KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig'de haftanın ardından

24 Kasım 2016 - 13:19

TFF 1.Lig’de geçtiğimiz hafta sonu oynanan 11. hafta karşılaşmalarını Cumartesi ve Pazar/Pazartesi şeklinde ayırmış, maç önü değerlendirmelerimi siz değerli futboo.com okurlarıyla paylaşmıştım.

Şimdi bu maçların kısa raporlarını analiz edelim isterseniz…

BOLU MAKASI DARALTTI

Haftanın açılış müsabakasında Boluspor, son zamanların çıkışta olan takımı Altınordu’yu ağırladı. Eskişehirspor ile Yeni Malatyaspor’un kapışacağı bir haftada kazanmanın ne kadar değerli olduğunun bilincindeydi Fuat Çapa ve öğrencileri…

Maça da öyle girdiler ve ilk 30 dakikada Poepon’un attığı gollerle skoru 2-0’a taşıdılar. Umut Sözen’le aradaki farkı bire indiren ve devreye moralli giren İzmir temsilcisi, ikinci yarının başında bulduğu beraberlik golüyle ev sahibini sıkıştırsa da son sözü Jansen söyledi ve takımını maç fazlasıyla 2. sıraya taşıdı.

Boluspor favori çıktığı bu karşılaşmada puan kaybı yaşamamış oldu.

ÜMRANİYE VE BANDIRMA SÜRPRİZ YAPTILAR

Erkan Sözeri’nin göreve gelmesiyle başarılı bir grafik yakalayan Ümraniyespor, sahasında konuk ettiği Sivasspor’u 4-1 gibi net bir skorla yenerek haftanın sürprizine imza attı.

Maça fırtına gibi başlayan ve devreye 2-0 giren Ümraniyespor, ikinci yarıda da vitesi düşürmeyerek direnci kırılan Sivasspor’a 70 dakikada 4 gol attı. Morali bozulan kaleci Tolgahan’ın kale arkasındaki top toplayıcıyla yaşadığı polemik günlerce konuşuldu. 

Ligin yaş ortalaması en yüksek ve en tecrübeli ekibi olan Sivasspor’un maçı koparabilmesi için skoru erken bulması ve rakibinin gardını düşürmesi gerekiyor. Aksi halde karşılarında enerjik ve mücadele gücü yüksek takımlar bulduklarında bocalayabiliyorlar.

Elazığ maçındaki puan kaybı ve Ümraniye önünde aldıkları bu ağır yenilgi bu tezimizi doğruluyor. Balıkesir’de ligin denk takımlarının mücadelesinde pozisyon ve seyir zevki açısından kısırlık yaşandı. Beklendiği gibi maç, 3 ihtimalinde olabileceği şekilde ortada geçti ve beraberlikle sonuçlandı.

Böylelikle B.Ş. Gaziantepspor yeni teknik direktörüyle haftalardır süren kötü gidişine dur demiş oldu. Bayram Bektaş’ın gelişinin ve FIFA’nın 6 puan iadesinin moralini yaşayan Elazığspor, iki önemli oyuncusundan yoksun çıktığı Mersin İ.Y. karşılaşmasında oyun ve skor açısından iyi bir sınav verdi ve sahadan 3-0’lık sonuçla ayrıldı.

Bir dizi sorunlarla boğuşan Akdeniz ekibinin Elazığ’daki görüntüsü ise taraftarlarını üzdü.

İZMİR'DE MÜTHİŞ MAÇ

Cumartesi gününün kapanış maçında Göztepe, Bandırmaspor önüne mutlak favori olarak çıkmıştı. Bornova stadını dolduran taraftarlarının desteğiyle oyuna etkili başladılar ve 40 dakikada skoru 2-0’a getirdiler.

İzleyenler maçın rahat geçeceğini ve Göztepe’nin farkı açacağını beklerken Bandırma takımı pes etmedi ve devreye Deniz’in frikik golüyle farkı bire indirerek girdiler. Jahoviç’le oyun 3-1’e geldikten sonra Bandırma yine reaksiyon gösterdi ve arka arkaya bulduğu gollerle skora yeniden eşitlik geldi. Bu dakikadan sonra gerilen Göztepe oyuncularından Halil, Gökhan Karadeniz ve Mehmet Erdem Uğurlu gördükleri kırmızı kartlarla takımlarını 8 kişi bıraktılar.

Kalan bölümde sayısal üstünlüğü bulunan konuk takım eline geçen fırsatları değerlendiremedi ve maç beraberlikle neticelendi. 

ÜNAL KARAMAN'IN SON MAÇI OLDU

Pazar gününün ilk maçı alt sıraları yakından ilgilendiriyordu. Ünal Karaman’ın istim üstünde olduğu Şanlıurfa’da kazanan Ali Tandoğan’ın öğrencileri oldu. Karşılıklı pozisyonlarla geçen mücadelede Alican Karadağ’ın direkten dönen topu kırılma anıydı. İlk yarıda öne geçme fırsatını değerlendiremeyen ev sahibi ekibin fişini frikikten Barış Örücü çekti ve Denizlispor altın değerindeki 3 puanın sahibi oldu.

Maçtan sonra seyircilerin protestolarına maruz kalan Ünal Karaman haftalardır beklenen kararını açıkladı ve görevinden istifa etti. 

HAFTANIN MAÇI ESKİŞEHİR’İN

Haftanın maçında Yeni Atatürk Stadyumunda on binlerce taraftarının önünde lider Yeni Malatyaspor’u ağırlayan Eskişehirspor, rakibinin iki önemli eksiğini değerlendirmek ve kazanarak aradaki puan farkını eritmek istiyordu.

Maça Hasan Hüseyin Acar’ın golüyle başladılar. Oyun olarak vasatı aşamayan karşılaşmanın ilk yarısının son anlarında hakem Fırat Aydınus çok tartışılan pozisyonda Semih Şentürk’ü kırmızı kartla ihraç etti.

İkinci yarıda Ahmet Burak Solakel’i kenara alarak 3’lü defansa dönen İrfan Buz, Eren Tozlu’yu forvet arkasına gönderdi. Baskısını arttıran ve pozisyonlar bulan Yeni Malatyaspor özellikle 45-65. dakikalar arasında Eskişehir yarı sahasında oynadı.

Alpay Özalan, kontra bulurum düşüncesiyle 80. dakikada Kaan Kanak’ın yerine Bruno Mezenga’yı dahil etti oyuna ve yıldız isim tüm riskleri alan savunmanın açık verdiği son anlardaki pozisyonda skoru 2-0’a getirerek maçın bittiğini ilan etti.

Haftanın kapanışında ise zorlu geçeceğini beklediğimiz ve beraberliklerin ağır basacağını ön gördüğümüz Giresunspor-Adana Demirspor ve Manisaspor-Samsunspor karşılaşmaları oynandı ve maçlar beraberlikle sonuçlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum