KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig: Büyük paralar mı, altyapı mı?

14 Ocak 2017 - 06:30

GÖZ-GÖZ VE ES-ES İÇİN 9 PUANLIK HAFTA

TFF 1.Lig’in ikinci yarısı Cumartesi günü oynanan 3 maçla açıldı.

Ümraniyespor-Balıkesirspor karşılaşması ise kötü saha koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Ümraniyespor’un Gaziantep B.B.’yi ağırladığı ve 2-1 kazandığı 15. Haftadaki maç öncesinde de kar temizleme çalışmaları sırasında ağır iş makinelerinden kaynaklanan bozulmalar göz çarpmış ve yayıncı kuruluş bu konuyu dile getirmişti. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi kısacası…

XXX

Haftanın en önemli mücadelesinde Evkur Yeni Malatyaspor evinde Sivasspor ile 0-0 berabere kalırken, Elazığspor ve Şanlıurfaspor da yine aynı skorla sahadan birer puanla ayrıldılar. Günün kapanış maçında ligin iddialı ekiplerinden Boluspor, mutlak 3 puan parolasıyla gittiği Manisa’da 1 puanı son saniyede kurtardı.

1. torbada yer alan Malatya, Sivas ve Bolu’nun ikişer puan (toplam 6 puan) kaybetmesinden sonra gözler Göztepe ve Eskişehirspor’un bugün oynayacağı maçlara çevrildi. Her iki takım da kazanmaları halinde haftayı minimum 9 puanlık bir kazançla kapatacaklar. Şimdi maç öncesi son gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde ele alabiliriz.

GÖZTEPE-DENİZLİSPOR: Lider, deplasman canavarına karşı

Lider Göztepe, ligin ilk yarısında topladığı 31 puanın 20’sini iç sahadaki maçlarda elde etti. 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik aldılar ve kalelerinde sadece 6 gol gördüler. Ara transfer döneminde kadro iskeletlerini büyük oranda korumayı amaçladılar. Teknik Direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda eksik görülen birkaç bölgeye nokta atış yaptılar.

Prince Segbefia’nın Afrika Uluslar Kupasına gitmesi ve yaklaşık 1 ay takımdan uzak kalacağı hesap edilerek merkez orta alana İsviçre’nin FC Wil 1900 takımından daha önce TFF 1.Lig’de şampiyonluklar yaşamış Murat Akın transfer edildi. Sol bek sorununu Adanaspor’un geçtiğimiz sene Süper Toto Süper Lig’e çıkışında önemli rol oynayan Canberk Dilaver’i alarak çözmek istediler. Tayfur Bingöl, Halil Akbunar ve Leroy George gibi hücum silahlarına alternatif oluşturmak için Evkur Y.Malatyaspor’dan Sinan Özkan alındı.

Son olarak Gürcistan Milli Takımının da formasını giyen kanat oyuncusu Aleksandre Kobakhidze’ye imza attırıldı. Gökhan Karadeniz, Kone ve Mehmet Erdem Uğurlu ise sırasıyla Bandırma, Samsun ve Gaziantep B.B.’ye kiralık gönderildi.

Ev sahibi ekipte Tanju Kayhan ve Hakan Barış’ın sakatlıkları sürüyor. Afrika Uluslar Kupasına giden Segbefia da takımdaki yerini alamayacak. Lisansları çıkarılan yeni transferlerin bugünkü maçta kadro olmaları bekleniyor.

Deplasman canavarı Denizlispor’un, transfer yasağının kalkması için FIFA’dan beklediği haber henüz gelmedi. Eski futbolcusu Dimov’a olan borçlar yüzünden ceza alan Horozlar, bu nedenle istediği isimlere imza attıramadı. Kaleci Necati, Tuna Üzümcü ve İsmail Haktan Odabaşı ile yollar ayrıldı. Ligin ilk yarısında deplasmanda oynadıkları 8 maçta 4 galibiyet, 4 mağlubiyet alan Denizlispor, topladığı 12 puanla bu alanda cetvelin üst sıralarında bulunuyor. En son ki kurbanları liderlik için sahaya çıkan Eskişehirspor’du.

Kappel, Ziya Alkurt, Barış Örücü gibi kontra silahlara sahipler… Anıl Taşdemir ve Moritz gibi tecrübeli isimler de takımın ön tarafına güç katıyor. Sankoh ve Perovic’in sakatlıkları devam ediyor. Son durumları maç saatinde belli olacak.

Yeni transferleri görücüye çıkacak olan Göztepe ile kontra Denizlispor’un Ege Derbisi saat 13:00’de başlayacak. Murat Özcan’ın yöneteceği karşılaşma TRTSPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

ESKİŞEHİRSPOR-ALTINORDU: Büyük paralar mı, altyapı mı?

Orijinal puanı 31 olan (28+3 puan silme cezası) Eskişehirspor, kendisi gibi kış transfer dönemini sessiz geçiren Altınordu’yu ağırlıyor.

İç sahada oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Es-Es, bu maçlarda sadece 7 gol yedi. Tek yenilgisini ligin 15. haftasında 3-0’lık mağlubiyetle Denizlispor’a karşı almışlardı.

Yeni statlarının getirdiği seyirci ve zemin avantajıyla rakiplerinin üzerinde baskı oluşturuyorlar. Son 10 maçta 7 kez kazandılar ve yavaş yavaş üst sıralara yerleşmeye başladılar.

Sakat olan Kamil Ahmet Çörekçi ve Tarık Çamdal’ın son durumları henüz netleşmedi. Sarı kart cezalısı Ruud Boffin ise takımdaki yerini alamayacak. Onun yerine kaleyi Kayacan Erdoğan’ın koruması bekleniyor.

Rakip Altınordu ise radikal bir kadro revizyonu yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti. Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın kararı doğrultusunda sadece öz kaynaklardan çıkan oyunculara forma verilecek.

Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Göksu Türkdoğan, Üstün Bilgi, Kenan Karışık ve Umut Sözen gibi lejyonerlerle yollar ayrıldı. Dış sahada sadece 1 kez kazanmalarına rağmen attıkları 11 gol var ki toplamdaki 23 golün neredeyse yarısını oluşturuyor. Çok atan ve çok yiyen bir görüntüleri var. Cezalı olan Sinan Osmanoğlu haricinde eksikleri bulunmuyor.

Ligin ikinci yarısı ile birlikte U-21 takımından takviyeli kadrosuyla enerji ve dinamiklik katacakları kesin… Alacakları sonuçları merakla bekliyorum. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz senenin bu mütevazı kadrosu 9 maçlık galibiyet serisi yakalamış ve Play-Off’u son maçta kaybetmişti. O kadrodan Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder gibi yıldız adaylarını çıkarmışlardı. 16 yaşındaki kaleci Berke Özer’in daha şimdiden Manchester City’in radarına girdiğini söyleyelim. 

Yeni Eskişehir Stadyumunda saat 14:30’da başlayacak olan maçı Mustafa İlker Coşkun yönetecek. TRT AVAZ’dan canlı olarak yayınlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum