CÜNEYT TANMAN

CÜNEYT TANMAN


Bu şartlarda Galatasaray için bir puan çok iyi

18 Aralık 2016 - 14:25

Ankara deplasmanları zordur hele böyle jilet gibi sahalarda, hele Osmanlıspor gibi sahasına daha alışık, hücum etkinliği çok yüksek bir takıma karşı!

Maça biraz değişik acçıdan bakalım ve madde madde yaklaşalım...

1) Türkiye'de modern statlar var artık, son teknoloji ile yapılmış modern stadlar.

2) Türkiye'nin başkentinde kış şartları çok zorlu. Dün akşam Ankara'da buz bateni gibi bir saha vardı. Ne başkente ne de Osmanlıspor'a yakışmayan bir saha.

3) Bu zeminlerde Oynamak gerçekten çok zor.Biz geçmişte bunu çok yaşamıştık. O günün şartlarında bu sahalar doğaldı,kaçınılmazdı.

4) Bugün, bu teknolojiyle, bu imkanlarda böyle sahada maç oynatmak ayıp ötesi birşey.

5) Sporcu sağlığı için büyük tehlike. Fatura Serdar Aziz'in sakatlanmasıyla ödendi zaten.

6) Serdar Aziz gibi geçen sezon başından buyana 173 gün sakat kalmış bir oyuncu için daha büyük bir riskti oynamak, sakatlandı. Allah'tan başka sakatlık olmadı bu zeminde yine de.

7) Osmanlıspor kendi şehrinin iklimine sahasına daha fazla alışık olduğu için Galatasaray daha fazla olumsuz etkilendi.

8) Osmanlıspor sahaya daha alışık diyoruz ama bu kadar gol kaçırdıysalar bunda sahanın olumsuz etkiside gözardı edilmemeli. İyi sahada maçı kazanma şansları çok daha fazla olurdu bence.

9) Şu bir gerçekki maçı daha çok hakeden taraf Osmanlıspor'du.

10) Osmanlıspor Türkiye'de takım oyunu oynayan ,bunu sahada net görebildiğimiz 3 takımdan biri.

11) Kanatları iyi kullanıyor,çok hızlı hucuma çıkıyorlar, çok uyumlu bir orta sahası var. Pozisyon zenginliği evsahibi ekipteydi.

12) Webo iki gol attı ama 2-3 misli daha netlerini kaçırmasa skor çok farklı olabilirdi. Sadece webo değil, Endiaye de son vuruşları kötü yapanlar arasındaydı.

13) Osmanlıspor adına  kaçanları söylüyoruz ama Galatasaray adınada özellikle 2-3 pozisyonda kurtaran Muslera bir kez daha alınan puanda çok önemli bir isim oldu.

14) Galatasaray geçtiğimiz haftalarda kazandığı maçlarda bile çok iyi görüntü vermemişti.Özellikle defansif olarak ciddi zaafları var. Gollerde ve verilen pozisyonlarda  bu çok açık olarak gözüktü.M aç genelinde çok iyi oynayan yoktu.

Tüm bu nedenlerle sarı-kırmızılı oyuncuların bireysel performanslarını çok fazla eleştiremem. Bu maçta sığınacakları çok önemli bir nedenleri vardı.

Galatasaray adına bu sahada bu futbol normal, bu sonuç çok iyi...

18 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum