E.MURAT YIĞCI

E.MURAT YIĞCI


Geçen yıl şampiyon yaptı; bu sezon niye yapmasın

22 Aralık 2016 - 21:04

Başakşehir sezon sonunda şampiyon olabilir mi? Zor ama imkansız değil. Bursaspor, “olmaz” denileni başarıp şampiyon olan beşinci takım olmayı başardığına göre, Başakspor neden bu başarıyı göstermesin ki...

Beşiktaş'ta Şenol Güneş eleştirilmeye başlandı. Sorun nedir.. Tedavisi nedir.. Ara transferde doğru isimler kimler..

Şenol Güneş, benim Türkiye’de en beğendiğim teknik direktörler arasında yer alıyor. Bence en önemli özelliği, futbol bilgisini sahaya yansıtmasının yanı sıra, teknik direktörlüğünü insani özellikleriyle destekliyor olması. Adeta bir abi gibi. Bu sayede gerçek potansiyelini gösteremeyen oyuncuları, yıldız oyuncu statüsünde kullanabiliyor. Ama tabii şunu da kabul etmek gerekiyor ki, sporcuların zaman zaman “abiye” değil, sert bir teknik adam figürüne ihtiyacı var. Özellikle sona yaklaşıldığında.

Belki de bu nedenle, Şenol Güneş için önemli sorunlardan biri olan “sonları” iyi oynayamamak problemi ortaya çıkıyor. Trabzonspor’da, Milli Takım’da, Şampiyonlar Ligi’nde ya da Kupa’da, sonlara yaklaşıldıkça, kontrolü kaybediyormuş izlenimi veriyor. Ama sonuçta, geçen yıl Beşiktaş’ı şampiyon yapan teknik adamdan söz ediyoruz, geçen yıl iyi bir final yaptığına göre, bu yıl neden yapamasın...

Eren Derdiyok'a ne oldu.. Galatasaray şampiyon olabilir mi..

Adeta büyü yapılmış gibi  Eren (6 golle) takımının en çok gol atan oyuncusu ama öylesine goller kaçırıyor ki, bir türlü takımı sırtlayacak isim izlenimi veremiyor. Galatasaray’ın şampiyonluk şansı tabii ki var. Tüm spor yazarlarının yerden yere vurduğu Galatasaray, ilk yarının son haftasına girilirken, her şeye rağmen üçüncü sırada bulunuyor. İyi mi oynuyorlar, hayır. Kötü mü oynuyorlar, hayır. Sizin anlayacağınız Galatasaray’ı halen kimse çözebilmiş değil. Ama ben 3 büyüklerin şampiyonluk yarışından kopmayacağını, kopartılmayacağını düşünüyorum.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı iki takım için de çok kritik hale geldi.. Ersun Yanal kaybederse göreve devam eder mi.. Fenerbahçe puan kaybı yaşarsa yarıştan kopar mı..

Trabzonspor yenilirse, Ersun Yanal’ın takıma katkısı mutlaka tartışılır; tartışılması da gerekir. Trabzonspor sezon başından bu yana sadece sonuçlarıyla değil, futboluyla da bir türlü güven vermiyor. Takımda “sağlam” denilebilecek bir mevki adeta yok gibi... Trabzonspor’un Yanal’la yollarını ayırması Yanal’ın kötü bir teknik adam olduğunu asla göstermez; sadece Yanal’ın Trabzonspor’a verimli olamadığını gösterir.

Fenerbahçe, Türk futbolunun en ilginç takımları arasında yer alıyor. Tek bir galibiyetle “havaya girip”, aldıkları rüzgarla çok hızlı uçabilme özelliğine sahip sarı-lacivertliler. Trabzonspor’a yenilmeleri bu özelliklerini değiştirmeyecektir. Her zaman şampiyonluğa oynama kapasitesine sahipler; çünkü havaya girdiklerinde kötü oynasalar da kazanabilmek gibi bir özellikleri var.

Trabzonspor'un yeni stadı için düşüncelerin nedir?

Trabzonspor’un yeni stadı muhteşem bir teknoloji harikası, Türk sporuna büyük bir katkı. Ama bana göre doğru bir proje değil. Ortalama 10 bin kişiye oynayacak bir takımın 40 bin kişilik bir stada sahip olması, stadın her zaman boş görünecek olması anlamına geliyor. Düşünsenize, maçınıza 9560 biletli seyirci gelmiş, ama stadın 4’te 3’ü boş. Boş tribünler önünde futbol oynamanın ne anlamı var ki? Bence 15-17 bin kişilik bir stat projesi Trabzon şehri için daha sürdürülebilir bir yatırım olurdu.

Ara transfer çalışmaları başladı. Trabzonspor için Kweuke, Etoo, Rodallega, Fernandao, Liverpool'dan Samed Yeşil gibi isimler konuşuluyor.. Düşüncelerin nedir?

Trabzonspor’un bu yıl yapması gereken şey, yeni transfer yapmak değil, mali durumunu düzeltmek için gereken hamlelerin ne olduğunu konuşmak olmalı. Takıma Messi ve Ronaldo’yu aynı anda transfer etseler, bu Trabzonspor’un ilk beşe girmesini sağlamaz.

Daha fazla borca girip, daha fazla batağa saplanmak ve gelecek yılları da ipotek altına almak, ne kadar mantıklı olur? Üstüne üstlük, bu saydığımız isimlerin Trabzonspor’a geleceğini düşünmüyorum. Biraz sert olacak belki ama, Trabzon, ne yazık ki artık futbolcular için bir çekim merkezi olmaktan çıktı.

Rusya Büyükelçisi'nin öldürülmesi futbol, voleybol ve basketboldaki Rus takımlarıyla olan maçlarımızı nasıl etkiler.. CSKA-Fenerbahçe en yakın ve en önemli maç gibi duruyor.. 

Böylesine beklenmedik, anlamsız ve vahşi bir olayın düşmanlığı değil, dostluğu tetikleyeceğini düşünüyorum.

22 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum