KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig'de süper maç: Sivasspor-Eskişehirspor

26 Kasım 2016 - 13:23

TFF 1.Lig’de 12. hafta dün akşam oynanan 2 karşılaşma ile start aldı. Bugün de çok önemli karşılaşmalar var.

Ümraniyespor, deplasmanda zor günler geçiren Mersin İ.Y.’nu 2-0 ile geçerken, Adana Demirspor sahasında yaralı Göztepe’yi ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti. Yazımıza öncelikle bu karşılaşmaların analizini yaparak başlayalım.

İkinci bölümde ise bugünün maçlarını değerlendirelim.

 ÜMRANİYESPOR TIRMANIŞINA DEVAM EDİYOR

Günün ilk maçında 7 haftadır kazanamayan ve Yusuf Şimşek’in göreve gelmesiyle az da olsa kıpırdanan Mersin İ.Y., kendisi gibi alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ve Erkan Sözeri yönetiminde çıktığı 4 karşılaşmadan 7 puan çıkarıp hızla tırmanışa geçen Ümraniyespor’u ağırladı.

Elazığspor maçında gördüğü kartla cezalı duruma düşen Mahmut Metin dışında herhangi bir eksiği bulunmayan ve Mitroviç’in de takıma katılmasıyla ideal savunma hattına dönen ev sahibi takım, kadrosunda skoru her an değiştirebilecek oyuncuları olmasına rağmen bu hafta da istediğini alamadı.

Her geçen hafta biraz daha üstüne koyan, koşan ve mücadele eden bir ekip haline gelen Ümraniyespor, birlikte hareket eden ve haddini bilen oyuncu grubu sayesinde 8. haftada 2-0’la kazandıkları Bandırma deplasmanından sonra aynı skorla Mersin’den de 3 puanla döndü.

Perdeyi o maçta olduğu gibi 21 yaşındaki Emirhan açtı. Mersin’in tüm riskleri aldığı son dakikada Bulut’un golüyle yükselen grafiğini sürdürdü İstanbul temsilcisi…

ENGİN İPEKOĞLU’NDAN SİHİRLİ DOKUNUŞ

Günün son maçında 3 maçlık galibiyet hasretine son vermek isteyen Adana Demirspor ile geçtiğimiz hafta evinde Bandırmaspor önünde 2 puanı ve 3 futbolcusunu kaybeden Göztepe karşı karşıya geldi.

İki takım arasında oynanan son 5 maçın tamamını Adana Demirspor kazanmış, ev sahibi ekibin golcü oyuncusu Pote, bu maçlarda takımının kaydettiği 10 golün 4’üne imza atmıştı. Maçın ilk yarısında Halil, Mehmet Erdem ve Gökhan Karadeniz’in yokluğunda kadro derinliğinden faydalanan Okan Buruk, defans hattının solunda İsmail Can Üzüm’ü, hücum bölgesinde ise Salim Iyik’i ve Leroy George’u kullandı.

İlk yarı boyunca tipik bir deplasman takımı gibi kontrollü oyunu tercih ettiler. Umut Nayir’ın golüyle devreye 1-0 önde girdiler.

İkinci yarıya Ozan İpek’in yerine Pote’yi alarak başlayan Engin İpekoğlu yaptığı sihirli dokunuşla maçın sonucuna tesir etti.

Yapılan hamleyle birlikte oyuna iyi giren ev sahibi ekip, 52. dakikada Onur Akbay ve 54. dakikada Pote’nin golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

CUMARTESİ KEYFİ: SİVASSPOR-ESKİŞEHİRSPOR

Mesut Bakkal ile çıkışa geçen ve oynadığı son 5 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Sivassspor, geçtiğimiz hafta İstanbul deplasmanında Ümraniyespor’a karşı aldığı 4-1’lik mağlubiyetle herkesi şaşırtmıştı.

Cezasını tamamlayan Ziya Erdal’ın da takıma katılmasıyla ideal kadrolarına döndüler. Yeniden bir seriye başlamak isteyen Mesut Bakkal’ın, yaş ortalaması yüksek olan takımında revizyona gitmesi bekleniyor.

Deplasman takımı Eskişehirspor, haftanın maçında Yeni Malatyaspor’u yenerek zirveye bir adım daha yaklaşmıştı.

Semih Şentürk dışında eksikleri bulunmuyor. Moralli geldikleri Sivas’tan puan veya puanlarla dönmek istiyorlar.

Mücadele gücü yüksek ve her sonuca açık bir karşılaşma bizleri bekliyor.

Karşılaşmayı FIFA kokartlı Mete Kalkavan'ın yöneteceğini de ekleyelim.

Karşılaşma saat 13:00'ten itibaren TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

BANDIRMASPOR-BOLUSPOR

Teknik direktör değişikliğinin ilaç gibi geldiği takımlardan biri de Bandırmaspor… İsmail Ertekin’in görevden ayrılmasından sonra takımın başına getirilen Feyyaz Uçar ile yeni bir kimlik kazandılar. İki farklı geriye düşmelerine rağmen maçı bırakmayan ve Göztepe gibi ligin zorluk derecesi en yüksek deplasmanından puanla dönen Bandırma ekibi, genç ve dinamik kadrosuyla Boluspor’a da sürpriz yapmak istiyor.

Kırmızı kart cezalısı olan Kıvanç Karakaş, takımını bu önemli karşılaşmada yalnız bırakacak.

Liderlik hesapları yapan Boluspor’da ise takımın yıldızı Andre Santos ile orta alanın tecrübeli ismi Özgür İleri sarı kart cezalısı olduklarından bu maçta forma giyemeyecekler. 6 futbolcusunun sınırda olması da bir başka sıkıntılı konu…

Zevkli ve çekişmeli geçmesi beklenen bu karşılaşmada olası beraberlik ve Bandırmaspor galibiyeti geçtiğimiz hafta ki oyuna bakıldığında hiç de sürpriz sayılmayacaktır.

Karşılaşma saat 13:00'ten itibaren TRT AVAZ'dan canlı yayınlanacak.

B.B. GAZİANTEPSPOR-ŞANLIURFASPOR

Balıkesir deplasmanından aldıkları beraberlik ile ilk maçında ilk puanıyla tanışan Metin Diyadin, eksik ve cezalısının olmadığı Şanlıurfa maçını kazanmak istiyor.

Kaliteli bir kadroya sahip olan B.B. Gaziantepspor, 4 haftalık galibiyet hasretine son vermeyi amaçlıyor.

Rakipleri Şanlıurfaspor ise Ünal Karaman’ın istifasından sonra teknik adam arayışına devam ediyor. Yeni bir isimle anlaşana kadar alt yapı sorumlusu İhsan Karabulut’la devam edecekler.

Amin Askar cezası, Batuhan Karadeniz ise sakatlığından dolayı forma giyemeyecekler.

Moralsiz olan Şanlıurfa takımına karşı saha ve seyirci avantajını kullanmak isteyen B.B. Gaziantepspor’un galibiyete daha yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Karşılaşma saat 18:30'dan itibaren TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

26 Kasım 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum