KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Cuma'nın kazananları Adanademirspor ve Balıkesir

26 Ağustos 2017 - 14:15

Adanademirspor'dan önemli 3 puan

TFF 1.Lig’de 3. hafta dün akşam oynanan 2 karşılaşmayla başladı. Sezona güçlü bir kadro yapılanması ile giren fakat yeni transferlerine lisans çıkaramadığı için ilk hafta sahasında Gazişehir Gaziantepspor ile golsüz berabere kaldığı maça eksik kadroyla çıkan Samsunspor, geçtiğimiz hafta Manisaspor’u deplasmanda Halil İbrahim Pekşen’in golüyle 1-0 mağlup etmişti. Dün akşam taraftarının önünde Adana D.S.’yi ağırladılar.

Ev sahibi takım maça kalede Furkan; savunmada Ufuk Budak, Hasan Hatipoğlu, Abdülkerim Bardakçı, Erkam Reşmen; orta alanda Çağrı Ortakaya, Kenan Karışık, Larbi, Halil İbrahim Pekşen, Chibuike forvette ise Angan on biriyle başladı. Ligin ses getiren transferlerinden Yunan kaleci Sifakis ve Samaras ise henüz hazır olmadıkları gerekçesiyle yedek kulübesinde oturdular.

Giray Bulak yönetimindeki Adana D.S. ise kadrosunun tamamına yakınını değiştirerek başladı sezona… Ligin ilk haftasında zevkli ve çekişmeli geçen maçta Balıkesir deplasmanından 1 puanla döndüler. Geçtiğimiz hafta ise kendi evlerinde ligin en güçlü ekiplerinden biri olan Rizespor ile karşılaştılar. Yiğitcan Erdoğan ile öne geçmelerine rağmen, kadro kalitesi ve tecrübe açısından yüksek kalibredeki rakiplerine direnemediler ve sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldılar. Yeni oluşturulan bir ekip oldukları için saha parselizasyonu ve organizasyon anlamında henüz hazır olmadıklarını da belirtmek gerekiyor.

Dünkü maça kalede İsmail Şahmalı; savunmada Yiğitcan Erdoğan, Adil, Erhan, Sezer; orta alanda Yiğit İncedemir, Lalawele, Lingane, Mendy, Tambe; forvette ise Atabey Çiçek on biriyle başladılar. Maça iyi bir giriş yapan ev sahibi ekip, küçük üçgenler kurarak geliştirdiği orta alan organizasyonlarıyla etkili olmaya çalıştı. İlk 10 dakikalık süre zarfında Chibuike ile 2 pozisyon bulmalarına rağmen kalede devleşen İsmail’e takıldılar.

14. dakika güçlü fiziğiyle ligin dikkat çeken hücumcularından biri olan Tambe’nin şok golüyle öne geçti Adana D.S… Golden sonra dengesi bozulan ve ilk yarının bitimine kadar topu ayağında tutmasına rağmen pozisyon üretmekte sıkıntı çeken Samsunspor, ikinci yarıya seyircisinin de desteğini alarak başladı. Sahasını blok halinde savunan ve mücadeleci orta alanıyla rakibine alan bırakmayan Adana D.S. hemen hemen tüm istatistiklerde geriye düştüğü maçta kalesini gole kapatarak altın değerindeki 3 puanı hanesine yazdırdı ve ligdeki ilk galibiyetine imza attı. Hakem Çağatay Şahan’ın performansı ise göz doldurdu.

Balıkesir Baltok - Altınordu

Günün ikinci ve son maçında, lige oturmuş kadrosuyla başlayan Balıkesirspor Baltok ile Türkiye’nin öz kaynak deposu olan Altınordu, Balıkesir’de kozlarını paylaştılar. Sezona evinde Adana D.S. beraberliği ile başlayan Bal-Kes, geçtiğimiz hafta B.B. Erzurumspor’un cezası nedeniyle Elazığ’da oynanan ve 3-1 öne geçtikleri maçta, son dakikalarda yedikleri gollerle sahadan 4-3 mağlup ayrılmışlardı.

Dünkü maça Atilla-Cüneyt, Oğuz Yılmaz, Glumac, Okan Alkan, Bülent Cevahir-Nizamettin, Foxi, Burak Çalık, Mehmet Boztepe ve Abdülkadir Özgen on biriyle başladılar. Birlikte oynama alışkanlığına sahip oyuncu grubuna güvenen Can Cangök, genç ve tecrübesiz bir ekip olan Altınordu’ya karşı tüm silahlarını kullanmak istemişti.

Deplasman takımı Altınordu ise sezona flaş bir Elazığ galibiyetiyle başlamış, geçtiğimiz hafta evinde Ankaragücü ile 1-1 berabere kalmıştı. Dünkü maça lige istikrarlı bir şekilde başlayan on biriyle çıktı Hüseyin Eroğlu… Erce-Yusuf Acer, Yusuf Arslan, Seydi, Kerim Alıcı- Oğulcan, Serkan Göksu, Alican, Barış Alıcı, Murat Uçar- Mirkan Aydın şeklinde dizildi Ege temsilcisi… Dengeli geçen ilk yarım saatin ardından Mirkan Aydın’la öne geçti Altınordu… Sezon başında Eskişehir’den transfer edilen Murat Uçar ile orta alanın dinamik ve yetenekli ismi Alican oynadıkları futbolla alkışı hak ettiler.

Mirkan Aydın’ın ceza sahası içindeki koku alma duyuları ise takdir edilesi… İlk yarının sonunda özellikle Burak Çalık ve Mehmet Boztepe’nin dikine oyunlarıyla baskısını arttıran Balıkesirspor, Glumac ile çok net bir pozisyondan yararlanamadı. İkinci yarıda topu dolaştıran ve çizgi hücumlarla rakip kalede etkili olmak isteyen ev sahibi, 64’de Abdülkadir Özgen’le beraberliği yakaladı. Golün şokunu üzerinden çabuk atan Altınordu, Alican ve Erdoğan ile 2 etkili şut denemesi yaptı fakat Atilla gole geçit vermedi. Son dakikalarda yine Burak ve Abdülkadir ikilisinin tecrübesinden faydalanan ev sahibi ekip, 89.dakikada Burak’ın enfes golüyle 2-1 öne geçti ve ilk galibiyetine imza atarak puanını 4’e yükseltti.

Cumartesi maçlarını zorlu geçecek

Bugün 3 maç var. Ligin favori takımlarından biri olarak gösterilen Rizespor, sahasında geçen haftanın morallisi B.B. Erzurumspor’u ağırlayacak. Maç saat 19.45’de başlayacak ve BeINSPORTS MAX 1’den canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmanın hakemi Koray Gençerler…

Saat 20:00’de oynanacak ve Süleyman Abay’ın yöneteceği maçta Sergen Yalçın’lı Eskişehirspor, sahasında Yusuf Şimşek’in Denizlispor’u ile karşılaşacak. Maç beIN SPORTS MAX 2 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Günün son maçında transfer yasağından dolayı %100 yerli kadrosuyla mücadele eden ve geçen hafta flaş Gazişehir Gaziantep galibiyetine imza atan Gaziantepspor, sahasında Manisaspor’u konuk edecek. Yiğit Arslan’ın düdük çalacağı maç beIN SPORTS MAX 1’den naklen yayınlanacak.

Yarın bu maçların analiziyle yeniden görüşmek üzere… Sevgiyle kalın…

İletişim için: [email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum