CÜNEYT TANMAN

CÜNEYT TANMAN


Yeni hoca, yeni sistem

10 Mart 2017 - 13:39

Galatasaray Antalya'ya yaslı gitti, mutlu dönüyor. Tabii bu maçı kazanmakla şampiyon olmayacak belki ama hem ligde zirveden kopmamak için, hem de biraz olsun moral bulmak adına önemli bir üç puan oldu.

Aslında Galatasaray adına daha kolay bir 90 dakika olabilirdi.

Çok fazla birşey yapmaya gerek kalmadan 2-0'ı yakalamışken, Chedjou'nun hatası ya da ikramı ile Antalya'yı maça ortak etmesi Galatasaray için ikinci yarıyı çok zor hale soktu. "Oyuncunun hatası" diyoruz ama ona yapılan verilebilir bir faul de vardı bence.

İlk yarı daha kontrollu bir oyun ve mücadele yönü daha ağır basan bir 45 dakika oldu. İki takım adına da az pozisyon vardı. Ama bu kısır oyundan üç gol çıktı. Bruma'nın yeteneği, Eren'in muhteşem bir vuruşu ve Chedjou'nun hatası.

SON BÖLÜM MÜTHİŞTİ

İkinci yarıda ise daha canlı bir bölüm izledik. Özellikle maçın ikinci yarıda daha farklı oynamasının en önemli sebebi ilk yarı biterken Galatasarayın yediği ilk goldü.

Antalya'nın attığı ikinci golden sonra ise müthiş bir son bölüm oldu.

Özellikle Galatasaray'ın yeniden galibiyeti yakalamak adına daha fazla risk alması, kontrolü ikinci plana bırakıp rakip kaleyi daha fazla düşünmesi oyunu çok fazla heyecanlı ve keyifli hale soktu. Adeta rus ruleti gibi bir son yarım saattin kazananı misafir takım oldu.

Yeni bir hoca, yeni bir tarz, yeni bir sistem arayışı ve eksikler..

Yeni şartlara alışmaya çalışmak, Galatasaray'ı ilk yarıda daha fazla defansif, daha az pozisyon veren ama daha da az hücuma çıkmasına neden olan faktör oldu.

Yazı uzamasın diye bu sistemin zaaflarını anlatmıyorum. Ama sıkıntılı ortada çok şey olduğunu da belirtmeliyim ..

2-2'den sonra alıştığımız Galatasaray geri döndü. Sistem falan kalmadı. Can havli ile hucuma çıkmaya çalıştı. Bunu yaparken çok da pozisyon verdi. Kaybedebilirdi, kazandı. Özet bu..

Bruma dün Galatasaray'ı hucumda ayakta tutan en önemli isim oldu yine..

Eren mucize gollerle galibiyette en önemli hisseye sahip oldu bir daha..

Yasin de yeni sistemin zorluğuna adapte olmak adına takımın en çalışkanlarındandı dün akşam. Josue arasıra iyi paslar attı. Gerisi teferruat..

 Sonuçta galibiyet güzel ama yeniliklerin getirdiği bir kazanım ile gelen bir şey değil bu üç puan tabii.. Bunu iyi ayırmak gerek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum