KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Haftanın maçı Sivasspor-Göztepe arasında

09 Aralık 2016 - 13:58

PERDE GAZİANTEP’TE AÇILIYOR

12. haftanın iki yaralı takımı Büyükşehir Gaziantepspor ile Elazığspor, Kamil Ocak Stadyumunda haftanın ilk maçında karşı karşıya gelecek.

Evsahibi B.Gaziantepspor, moralli gittiği Manisa’dan 2-0’lık mağlubiyetle dönmüş ve maç boyunca etkisiz bir görüntü sergilemişti. Orta alanın iki önemli ismi Gökhan Alsan ve Gökhan Sazdağı gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler. Teknik Direktör Metin Diyadin bu oyuncuların yerine Muhammed Himmet, Ibrahima Wadji ve Ekigho üçlüsünden ikisini tercih edebilir. Kadro kalitesi açısından ligin iyi takımlarından biri olmalarına rağmen henüz istenilen istikrarı yakalayamadılar.

Rakipleri Elazığspor ise olaylı maçta kendi sahasında Denizlispor’a 3-0 kaybetti. Skordan çok hakem Koray Gencerler ve yardımcılarının verdiği kararlar konuşuldu. Çizgiyi geçip geçmediği halen tartışılan Denizlispor’un ilk golünden sonra oyun konsantrasyonunu kaybettiler.

PFDK’nın dün açıkladığı kararlar camiayı oldukça germiş durumda... Gaziantep’ten alacakları bir galibiyetle bu travmanın izlerini yok etmeyi isteyeceklerdir.

Takımın başarılı stoperi Mehmet Yiğit, kırmızı kart cezalısı… Onun yerine forma bekleyen isim ise Kamil Ocak’a yabancı olmayan bir isim Gilles Binya

Ligde deplasman galibiyeti bulunmayan Elazığspor için oldukça önemli bir karşılaşma… Evsahibi B.Gaziantepspor saha ve seyirci avantajına sahip olsa da sürekli oynayan iki oyuncusundan yoksun olmanın eksikliğini hissedebilir.

Üç ihtimalin de sürpriz olmayacağı bir karşılaşma… Bu zorlu maçı İstanbul bölgesi hakemlerinden Onur Karabaş yönetecek ve karşılaşma saat 18:30’dan itibaren TRTSPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

HAFTANIN MAÇI SİVAS’TA

Lider Yeni Malatyaspor’u güzel bir oyunla 2-0 mağlup eden Göztepe, zorluk derecesi yüksek bir maça daha çıkıyor.

Bandırmaspor karşılaşmasında kaybettiği isimlerin takıma dönmesiyle uzun haftalardan sonra ilk defa tam kadro hazırlanma fırsatı buldular. Gosso ve Gökhan Karadeniz’in cezalarını tamamlamaları ve Leroy George’un sakatlığının geçmesi Teknik Direktör Okan Buruk’u sevindiriyor. Kazanmaları ve Yeni Malatyaspor’un puan kaybetmesi halinde lider olabileceklerini düşünerek bu maça daha konsantre bir şekilde hazırlandılar.

23 golle Eskişehirspor’dan sonra ligin en çok skor yapan takımı Göztepe… 8 gollü Jahovic ve 7 gollü Umut Nayir en etkili isimler… Kanatlarda ise Halil Akbunar ile Tayfur Bingöl’ün performansları oldukça belirleyici… İzmir’den soğuk bir iklime gidecek olmaları tek handikapları… Son 2 deplasmanda kazanamadılar ve konuk saha karneleri çok iyi değil…

Evsahibi Sivasspor da çıkışta olan takımlardan… Mesut Bakkal ile birlikte yükselen bir grafikleri var. Geçtiğimiz hafta ligin dişli ekiplerinden Giresunspor’u deplasmanda mağlup ederek 2 maçlık bir galibiyet serisi yakaladılar. İç sahada oynadıkları 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar. 13 gol atıp sadece 3 gol yediler. Sakat ve cezalı oyuncuları bulunmuyor. Toplamda attıkları 20 golün yarısını Burhan Eşer ve Leandrinho ikilisi kaydetti.

Saha ve iklim koşulları ile seyirci desteğini de hesaba katarsak Sivasspor’un avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Göztepe daha çok sahasında kalıp Halil, Tayfur ve Leroy George gibi hızlı hücumcularıyla kontra arayacaktır.

15 gün önce yine bu sahada zirvenin bir diğer ortağı olan Eskişehirspor’u mağlup etmişti Mesut Bakkal’ın öğrencileri… Son haftalarda hakem faktörleri maçların sonucuna doğrudan etki ettiği için favori kelimesini kullanmaktan çekiniyoruz. Sahasında az gol yiyen ve kompakt bir takım olan Sivasspor’un galibiyeti olağan bir sonuç…

Ekstra durumlar olması halinde beraberlik de çıkabilir. Son seçenek Göztepe’nin kazanması… Şunu da söylemeden geçemem. Eğer Göztepe bu zorlu deplasmandan kazanarak dönerse ligin ilk yarısını yüksek ihtimalle lider kapatacaktır.

Bursa bölgesinden Arda Kardeşler’in yöneteceği karşılaşma Cumartesi günü saat 13:00’dan itibaren TRT SPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

ADANA’DA ZORLU RANDEVU

Bandırma deplasmanında devreye iki farklı önde girmelerine rağmen ikinci yarıda yediği gollerle 1 puana razı olan Adana Demirspor, 2 haftadır galibiyete hasret olan Boluspor’u konuk ediyor.

Engin İpekoğlu yönetiminde tek mağlubiyetlerini iç sahada Eskişehirspor’a karşı almışlardı. Zorlu fikstürün 4. maçını Bolu’ya karşı oynayacaklar. Son iki hafta ise Yeni Malatyaspor ve Sivasspor ile karşılaşacaklar. Wederson’un sakatlığı devam ediyor. Takımın yıldız golcüsü Pote’nin durumu maç saatinde belli olacak. Bandırma’da gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Göksu ise takımdaki yerini alamayacak.

Konuk Boluspor ise Bandırma ve Balıkesir mağlubiyetleriyle liderlik fırsatını kaçırmıştı. Cezalı oyuncuların takıma dönmesine sevinen Teknik Direktör Fuat Çapa, bu defa son antremanda sakatlanan Poepon ve Andre Santos’un son durumuna yoğunlaşmış durumda… Bu iki önemli ismin olmaması halinde Anco Jansen’in de sakatlığının devam ediyor oluşu, hücum hattının fakirleşmesi anlamına geliyor. Nitekim Boluspor’un dar bir rotasyonu olduğundan yeniden çıkışa geçmesi ve zirveden kopmaması için tam kadro sahada olması gerekiyor.

Zevkli ve mücadele gücü yüksek olmasını beklediğim maçlardan biri… İki takım da birinci torbanın içinde kalmak istiyor. Beraberliğin ağır bastığını, Pote’nin hazır durumda olması halinde saha ve seyirci avantajını da arkasına alacak Adana Demirspor’un galibiyete yakın taraf olduğunu düşünüyorum.

Cumartesi günü saat 16:00’da başlayacak ve İstanbul bölgesinden Murat Özcan’ın yöneteceği karşılaşma TRT AVAZ’dan canlı olarak yayınlanacak.

ŞANLIURFASPOR “DEVAM” DEMEK İSTİYOR

Bolu’dan flaş bir galibiyetle dönen Balıkesirspor, Kemal Kılıç’ın göreve gelmesiyle evinde Altınordu’yu 3-0’la geçen ve derin bir nefes alan Şanlıurfaspor’u konuk ediyor.

Evsahibi ekipte sakatlığı geçen Oğuz ile cezasını tamamlayan Glumac, Şanlıurfaspor maçında sahada olacaklar. Kart cezalısı Okan Alkan ise takımdaki yerini alamayacak. Özellikle iç saha maçlarındaki etkili oyunuyla dikkatleri çeken ve gol krallığı listesinin en tepesinde olan Bekamenga’nın suskunluğu devam ediyor.

Şanlıurfaspor’da ise yönetim kurulu geçtiğimiz hafta futbolcuların alacaklarının büyük bir kısmını ödedi. Ünal Karaman’dan boşalan Teknik Direktörlük görevine Kemal Kılıç’ı getirdiler ve ilk resmi maçta galibiyetle tanıştılar. Batuhan Karadeniz’in takıma golle dönmesi camiayı sevindiren en önemli etkenlerden…

Geçtiğimiz hafta kadro dışı bırakılan Alican Karadağ ve İsmail Dinler’le yollarını ayırdılar. Sakat ve cezalısı olmayan Şanlıurfaspor’un hedefi puan veya puanlarla dönmek…

Yaralarını saran ve mental açıdan kendine gelen Şanlıurfaspor’un Balıkesir deplasmanından puan alması sürpriz olmaz. Galibiyetten bahsedeceksek yine de ev sahibi Balıkesirpor’un ağır bastığını söylemek yanlış olmaz.

Cumartesi gününün bu son karşılaşmasını Sakarya bölgesinden Erkan Engin yönetecek. Maçı saat 18:30’dan itibaren TRTSPOR’dan canlı olarak izleyebilirsiniz.

9 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum