analizine geçmeden sarı-lacivertli savunmanın mutlaka daha hızlı isimlerden kurulması gerektiğinin altını çizelim.. Jailson da Zanka da rakibin hızlı adamları karşısında çok açık verdiler..

Ersun Yanal'ın öndeki oyun kurgusu istikrarlı.. Ancak Rodrigues - Kruse ikilisi bu maçta üretken olamadılar. Oyunun içinde fazla gözükmemesi, fiziki mücadelelere fazla girmemesi Başakşehir gibi dirençli bir takım karşısında Fenerbahçe'nin hücum gücünü düşürdü.

Rodrigues - Ferdi değişikliğinin ikinci yarının hemen başında gelmesi isi Yanal'ın önemli bir artısıydı. Ferdi girdikten sonra sadece çizgide dimine gitmek yerine, içe katederek ve goldeki gibi kanat değiştirerek oynayınca Başakşehir savunmasının dengesi bozuldu.

Tolga Ciğerci - Emre Belözoğlu ikilisi üstüne düşen görevi yaptı. Tolga'nın ilk yarıdaki asisti, geri dönüş anlamında çok önemliydi.

Deniz Türüç hem direğe çarparak dışarı giden vuruşunda hem de ofsayta takılan Vedat'ın golündeki koşusu ve pasıyla kalitesini ortaya koydu.

Dirar önemli bir futbolcu.. Her iki kanatta, savunmada ve hücumda görev yapmak değerini daha da artırıyor. Faslı oyuncunun iki hafta üst üste kendini unutturarak gol bölgesine gelmesi ve iki gol bulması bütün takıma moral verdi.

Zayc ve Alper'i oyunu hareketlendirmek, rakibin biraz geri çekilmesini sağlamak adına doğru tercihler olarak nitelemek gerek.. Zajc'ın Dirar'ın golündeki kilit pası galibiyeti getiren etkenlerden biri oldu.

Ve Vedat Muriqi.. Boyuna göre hızlı.. Attığı gollere karşın çok arzulu ve çalışkan.. Golü bekleyen değil, kovalayan bir santrafor.. 

Direkten dönen toptaki vuruşunun bir benzerini attığı golde yaptı..

Fenerbahçe oyun hakimiyetini rakibe vermişken Altay'dan gelen topların hemen tamamında ya arkaya pas verdi ya da faul kazandırdı..

Vedat'ın bu güçlü duruşu takımın ileri çıkışının da anahtarı.. 

Emre'nin pas trafiğini yönetmesi, Ozan'ın oyunun sonlarına doğru sağ beki bırakarak ortadan akın yapması ve tüm takımın son ana kadar golü kovalaması..

Fenerbahçe için sezonun geri kalan bölümü adına önemli mesajlardı..

Ve Altay.. Yediği gol, aslında her kalecinin yiyebileceği ama çok az santrforun atabileceği bir goldü.. Visca'nın vuruşunu kurtarması ve oyunu doğru başlatma adına yaptığı her hamle takımın özgüvenini yükseltti..

Başakşehir'i de kutlamak gerek.. Kazanmak için herşeyi yaptılar.. Ama 4 yıl boyunca kendilerini yöneten beyin, bu maçta rakipte olduğu için bazı noktalarda eksik kaldılar..

Crivelli'nin attığı goldeki koşusu, Jailson'un etrafından dolanması ve bilardovari vuruşu Başakşehir'in doğru bir transfer yaptığını da gösterdi.

Visca-Mossoro ikilisinin katkısı ikinci gole yetmeyince puan alabilecekleri hatta kazanabilecekleri bir maçtan yenik ayrıldılar..

YORUMLAR

  • 0 Yorum