KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig'de dev maç: Eskişehir-Yeni Malatyaspor

20 Kasım 2016 - 12:53

Tartışmalı geçen ve Göztepe’nin 3-0 hükmen galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın şokunu üzerinden çabuk attı Eskişehirspor… Son iki maçında Bandırmaspor ve Adanademirspor’u mağlup ettiler.

Alpay Özalan’ın cezasının bitmesi, yeni stadyumunda on binlerce taraftarıyla buluşacak olmaları ve rakiplerinin lider Yeni Malatyaspor olması bu maçın kıymetini bir kat daha arttırıyor. Genelde açık futbolu tercih eden ev sahibi ekibin takım iskeletini Süper Toto Süper Lig’den kalan oyuncular oluşturuyor.

25 milyon Euro’luk piyasa değeriyle ligin en pahalı takımı konumundalar… 8 golle krallık yarışında Balıkesir’li Bekamenga’yı (10 maç, 10 gol) takip eden Semih Şentürk’ün bu maçtaki performansı belirleyici olacak.

Cezalı oyuncusu bulunmayan ev sahibinde Felix Michel ve Hürriyet Gücer’in sakatlıkları devam ediyor. Tarık Çamdal, Erkan Zengin, Kaan Kanak, Bruno Mezenga ve Uğur İnceman gününde olursa saha ve seyirci avantajını da arkalarına alarak oyuna hükmetmeleri kuvvetle muhtemel...

Lider Y.Malatyaspor, ligi adeta forse ederek topladığı 25 puanla taraflı tarafsız herkesi şaşırttı. Yeni transferleriyle hücum hattına zenginlik kattılar. Özellikle Diabang Dialiba, Pereira ve Austin Amutu takımın skor yükünü sırtlarında taşıyorlar. Orta alanda Azubuike, Sedat Ağcay ve Sunday Mba üçlüsü iyi bir uyum yakaladılar.

Son maçta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Sedat ve Pereira takımdaki yerlerini alamayacaklar. Tıkır tıkır işleyen makinanın en önemli parçalarını oluşturan bu isimlerin yokluğunda takımın geri kalanının nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor. Sakatlığı geçen Amutu’nun ise kadroda olması bekleniyor.

35.000 kişi kapasiteli Yeni Atatürk Stadyumundaki Pazar ziyafetine hazırlıklı olun. Her ne kadar Yeni Malatyaspor lider olsa da ve İrfan Buz’la birlikte kolej takımı havası yakalasa da ev sahibi Eskişehirspor’un tecrübeli ve kaliteli ayaklarıyla sonuca gideceğini düşünüyorum.

Eksikleri olan deplasman takımının öncelikli amacı yenilmemek olacaktır.

ŞANLIURFASPOR-DENİZLİSPOR

Pazar gününün ilk maçı GAP Arena Stadyumunda puan cetvelinin 11 ve 12. sıralarında bulunan iki takım arasında oynanacak. Lige Ünal Karaman’la başlayan ve 5 maçtır kazanamamasına rağmen teknik adamıyla devam kararı alan Güneydoğu temsilcisi, her sene olduğu gibi bu sezona da kesenin ağzını açarak başladı.

İzzet Yıldırım, Ramazan Sal, Abdulaziz Solmaz, Fevzi Özkan, Alican Karadağ ve Hüseyin Kala gibi ligi iyi bilen oyuncu grubuna sahipler… İsmail Dinler sarı, İzzet Yıldırım ise kırmızı kart cezalısı… Ramazan Sal ve Batuhan Karadeniz’in ise sakatlıkları devam ediyor. Topladıkları 10 puanın 8’ini iç sahada elde ettiler. Onlar için çok önemli bir karşılaşma olduğu kesin…

Ali Tandoğan’ın takımı Denizlispor ise deplasman karnesi kötü olan ekiplerden… Oynadıkları 5 maçta 4 mağlubiyet, 1 galibiyet aldılar. Andre Moritz, İsmail Haktan Odabaşı, Berkan Afşarlı ve Alfred Sankoh’un sakatlıkları devam ediyor.

Cezalı oyuncusu bulunmayan Ege temsilcisi bu maçla birlikte çıkışa geçmek istiyor. Zira FIFA’dan gelen 2 dönem transfer yasağı da moralleri bozmuş durumda…

Şanlıurfaspor galibiyetinin ve beraberliğin daha ağır bastığı ama 3 ihtimalin de sürpriz sayılmayacağı bir maç olacağını düşünüyorum.

GİRESUNSPOR-ADANADEMİRSPOR

Giresunspor da milli arada teknik direktörünü değiştiren takımlardan… 1.5 aydır galibiyete hasretler… Son yıllardaki performanslarına bakılacak olursa bu durum pek de normal değil... Tecrübeli isim Yücel İldiz’le anlaştılar.

İç sahada 3 galibiyetleri, 1 de beraberlikleri bulunuyor. Recep Aydın ve Okafor’un dışında herhangi bir eksikleri yok. Yeni hocalarıyla birlikte kazanmak ve çıkışa geçmek istiyorlar.

Deplasman takımı Adanademirspor ise Engin İpekoğlu’nun göreve gelmesinden sonra oynadığı 4 karşılaşmadan 7 puan topladı. Kadrolarında Pote, Sercan Kaya, Ozan İpek, Tevfik Köse ve Gökçek Vederson gibi daha nice kaliteli isimler var. Her seneye iddialı bir teknik adamla ve oyuncu grubuyla başlıyorlar ama beklenen aşı tutmuyor, istenilen sonuçlar bir türlü gelmiyor. Başkan Sedat Sözlü, geçtiğimiz sezon Adanaspor’u şampiyon yapan Engin İpekoğlu’na emanet etti takımını…

Sakat olan Raspopovic’in kadroda olacağı; Pote ve Grbic’in ise takımdaki yerlerini alamayacakları bildirildi.

Eksikler, iç saha faktörü ve kan değişikliği göz önüne alındığında beraberliğe daha yakın olan bu karşılaşmada galibiyet ibresi ev sahibi ekibe doğru kayıyor.

MANİSASPOR-SAMSUNSPOR

Transfer tahtasını açamamasına rağmen sezona flaş Elazığspor galibiyetiyle başlayan Manisaspor, o tarihten bu yana kazanamıyor. Alınan kötü sonuçların ardından teknik direktörlüğe Sait Karafırtınalar getirildi. 

Ege futbolunun yabancısı olmayan Karafırtınalar da başarısızlığa çare olamadı. Göreve başladığından beri 3 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı.

Konde ve Ümit Arslan sakatlıklarından dolayı bu maçta forma giyemeyecekler. Ev sahibi ekibin cezalı oyuncusu bulunmuyor.

Tıpkı Manisa gibi sancılı bir dönemden geçen Samsunspor ise Osman Özköylü ile yeniden doğmak istiyor. Transfer yasağından dolayı kadro darlığı yaşamalarına rağmen geçtiğimiz hafta kötü gidişe dur dediler. 90. dakikada Murat Gürbüzerol’un golüyle Şanlıurfaspor’u 2-1 mağlup ettiler.

Kulüp içinde mali problemlerin çözülmeye başlandığına dair haberler geliyor. Sakat olan Ercan Yazıcı’nın dışında eksikleri bulunmuyor. Samsunspor’un istediğini alacağı bir maç izleyebiliriz. Zira bu sonuç maç içinde işlerin kötü gitmesi halinde bir beraberlik dahi olabilir.

Dengeyi bozmaya yakın taraf Samsunspor…

20 Kasım 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum