GÜVEN GÜLEŞÇE

GÜVEN GÜLEŞÇE


Elmas değerinde 3 puan

17 Eylül 2018 - 22:04

Fenerbahçe ligin 5. Haftası'nda Konya deplasmanından çok önemli bir 3 puanla döndü. Ard arda alınan 3 yenilgiden sonra camia heyecan ve endişe içinde bu maçı bekliyorlardı. Takımın ligin ilk 4 haftasında sadece 3 puan toplamış olduğu gerçeği ve şampiyonluk hedefinde yarıştığı rakiplerinin haftayı kayıpsız kapadıkları düşünülünce bu  galibiyetin ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor. Gelecek hafta Beşiktaş derbisi öncesi deplasmanda tek golle alınan 3 puan tüm takıma ve camiaya gerçekten büyük moral ve motivasyon kaynağı oldu.

Fenerbahçe 3 puanı cebine koyup eve döndü ancak sahada  organize bir futbol oynamaktan çok uzaktı. Takım oyunundan sınıfta kalan Fenerbahçe sahada oyuncularının bireysel yetenekleri ile varlık gösterdi.  Özellikle Benzia ve Slimani’nin dün akşamki maçta oynadıkları oyun sezon içinde etkin olacaklarının sinyalini verdi bizlere.

Cocu'dan sistem değişikliği geldi

Dün akşamdan aklımızda kalan bir konu  da maçın kurgusu ile ilgili. Phillip Cocu’nun yeni transferlerden sonra 4 - 3 – 3 dizilişi ile değilde,  geçtiğimiz yıllardaki taktik olan 4 – 2 – 3 – 1 şeklinde takımı sahaya çıkarması dikkatimizi çekti. Yani Mehmet Topal’ın yanında Jailson , önlerinde Benzia , Ayew ve Aatıf’ın olduğu bir kurgu ile oyuncuları sahadaydı.

Fenerbahçe’nin sezon içindeki en büyük sıkıntısının bekler ile ilgili yaşayacağını düşünüyorum. Öncelikle sağ ve sol bekler sonra da Ayew’in istenilen performansı  göstermemesi durumunda önlerinde oynayan oyuncularda istediği verimi alamayacak gibi gözüküyor. Ayew geride kalan maçlarda bunun aksini söyleyebileceğimiz bir ışık malesef veremedi bize. Ayrıca tek golün Benzia’nın verdiği pas ile Eljif’ten gelmesi çok sevindirici oldu, 18 yaşındaki genç oyuncu attığı bu golle Fenerbahçe’nin ligde gol atan en genç oyuncusu ünvanını aldı.

Ligin 5. Haftası'nı geride bıraktıktan sonra takımın kendini geliştirmesi gereken yönlerin başında takım savunmasının olduğu açıktır.  Bunun yanında takımın boyunun kısa tutularak oyunun daha küçük alanlarda oynanması sağlanmalı,  kolay top kayıpları yapmadan  organize atakların geliştirilerek gol yolları denenmelidir.

Anlattığımız olumlu ve olumsuz yanlarla birlikte alınan bu galibiyet  herşeye ragmen çok önemlidir, ligin ilk sıralarında yer alan Konyaspor’a hemde sahasında ilk yenilgisi tattırılmıştır. Fenerbahçe kötü gidişine aldığı bu 3 puanla dur diyerek şampiyonluk potasına doğru gideceğinin işaretini vermiştir. Artık teknik ekip ve futbolcular bu moralle eksiklikler  üzerine eğilmeli ve önümüzdeki hafta oynayacakları derbi maçına konsantre olmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum