EROL TOKSOY

EROL TOKSOY


Kavga ikaz göstergesi olmalı

07 Nisan 2019 - 19:39

 Maç öncesi Ankaragücü’nün bu ligin en istikrarsız ve kimyası bozuk takımı olduğunu defalarca kez dile getirdik. Bu maçta alınacak 3 puanın belki de sezonun en kolay galibiyeti olması muhtemeldi. Ama yine kaderin çarkları Fenerbahçe aleyhine döndü. Çünkü zayıf takımlar karşısında kolay skor bulmak iyi takımların dna’sında olan bir özellik. Fenerbahçe bu sezon adı kaliteli oyunu ise problemli bir takım olduğu için kimliğini henüz bulamamış bir ekip olarak zayıf Ankaragücü karşısında bile 1 puana razı oldu.

 

Ersun Yanal bu kadar zayıf ve dengesiz bir takıma karşı bile Mehmet Topal sigortasından vaz geçmeyerek orta sahanın hücum aksiyonlarını 1 kişi eksiltti. İkinci yarının formda kanat ikilisi Isla ve Dirar bu maçta Pinto ve Boyd üzerinde yeteri kadar etkili olamadılar. Moses, Hasan Ali ile birlikte gerekli hücum katkısını veremedi. Belki de kaçırdığı mutlak golü atsa bütün skor dengesi değişecekti. Orta sahada hücumun maestrosu olmasını beklediğimiz Mehmet Ekici ne kanatlarla, ne Soldado’yla, ne de hemen arkasındaki Tolgay’la verimli top alışverişleri yapamadı. İlk yarının sonunda Boyd’un ayağından gelen şok gol takımın psikolojik ahengini bozmasa da oyun iştahını ve özgüvenini biraz geriletti.

 

İkinci yarı yorulan Ankaragücü karşısında bulunan geniş alanları iyi kullandı Fenerbahçe. Ayew ve Vabueana’nın girişiyle inisiyatif alan oyuncu sayısı çoğalınca, Soldado da kaliteisni konuşturan paslar atarak oyunu yönlendrince, Ankaragücü defansı ve orta sahası arasındaki boşlukları iyi değerlendiren bir Fenerbahçe izledik. Ama sahada tek hareketiyle oyunun kaderini değiştirecek bir kahraman olmadığı için bu sürede sadece Hasan Ali’nin golü geldi. Fenerbahçe bu sezon ne takım olarak ne oyuncu bazında maçı çevirecek refleksleri çok nadir gösterebiliyor. Sivas maçında da bence şansın yardımıyla kazandı Fenerbahçe. Bu maçta ise şansı yaver gitmedi belki de daha iyi oynadığı maçta beraberliği kabullenmek zorunda kaldı.

 

Son tahlilde, derbi öncesi hem de maç berabere iken çıkan kavga, Ersun Yanal için ikaz göstergesi olmalı. Bu takım hala kırılgan bir psikolojide ve bir adım sonrasını düşünecek soğukkanlı oyunculara sahip değil. Daha önceki yazılarımda Ersun Yanal’ın gelişiyle birlikte Fenerbahçe’nin ligde rahatlıkla kalacağını ama bu süreçte gelecek sezon için şampiyon olacak kadronun da temellerini atması gerektiğini yazmıştım. Ersun Yanal kusura bakmasın ama ben sahada izlediğim Fenerbahçe’de gelecek adına pek bir ışık göremiyorum. Takım felsefesi daha iyi olsa da sonuç maalesef oyuncu bazındaki yetersizlikler dolayısıyla pek değişmiyor. Umarım Galatasaray maçıyla birlikte bu görüntü de değişir.

 

Herkese iyi haftalar dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum