KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Mustafa Denizli'li Es-Es Elazığ'da

19 Şubat 2017 - 08:40

TFF 1.Lig’de 21. hafta karşılaşmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gerek alt sıralarda gerekse puan cetvelinin tepesinde rüzgâr sert esmeye başladı. Haftalar ilerledikçe heyecan da katlanıyor ve takımlar büyük mücadeleler ortaya koyuyorlar. Dün oynanan ve deplasman takımının 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlanan Manisaspor-Giresunspor ile son dakikalarıyla oldukça dramatik bir maça dönüşen Ş.Urfaspor-Göztepe karşılaşmaları izleyenlere büyük zevk vermiştir. Özellikle Giresun takımının galibiyet serisini 5 maça çıkardığının ve puanını 36’ya yükselterek zirve yarışını ateş topuna çevirdiğinin altını kalın çizgilerle çizmek gerekiyor. 

Cumartesinin bir diğer dikkat çeken maçı Altınordu ile Adana D.S. arasında oynandı. Geçtiğimiz hafta Hasan Kabze’nin yıldızlaşarak Bandırma’yı tek başına mağlup etmesinin ardından Altınordu’nun bu grafiğini devam ettirip ettiremeyeceği merak ediliyordu. Bu defa sahneye Beykan çıktı ve eski takımını son dakikada attığı golle yıktı. Bu galibiyetle puanlarını 28’e çıkardılar ve birden bire Play-Off mücadelesinin içine dâhil oldular. Günün son maçı Urfa’daydı. Ş.Urfaspor’un 2-0 öne geçtiği ve son dakikalara kadar bu skorla geçilen maçta oyuna sonradan giren Umut Nayır, 90 ve 90+’da attığı 2 golle Okan Buruk’u resmen ipten aldı. Kurtarılan puana rağmen Göztepe’de suların henüz durulmadığını da söyleyelim. Bugünkü yazımda Pazar’ın maçını yani Elazığspor-Eskişehirspor mücadelesini mercek altına alacağım.

ELAZIĞSPOR-ESKİŞEHİRSPOR

Bolu galibiyetiyle morallenmişti Elazığspor… Türkiye Kupası tatilinin dönüşünde Ümraniye’ye yenildiler ve beklentilerin gerisinde kaldılar. Bugün evlerindeler ve rakipleri Manisa bozgunundan sonra T.Direktör değişikliğine giden Eskişehirspor… T.Direktör Bayram Bektaş, yeni transferlere kontenjan açmak için sistemsel bazı değişikliklere gitti. Timur sol öne, Cajic ise merkez orta alana kaydırıldı. Orta sahanın dinamizmi artmasına rağmen, kanat organizasyonlarına dayanan hücum güçleri sadece Tom üzerinden yürüdüğü için oldukça geriledi ve kısırlaşmaya başladılar. Kanımca sorunun esas kaynağı bu…

Berk Yıldız ve Youssef Yeşilmen gibi çizgi oyuncularını hazırlamak ve takımın hücum alternatiflerini geliştirmek gerekiyor. Sadece mücadele ederek maç kazanılmaz. Kaliteyi yukarıya çekmeleri de lazım… Bu önemli maç öncesinde Hakan Bilgiç’in cezası biterken, bu defa sol bekin istikrarlı ismi Onur Güney cezalı duruma düştü. Onun yerine Murat Kalkan’ın oynaması, stoperdeki boşluğun ise Mehmet Ozan Tahtaişleyen ile dolması bekleniyor. Yukarıda belirttiğim çıkmazı açmak için bu maça özel Youssef Yeşilmen veya Berk Yıldız hamlesi bekliyorum Bektaş’tan… Son 6 maçta sadece 1 kez kazandılar. İç sahada 10 maçta 4 galibiyetleri var. Bu maçlarda kalelerinde 9 gol gördüler.

Manisa travmasını üzerinden atmak isteyen Es-Es, hafta içi Alpay Özalan’dan boşalan T.Direktörlük görevine Mustafa Denizli’yi getirdi. Lige yabancı olmasına rağmen, lejyonerlerin fazla olduğu bir takımı ancak onun gibi tecrübeli ve kurt bir teknik adam yönetebilir diye düşünüyorum. Bakalım neler yapacak. Hasan Hüseyin Acar’ın sakatlığı devam ediyor. Takımda cezalı oyuncu bulunmuyor. Mustafa Denizli, son dönemlerde stopere kaydırılan Uğur İnceman ile hocasıyla sorunlar yaşadığı için kadroya girmekte zorlanan Semih Şentürk’e nasıl bir dokunuş yapacak? Elinde gençlerden ve lejyonerlerden oluşan oldukça geniş bir malzeme var ve sadece iyi antrene edilmeleri gerekiyor. Başarıya ulaşamamaları büyük bir hayal kırıklığı olur.

İki takım içinde oldukça önemli bir maç… Olası bir beraberlik kimseye yaramayacak. Alt sıralardan kurtulmak isteyen Elazığ, yarasını tedavi etmek isteyen Es-Es… Orta alanda rakibine üstünlük kuracak takımın maçı koparacağını düşünüyorum. Eskişehir’in Traore-Çağrı ve Cajic üçlüsüne karşı nasıl bir düzende ve hangi oyuncularla sahada yer alacağı maçın kaderini belirleyecek. Örneğin, Hürriyet ve Uğur’dan oluşan bir merkez alanın ısıran ve mücadele eden ev sahibi oyuncuları tarafından ele geçirilmesi güçlü bir olasılık… O bölgedeki hakimiyeti ele almak demek Tom, Erkan Zengin, Bruno Mezenga ve Diarra gibi sihirbazların skora tesir etme dozlarını belirleyecek.

Saat 16:00’da başlayacak bu karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetecek. TRT AVAZ canlı olarak yayınlayacak.

19 Şubat 2017 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum