KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Maça damga vuran penaltı

18 Şubat 2017 - 08:37

TFF 1.Lig’de 21. haftanın perdesi dün oynanan Samsunspor-Mersin İ.Y. maçıyla açıldı. Küme düşme hattını yakından ilgilendiren bu zorlu mücadeleye karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa damga vurdu.

18. dakikada Güven Varol’un ceza sahasına girerken rakibi N’Diaye tarafından düşürülmesini içeride olarak değerlendiren Özkalfa, hem penaltı noktasını gösterdi hem de bariz gol şansı olduğundan hareketle N’Diaye’yi oyundan ihraç etti. Topun başına geçen Sinan Kaloğlu’nun penaltısını Tom Muyters çıkardı ama dönen topu takip eden Abdülkadir deplasman takımı Mersin İ.Y.’nu 1-0 öne geçirdi. Olayın şokunu üzerinden atmakta zorluk çeken Samsunspor, ilk yarının tamamlanmasına 1 dakika kala Hasan Kılınç’ın ara pasında Kone ile skora denge getirdi. İkinci yarı tüm riskleri alarak rakibinin üzerine giden Samsunspor, birkaç karambol pozisyon yakalarken savunmasında da gedikler verdi. Her iki takım da bu fırsatları kullanamayınca olaylı maç 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Maçın son anlarında tepkili olan Samsunspor tribünlerinden birkaç kişi sahaya girdi. İstenmeyen görüntüler oluştu. İki takım için de çok önemli olan bu maçta takımların değil hakemin öne çıkması üzüntü vericiydi. Zira bu sezon hakem camiası açısından oldukça tartışmalı geçiyor. Her hafta en az bir maçın sonucuna doğrudan tesir ediyorlar. Bunun sonu nereye varacak merak ediyorum.

Cumartesi maçlarından hem alt sıraları hem de Play-Off ile zirve hattının dengelerini değiştirecek Manisaspor-Giresunspor ve Ş.Urfaspor-Göztepe karşılaşmalarını mercek altına alacağım.

MANİSASPOR-GİRESUNSPOR

En son 4.haftada 14. sırayı gören ve transfer yasağı ile kulüp içinde türlü sıkıntılarla boğuşan Manisaspor, özellikle ara transfer döneminde yaptığı hamlelerle ve bölge futbolunu iyi bilen Sait Karafırtınalar ile ayağa kalktı. Son 12 maçta 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar. Bu veriler, herkesin kesin düştü gözüyle baktığı bir takımın nasıl kolay pes etmeyeceğine en güzel örnek... Geçen hafta Eskişehirspor’u 5-1’le geçip Alpay Özalan’ı tahtından ettiler. Ligin ilk yarısında bir Giresun maçıyla 14. sıraya gerileyen Manisaspor, tam 17 hafta sonra yine bir Giresun maçından önce tekrar 14. basamağa yükseldi. Takımda moraller oldukça iyi… İsmail Haktan Odabaşı haricinde sakat ve cezalı oyuncuları bulunmuyor. 5 maçtır iç sahada kaybetmiyorlar ve gittikçe daha efektif bir ekip olma yolundalar…

Giresunspor, ligin en dikkat çekici takımlarından biri… Geçen hafta zor geçeceği düşünülen Ş.Urfaspor maçından 3-1’lik galibiyetle ayrıldılar ve Play-Off potasının içinde kaldılar. 4 haftalık galibiyet serileri var. Yücel İldiz gibi bu ligi adı gibi ezbere bilen bir hocaya sahipler… Eğer bu haftayı da kayıpsız geçerlerse ilk 2 sırayı fena halde karıştıracaklar. Son 5 deplasman maçında sadece 1 kez kaybettiler. Sivasspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumundalar... Rakiplerine az pozisyon veren ve sahasını iyi savunan bir oyun kurguları var. Son haftaların etkili ismi Volkan Okumak, cezasından dolayı bu maçta forma giyemeyecek. Onun yerine Carioca veya Isaac Promise’nin görev almasını bekliyorum.

Haftanın maçlarından birini izlemeye hazırlıklı olalım. Bir tarafta çıkışta olan ve alt sıralardan hızla uzaklaşan golcü Manisa, öte tarafta az gol yiyen ve yoluna emin adımlarla devam eden istikrarlı Giresunspor… Performans analizlerine baktığımızda form düzeyleri açısından birbirine yakın iki takımın maçı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 3 sonuca da açık… Beraberliği ilk ihtimal olarak görüyorum.

Karşılaşmanın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu… Başlama Saati 13:00… Yayın TRTSPOR…

Ş.URFASPOR-GÖZTEPE 

4 maçtır kazanamayan Ş.Urfaspor, bir ara yukarılara doğru başını kaldırmışken yine bir düşüş girdabına girdi. Deplasmanda maç kazanamayan ve Giresun’dan da eli boş dönen Güneydoğu temsilcisi, iç sahada oynadığı 10 maçta 5 galibiyet aldı ve 6 gol yedi. Batuhan Karadeniz iyileşmiş ve takıma dönmüşken, Berkay Can Değirmencioğlu’nun ve Oktay Delibalta’nın sakatlıkları can sıkıyor. Eskişehir, Giresun, Göztepe, Bandırma, Adana D.S., Malatya, Sivas tünelinin ilk 2 ayağından 1 puan çıkardılar. Kalan 5 maçta toplayacakları ganimetler onların ligdeki kaderini belirleyecek. Bu 5 maçın 3’ünü evlerinde oynamaları avantaj…

Geçen haftada yazmıştım. Göztepe’nin hiçbir maçına banko veya favori demek akıllıca değil… Son 3 iç saha maçında 2 beraberlik, 1 mağlubiyet alıp, son 2 deplasman maçından 2 galibiyet çıkaracak kadar enteresan bir takım… Okan Buruk’un tahtı sallanıyor bence… Ondan beklenen şey elindeki bu malzemenin hakkını vererek liderlik koltuğunda kalıcı olmak… Son dönemlerdeki istikrarsızlığı camia içinde homurdanmalara neden oluyor. Alınacak kötü sonuç radikal kararlar getirebilir. Takımda Benjamin Fucks ve Tanju Kayhan’ın sakat, Gosso’nun ise kart cezasının olduğunu hatırlatalım. Gençer ve Leo takıma katıldılar ve savunma hattı uzun bir aradan sonra ideale yakın hale geldi. Alacakları bir galibiyet haftalardır ben istemem siz alın denilerek başka takımlara ikram edilen liderliği yeniden getirebilir.

Tıpkı Manisa-Giresun maçı gibi bu karşılaşmada oldukça bıçak sırtı… Dengeleri mücadele ve kalite belirleyecek. Evinde iyi Urfa, dışarıda kazanan Göztepe… Berkay ve Oktay’ın olmaması Urfa için dezavantaj… Göztepe’nin hızlı hücumcuları takımı deplasmanda daha kontra bir sisteme sürüklüyor ve rakipleri buna önlem almakta zorlanıyorlar. Ben istikrarsız Göztepe’nin Urfa’dan en kötü beraberlik alacağını düşünüyorum. Urfa’nın kazanabilmesi için Göztepe’yi orta alandan silmesi ve kaliteli ayaklarına önlem alması gerekiyor.

Maç saat 18:30’dan itibaren TRTSPOR’dan yayınlanacak. Hakem Bülent Birincioğlu…

Yarın görüşmek üzere… İyi seyirler…

İletişim için: [email protected] 

18 Şubat 2017 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum