CÜNEYT TANMAN

CÜNEYT TANMAN


Tudor sistemi çökertebilir

23 Mart 2017 - 21:41

Bu defa papaz pilav yemedi. Trabzon son yarım saati bir kişi eksik oynamasına rağmen son dakika gollerine alışan Galatasaray'a bir şeref sayısı bile attırmadı.

Trabzonspor çok iyi mücadele etti .Galibiyetteki en önemli faktör ise tartışmasız takım olarak yaptıkları bu doğru mücadeleydi.

Özellikle 2-0'a kadar sahanın tamamiyle hakimiydiler. Oynatmadılar, belki az pozisyon buldular, ama girdikleri üç pozisyonun ikisi gol oldu, biri direkten döndü.

Hücumda son pasları biraz daha doğru oynasalar daha farklı da kazanabilirlerdi.

TUDOR ÇORBAYA DÖNDÜRDÜ

Gelelim Galatasaray'a… Son iki maçta son dakikalarda gelen galibiyetlere rağmen yeni hoca, yeni sistem ama oyun olarak değişen birşey yok demiştim..

Aslında bu maçta bir değişiklik oldu. Oyun daha da karmaşıklaştı ve görüntü daha kötü yöne döndü..

Tudor'un işi kolay değildi belki ama ben bu kadar kötü bir performans beklemiyordum.

Takımı Trabzon deplasmanında tam anlamıyla çorbaya döndürdü. Tüm oyuncuları iyi oynadıkları pozisyonun tersi mevkilerde oynattı. Onların performanslarının çok altında oynamasına neden oldu.

Tarzı ve uygulamaları ile en etkili oyuncularıda kaybetti bence Tudor.

Sneijder "Artık ben oynamam" der gibiydi sahada. Oyuna öyle bir defans üçlüsü ile başladı ki inanılır gibi değil.

En uzunları Semih ve diğer ikisi kısa, asıl mevkileri iki bek olan Carole ve uzun zamandır ortalıkta olmayan Cavanda.. Orta dörtlünün kenarlarında da Linnes ve Yasin.

2-0'a kadar ileri gitmekten çok adam kovalayan orta alan. İleri üçlü dersen, solda oynamak istemediği belgeli Sneijder solda, solda oynamayı seven Bruma sağda. Yerinde oynayan bir Muslera bir Selçuk, Tolga var. Bir de Podolski.

Uyumsuzluk sürerken, duran topta pozisyon hatası ile gelen ilk gol. İkinci golde pozisyon hatası. Hatta direkten dönende de aynı hatalar.

5 benzemezle kim ne yapabilirdi ki? 2-0'dan sonra, rakip on kişi kaldıktan sonra yine bireysel çabalar ve doldur-boşaltla girilen iki pozisyon var.

Bir takımda büyük değişimler dereyi geçerken yapılmaz. Sistemi gereksiz zorladınız mı motoru dağıtırsınız. Trabzonspor karşısında olan da bu.

Sonuç olarak Trabzon hakederek kazandı. Galatasaray ise bildiğimizdende kötüydü,hattiği gibi ouansız dönüyor..

YORUMLAR

  • 0 Yorum