KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Deplasman takımları fark yarattı

10 Eylül 2017 - 14:32 - Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 14:43

Bir haftalık milli maç arasından sonra yeniden sizlerleyim. TFF 1.Lig’de 4. hafta, Cuma ve Cumartesi günü oynanan 4 karşılaşmayla başladı. Açılış maçında Gazişehir Gaziantepspor evinde Adanaspor’u 4-0’la geçti. Dünkü mücadelelerin tamamında ise deplasman takımlarının üstünlüğü vardı. Balıkesir Baltok, Ankara’da Ankaragücü’nü 2-1; Elazığspor, Denizli’de Denizlispor’u 3-2; lider Çaykur Rizespor ise İzmir’de Altınordu’nu 4-3 mağlup etti.

GAZİŞEHİR ADANA’YA PATLADI

Haftanın ilk maçı, sezona yenilenmiş ve kaliteli kadrosuyla başlayan Gazişehir Gaziantepspor ile ligin favori takımlarından Adanaspor arasındaydı. Önceki sezonlarda olduğu gibi yine iddialı bir ekip oluşturan ve Transfermarket verilerine göre 9.93 Milyon Euro’luk bir takım yapan Gazişehir Gaziantepspor, ilk 3 haftada istenilen sonuçları alamamanın baskısını yaşıyordu. Muhammet Reis, Kabasele, Okan Derici ve Özgürcan Özcan gibi hücum gücü yüksek oyunculara sahip olmalarına rağmen bu 3 maçta henüz golle tanışamamışlardı. Yeni transferlerin takıma uyum süreci için Milli Takım arasına en çok ihtiyaç duyan ekiplerin başında geliyorlardı. Son gün Pierre Webo ile anlaşmaları, skor yapamama sorununa kesin çözüm üretmek istediklerinin kanıtıydı. Bu açıdan bakıldığında ilk iç saha maçları olan Adanaspor karşılaşması onlar için yeni bir başlangıç demekti. Rakip Adanaspor ise Kemal Kılıç yönetiminde sezona Süper Toto Süper Lig’deki kadrosunu genel anlamda muhafaza ederek başladı. İç sahada Denizli ve Ümraniye’yi mağlup etmişler, Giresun deplasmanından ise 3-0’lık yenilgiyle dönmüşlerdi. Karşılaşmaya iştahlı ve coşkulu bir şekilde başlayan Gazişehir Gaziantepspor, Muhammet Reis’in ayağından ilk 26 dakikada 2 gol bularak şok bir başlangıç yaptı. İkinci yarıya da benzer şekilde giren ev sahibi ekip, maçın en etkili ismi olan Anderlecht’ten transfer Kabasele’nin golüyle skoru 3-0’a taşıdı. Geri kalan dakikalarda sahanın tek hakimi olan ve tüm istediklerini yapan Gaziantep takımı, Kasımpaşa ve Bursaspor’dan tanıdığımız Del Valle’nin orta alandan aldığı ve ceza sahasına kadar taşıyıp şık bir bitirişle sonucu tayin ettiği maçta güçlü rakibini 4-0’la geçerek hem ilk galibiyetini aldı hem de ilk gollerini atarak gol orucuna son verdi. Bu maç bize geçen sezonları hatırlattı esasında… Tecrübeli ve generali bol olan kadrolar, bazı maçlarda en dip performansları gösterebilecekleri gibi, en yüksek seviyelere de çıkabilecekler. Bakalım Antep takımı, tüm imkânlarını seferber ettiği bu sezonun geri kalanında istikrarsızlık paradoksunu yaşayacak mı?

BALIKESİR BALTOK YENİ TRANSFERİYLE GÜLDÜ

Transfer yasağını son gün kaldıran ve önceden anlaştığı isimlere imza attıran Balıkesir Baltok, ligin yeni ekibi Ankaragücü’ne konuk oldu. Sezona geçen senenin kadrosuyla başlayan Balıkesir takımı, yasağı olan diğer takımlara nazaran daha oturmuş ve birbirini tamamlayan bir ekibe sahipti. İlk 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almışlardı. Mehmet Boztepe, Burak Çalık, Abdülkadir Özgen ve Foxi gibi bu ligi bilen hücum oyuncularına sahipler… Transferin bitmesine saatler kala, Beşiktaş’tan Sedat Şahintürk, Gazişehir’den Cumali Bişi, Aytemiz Alanya’dan İsmail Aissati, Ümraniye’den Mahatma Otoo ve Fiorentina’dan Steve Belleck’i kadrolarına kattılar. İsimlere bakıldığında oldukça iyi planlanmış bir transfer çalışması yaptıklarını görüyoruz. Ev sahibi Ankaragücü, lige çıktıktan sonra kadrosunun tamamını değiştirdi. Gerek fizik gerekse oyun şablonu açısından henüz istenilen seviyede değiller… Şuana kadar oynadıkları maçlarda bu eksiklik çok net bir şekilde göze çarpıyor. Tıpkı Gazişehir gibi Ankaragücü takımı için de ilk 3 maçta not edilen sorunların çözümü için Milli Takım arası oldukça önemliydi. Maçın ilk yarısı topu ayağında daha fazla tutan ve öne doğru oynamaya çalışan takım A.Gücü’ydü. Putsila ile direkten dönen topları vardı. Balıkesir ise Mehmet Boztepe ile dikine hücumlar geliştirmeye çalıştı. Genel anlamda dengede geçen ilk 45 dakika 0-0 bitti. 58’de kornerden gelen topa iyi yükselen Umut Nayir ev sahibini öne geçirdi. Aynı dakika içinde Can Cangök’ten sihirli dokunuş geldi. Yeni transfer Mahatma Otoo, Burak Çalık’ın yerine oyuna dahil oldu. 65’te ise Mehmet Boztepe, Sedat Şahintürk ile değişti. Bu iki isim 71 ve 87. dakikalarda attıkları gollerle Balıkesirspor’u deplasman galibiyetine taşıdılar. Özellikle Beşiktaş’tan transfer edilen Sedat’ın etkili performansı dikkatleri çekti. Zaten oturmuş ve kaliteli bir kadroya sahip olan Balıkesir takımı, yeni transferlerin de katkısıyla ilerleyen haftalarda daha yüksek bir seviyeye çıkacak gibi gözüküyor.

ELAZIĞ TAM GAZ YOLA DEVAM

Yasaklı olan takımlardan biri de Denizlispor… Üstüne Ziya Alkurt ve Leandro Kappel’in sakatlıkları da binince ideal kadroyu bulmakta zorlandılar. Birlikte oynama alışkanlığına sahip olmalarına rağmen, fark yaratacak oyuncu sayısındaki azlıktan ötürü, sonuca gitmeleri hiç de kolay görünmüyordu. Rakipleri Elazığspor ise transferin son günlerinde Sezgin, Lamine Diarra ve Ahmet Aras’a imza attırmıştı. Son 2 maçlarını kazanmışlar ve yüksek moralle Denizli’ye gelmişlerdi. Yusuf Şimşek, elindeki kısıtlı malzemeyle, Mehmet Altıparmak ise ilk 3 maçtan sadece Berk-Sarpong değişikliğiyle sahadaydı. İlk 30 dakika, beklenenin aksine Denizlispor ağırlıklı geçti. Tom, Tatos ve Sarpong bu süre zarfında yaklaşık 10 top kaybı yaptılar. Kaptırılan bu toplardan sonra baskın hücumlara kalkan ev sahibi ekip, bitirici isimlerini mumla aradı. İşler Elazığspor için kötü giderken imdada penaltı ve topun başına geçen Tom yetişti. O dakikadan sonra daha sakin ve ayağa oynadılar. Pas yüzdelerini ve kalitelerini yükselttiler. Hataları minimize ettiler ve devreye 1-0 önde girdiler. İkinci yarı dengeli devam ederken, Tatos’un nefis pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Tom’un şık aşırtması Elazığspor’u 2 farklı öne taşıdı. Geri kalan dakikalarda tüm riskleri alan Yusuf Şimşek, Barış Örücü ile direnmeye çalışsa da, ikinci yarının etkili ismi Yunan Tatos yeniden sahne aldı ve takımını galibiyete taşıdı. Böylelikle puanını 9’a çıkaran bordo-beyazlı ekip, iyi gidişini sürdürürken, henüz galibiyetle tanışamayan Denizlispor, sakatlarının dönmesi için sabırsızlanıyor. Aksi halde işleri hiç de kolay değil… Aynı golü 2 defa yiyen Elazığspor’un, merkez bölgeden delindiğini; Alparslan-Bjarnason ikilisine alternatif çareler üretilmesi gerektiğinin altını da çizelim.

LİDER BIRAKTIĞI YERDEN

Günün son maçında haftaya 9 puanlı tek takım olarak giren Rizespor, ligin en dinamik ekibi olan Altınordu’ya konuk oldu. İlk 45 dakikada önceki maçlarına göre daha rölanti bir futbol sergiledi Rizespor… Topla daha çok oynadılar, hücum organizasyonları denediler ve tek gollerini Samudio’nun aşırtma vuruşuyla buldular. İkinci devrenin başında topsuz alanda rakibine yaptığı hareketten dolayı Erdoğan kırmızı kartla oyundan atılınca işler büsbütün değişti. Önce Kweuke ile fark 2’ye çıktı. Sonra Barış Alıcı’nın Oktay Derelioğlu’nun Belçika’ya attığı efsane gole benzer şekilde yaptığı gol vuruşu ile bu fark bire indi. Tehlikenin farkına varan Rizespor’un tecrübeli ayakları Recep ve Samudio oyuna ağırlıklarını koydular. Oyuna sonradan giren Süleyman Koç’un 2 golüne, Altınordu’nun yıldız adayı Barış Alıcı ve Mirkan Aydın cevap verince maç 4-3 Çaykur Rizespor’un üstünlüğü ile sona erdi. Böylelikle puanını 12’ye çıkardı ve liderliğini devam ettirdi Rizespor…

BUGÜN 4 MAÇ VAR

Saat 16:30’da Ümraniyespor ile İstanbulspor (Hakem: Hüseyin Göçek, Yayıncı: beIN SPORTS MAX 1); saat 17:00’de B.B. Erzurumspor ile Samsunspor (Hakem: Abdullah Yılmaz, Yayıncı: beIN SPORTS MAX 2); saat 20:00’de Giresunspor ile Eskişehirspor (Hakem: Onur Karabaş, Yayıncı: beIN SPORTS MAX 1); yine aynı saatte Manisaspor ile Boluspor (Hakem: Özgüç Türkalp, Yayıncı: beIN SPORTS MAX 2) karşılaşacaklar.

Keyifli bir Pazar günü diliyorum. Yeniden görüşmek üzere… İyi seyirler…

İletişim İçin: [email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum