KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig'de Cumartesi maçları

15 Ocak 2017 - 06:48

TFF 1.Lig’de 18. hafta Cumartesi maçlarıyla start alıyor. Lider Eskişehirspor tahtını kaptırmamak; Elazığspor, Manisaspor ve Mersin İ.Y. korkulu rüya görmemek; Evkur Yeni Malatyaspor zirveye tutunmak; Giresunspor, Balıkesirspor ve Altınordu takımları ise Play-Off bandının içinde yer almak istiyor. Ön değerlendirme raporlarımıza başlayalım. 

ELAZIĞSPOR-MANİSASPOR

Geçtiğimiz hafta evinde sezonun ilk yarısının son bölümünde gösterdiği çıkışla dikkatleri çeken Ş.Urfaspor ile karşılaşan ve sahadan golsüz beraberlikle ayrılan Elazığspor, 18. haftada yine evinde alt sıralardaki rakiplerinden biri olan Manisaspor’u ağırlıyor.

Ara transfer döneminde stopere, sağ beke, merkez orta sahaya ve sol öne takviyeler yapan Gakgoşlar, henüz beklenen golcü transferini gerçekleştiremedi. Kiralık olarak alınan ve kamuoyu tarafından yedek santrfor olarak nitelendirilen Kehinde’nin lisansının aksaması, Şanlıurfaspor ve Galatasaray maçlarında kısır görüntünün devamına yol açtı.

Bayram Bektaş’ın on numaradan forvete devşirdiği Lamjed’in sarı kart cezasından dolayı oynayamayacağı Manisa maçında, 3. Bölgenin nasıl olacağı merak konusu… Sağ beke Adem Alkaşi’nin alınmasıyla, Hakan Bilgiç’in ön tarafta kullanılabilme opsiyonu doğdu. Hücum hattının 4-6-0 şeklinde Berk, Tom ve Hakan Bilgiç’ten oluşmasını bekliyorum.

Rakipleri Manisaspor, çok ilginç bir istatistiğe sahip… Oynadıkları son 9 maçta sadece 1 kez yenilmelerine rağmen puan sıralamasında 16. durumdalar…

Ara transfer döneminde eksik olan bölgelerine İsmail Haktan Odabaşı, Umut Gündoğan, Nikola Mikic, Gökhan Sazdağı ve Bilal Sebaihi’yi takviye ettiler. Denizlispor’un golcüsü Perovic için girişimler halen sürüyor. Bu karşılaşma öncesi Berk Neziroğulları’nın sakatlığı devam ediyor.

Geçen hafta Boluspor önünde sergilenen pozitif futbolu devam ettirmek istiyorlar. Dış sahada oynadıkları 8 maçta 1 kez kazanıp, 6 gol atmaları gol yollarında sorun yaşadıklarını gösteriyor.

İki takımında öncelikle rakibine kaybetmemek için kontrollü olacağını, beraberliğin sürpriz bir sonuç olmayacağını, teraziyi bozarsa kadro derinliği daha fazla olan Elazığspor’un bozacağını düşünüyorum. Saat 13:00’de başlayacak karşılaşmayı Sakarya bölgesinden Erkan ENGİN yönetecek. Maç TRT SPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

EVKUR YENİ MALATYASPOR-MERSİN İ.Y.

Bolu’dan 5-1 galibiyetle dönerek kötü gidişe dur diyen ve evindeki Sivasspor maçına moralli çıkan Evkur Y.Malatyaspor, eşitliği bozamamış, üstüne 3 oyuncusunu da kaybetmişti geçen hafta… Takımın en önemli parçalarından biri olan Diabang Dialiba’nın adale sakatlığı, Murat Akça’nın omzunun çıkması ve Eren Tozlu’nun sarı kart cezasının olması can sıkıyor.

T.Direktör İrfan Buz, özellikle hücum bölgesine oyuncu bulmakta zorlanıyor. Dün itibariyle Kasımpaşa’dan Ferhat Kiraz’ı transfer ettiler. Her iki kanatta da oynama kabiliyetine sahip olan Ferhat’ın fit olması halinde ligin ikinci yarısında takıma büyük katkı sağlayacağı gerçek… Sakatlıktan dönen Amutu takımdaki yerini alabilecek. İç sahada ikinci bir puan kaybına tahammülleri yok.

Mersin İ.Y.’da Yusuf Şimşek’in istifası gündeme bomba gibi düştü. Transfer tahtasının açılmaması durumunda ayrılacağını söyleyen Şimşek, beklediği haberler gelmeyince görevi bıraktı. Bu şok gelişme üzerine Başkan Ali Tekin de olağanüstü genel kurul kararı aldı ve şehrin ileri gelenlerini göreve davet etti.

Kulübün sağlıklı bir ruh hali içinde olmadığını ve eğer tahtayı açamazlarsa önlerinin pek de açık olmadığını görebiliyoruz.

Geçen hafta Adana D.S’ye karşı karakterli bir oyun çıkardılar ve Çukurova derbisinden beraberlikle döndüler. Tam da moraller yerine gelmişken Yusuf Şimşek’in bu istifası takımın gardını yeniden düşürebilir. Kaldı ki kırılmaya müsait bir ortam var Mersin’de…

Bu karşılaşma öncesi ön libero Hakan Olkan ve forvet Ricardo Pedriel’in sarı kart cezaları var ve takımdaki yerlerini alamayacaklar.

Mersin İ.Y.’deki olağanüstü gelişmelerin sahanın içine ne şekilde yansıyacağını kestirmek güç… Zira oyuncular bu durumdan ekstra motivasyon da çıkarabilirler. Ama karşılarında güçlü bir Malatya takımı var.

T. Direktör İrfan Buz, her ne kadar önemli oyuncularından mahrum olsa da,  Mersin’in yaşadığı bu sıkıntılı ortamın getirdiği fırsatı kaçırmayacak ve sahadan galibiyetle ayrılmak isteyecektir. Düşük de olsa ikinci seçenek beraberlik…

ESKİŞEHİRSPOR-BALIKESİRSPOR 

Çiçeği burnunda lider Es-Es, transfer yasağı olmasına rağmen elindeki zengin kadronun meyvelerini alıyor. 3-0 kazandıkları Altınordu maçında etkili bir futbol sergilediler. Tribündeki taraftar desteği ise muazzamdı. İkinci yarının ilk maçında geçen haftayı pas geçen Balıkesirspor’u ağırlayacaklar. İç sahada 9 maçta 6 kez kazanıp 7 gol yediler. Sadece evlerinde attıkları 21 golle 9 takımı geride bıraktılar.

Sarı kart cezalısı Akaminko bu maçta forma giyemeyecek. Onun yerine Aykut Akgün veya Berkay Dabanlı’nın görev alması bekleniyor. Ruud Boffin ise cezasını tamamladı.

6. sıradaki Bal-Kes, geçen hafta olumsuz saha koşulları nedeniyle ertelenen Ümraniyespor maçından ötürü ara tatili uzatmış oldu. Transfer tahtaları henüz kapalı… Muhammed Ali Doğan ve Oğuz Yılmaz sezonu kapattılar. Orta alanın bel kemiği Eray Ataseven ise kart cezalısı durumunda… Dilaver Güçlü, Zeefuik ve N’Dongala takımdan ayrıldılar. Takviye yapamamaları halinde üst sıraları zorlamaları pek mümkün gözükmüyor. Özellikle hücumsal anlamda transfer şart…

Moralli olan ve taraftarı önünde iştahlı oynayan Es-Es’in transfer tahtasını açamamış, ayrıca kan kaybetmiş ve Eray gibi as futbolcusu cezalı olan Balıkesir karşısında favori olduğunu düşünüyorum. Liderliği kaptırmamak adına maça asılacaklarını ve derin kadrolarının nimetlerinden faydalanacaklarını bekliyorum.

GİRESUNSPOR-ALTINORDU

Sessiz ve derinden emin adımlarla ilerleyen takımlardan biri Giresunspor… Haftanın kapanış maçında sahasında Gaziantep B.B.’yi 2-1’le geçip puanlarını 24 yaptılar. Oynadıkları son 4 maçta 3 galibiyet, 1 mağlubiyet aldılar.

T.Direktör Yücel İldiz’le birlikte az gol yiyen (17 gol) bir ekibe dönüştüler. Eskisine göre daha organize ve sonuç odaklı bir takım oldular. Ara transfer döneminde kadrolarına kattıkları Isaac Promise, Dilaver ve Jones’in takıma büyük katkı sağlayacakları öngörülüyor.

Altınordu maçı öncesinde eksik ve cezalı oyuncuları bulunmuyor. Rakipleri Altınordu, devre arasında tüm lejyonerlerini göndermesine rağmen Sivasspor’dan Hasan Kabze’yi alarak öz kaynaklara dönme riskinin pahalıya mal olabileceğini düşünmüşe benziyor.

Kararında esneyen Başkan Seyit Mehmet Özkan, Hasan’ın Buca Akademisinden yetiştiği için dokuyu bozmayacağını ifade etti. Hafta içinde Sertaç Çam’ı da Bandırmaspor’a verdiler. Eskişehirspor maçında anladık ki transfer politikalarında ısrarcı olmaları halinde baş üstü takımlar karşısında güç duruma düşecekler. Çünkü sıradan bir rezerv takımına evrildiler.

Dış sahada oynadıkları 9 maçta sadece 1 kez kazanabilmişler ve daha fazlasını yapabilmek için güçlü bir kadro oluşturmaları şart…

5 maçlık galibiyet hasretlerini bitirmek için Giresun deplasmanında işleri hiç de kolay değil…. Yusuf Yalçın, Ali Mert ve Berk sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler. Cezalı oyuncuları bulunmuyor.

Giresunspor’un kazanması halinde ilk 6 potasına gireceğini ve kadro kalitelerinin haftalar ilerledikçe hem oyunsal hem de derinlik anlamında nitelik kazandığını hesaba katarsak güç kaybeden ve kabuk değiştiren Altınordu önünde favori olduklarını söylemek yanlış olmaz. Aksi sonuçlar sürpriz olur.

İyi hafta sonları dilerim…

İletişim e-maili: [email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum