EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Fenerbahçe'yi Bülent Yıldırım Çarptı

30 Eylül 2017 - 01:49 - Güncelleme: 30 Eylül 2017 - 01:52

Beşiktaş galibiyetinin ardından “Derbinin tansiyonu yüksek kazancı düşük” oldu demiştik. Malesef yanılmamışız Akhisarspor maçı bunun göstergesiydi adeta. Son yıllarda Fenerbahçe’yi saran bir hastalık var bunun adı: maç seçmek. Oyuncusu, hocası, taraftarı, yöneticisi hatta basını ve hakemi bile maç seçiyor artık. Fenerbahçe tüm kameraların üzerinde olduğu derbilerde hem Kadıköy’de hem deplasmanda kolay kolay kimseye boyun eğmezken herkes performansının bir tık üstüne çıkarken, bütçesi çeyreğine yakın takımlar karşısında çok zorlanıyor son 3 senedir.

Akhisarspor’un bekleyişi kontrol altında

Belli ki geçen hafta Beşiktaş yönetimi halkla ilişkiler savaşını kazanmış. Sadece futbol kamuoyunda değil Samandıra çevresinde Akhisar yerine o maç ve hakemler konuşulmuş. Bunu anlamak kolay Akhisar maçtan önce Fenerbahçe’nin sadece 1 puan gerisindeyken averajı da -1. Belli ki attığından fazlasını yiyor açık oyunda. Ama Fenerbahçe maça yine Kocaman bir kontrolle başlıyor. Kontrolden kastım kaleyi tutan ilk şut dakika 55’te ceza sahası dışından geliyor. Dışarıdan bakınca Fenerbahçe mi kaleye gidemiyor Akhisar mı iyi kapanıyor tartışılır. O vakit daha önce de söylediğimiz gibi çilingir B Planları Aatıf, Soldado, Alper neden bu kadar geç oyuna alınıyor merak konusu.

Josef bile aranıyorsa eyvah

Aykut Kocaman kendi satranç hamlelerini o kadar sofistike kurmuş ki bir kişi bile eksik olunca yerinde oynayanlar bu taktikleri çözemiyor. Biz maçta en çok Neto aranır diye tahmin ederken bir bakıyoruz Josef Souza olmayınca ne Ozan ne Mehmet Ekici, Beşiktaş maçındaki gibi verimli olamıyor. Kaptanlığına tek laf söylenemeyecek Mehmet Topal artık bu seviyelerde 90 Dakka için yeterli olmadığının sinyallerini veriyor. Valbuena “topu ben taşıyım, pası da ben atayım ama bir zahmet ikili bindirmelerde yanıma biri gelsin” derken, Guiliano sanki 10 numara dışında bir yerde oynatılması hakaretmiş gibi klasının çok altında bir performans sergiliyor.

Üstüne bir de Yıldırım çarpıyor

Fenerbahçe kendi çizdiği labirentte kaybolurken bir de üstüne maç boyunca çok yattık 60.dakka biraz açılalım diye yürüyüşe çıkan Akhisar golü buluyor. Bunun üzerine ezberlediğimiz Alper, Soldado ve Aatıf hamleleri zoraki geliyor. Hakem de bizim kadar farkında bu durumun belki kazara beraberlik golü gelir ben işimi sıkı tutayım hem bu haftayı hem gelecek haftayı katledeyim dercesine saçma ve yanlış kararlar veriyor. Kötü niyetli bile değil düpedüz o da kötü maç yönetiyor. Fenerbahçe o kadar kopuk ki maçtan Alper yanına gelince Aykut Kocaman kırmızı kart olduğunu yeni anlamış gibi tepkiler veriyor. Skertel’in tartışmalı kırmızı kartı adeta mesaj niteliğinde siz düşerseniz bir tekme de biz vurmaktan çekinmeyiz diyorlar Fenerbahçe’ye. Bu sonuçtan sonra herkes dönüp bir aynaya bakmalı. Elbet en başta oyuncular ve Aykut Kocaman ama futbolun diğer aktörleri de en az onlar kadar hatalılar.

Fenerbahçe taraftarına not: Fenerbahçe Akhisar’a hakem yüzünden yenilmedi ama milli maç arasından sonra hakemin iki hatalı kararı yüzünden Yeni Malatya karşısında zorlanabilir. Tribünler eksiltilmiş takımı desteklemek yerine Ozan’ın kilo sorunuyla uğraşırsa takımın lige erken havlu atmak için bir sebep daha olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum