KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig: Eskişehir ve Malatya zirve aşkına

18 Aralık 2016 - 13:59

Bugünkü yazıma Kayseri’deki hain terör saldırısını lanetleyerek ve şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Sözün bittiği yerdeyiz esasında… Memleketimizin başı sağ olsun. 

TFF 1.Lig’de 15. haftanın açılış maçı Manisa’da, Manisaspor ile Balıkesirspor arasında oynandı. Karşılıklı atakların ve gollerin olduğu, zevkli bir müsabaka izledik.

Özellikle maçın ikinci yarısında 10 kişi kalan rakibine karşı oyunsal anlamda üstünlük kuran Balıkesirspor, Bekamenga ile pozisyonlar bulmasına rağmen bunları gole çeviremeyince 1 puana razı oldu.

Cumartesi maçlarının en dikkat çekeni Şanlıurfaspor’un lider Boluspor’u 4-0’la geçtiği karşılaşmaydı. Dünkü yazımda ev sahibi ekibin son haftalarda yakalamış olduğu havanın da etkisiyle Boluspor’a yenilmeyeceğini belirtmiştim. Batuhan, Abdülaziz ve Fevzi’nin etkili performansları maça damgasını vurdu ve sahadan farklı galip ayrıldılar.

Ligin en iyi kontraya çıkan takımı dediğimiz Bandırmaspor, sakat ve cezalı oyuncularının fazlalığında kadro darlığının kurbanı oldu ve Sivasspor’a 1-0 ile boyun eğdi. Özellikle hücum organizasyonlarında Doğan’ın eksikliği ciddi bir şekilde hissedildi. Elazığ’da ise adeta buz pateni pistinde oynanan maçta ev sahibi Elazığspor, Berk ve Lamjed ile girdiği önemli fırsatları değerlendiremeyince sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı her iki takım…

Günün son maçında Göztepe, kolay geçmesi beklenen maçta zor günler geçiren Mersin İ.Y.’nu son 15 dakikada bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. 10 kişi kalmasına rağmen rakibine net pozisyonlar vermeyen Mersin İ.Y.’nun direnci dikkat çekti.

TFF 1.Lig’de 15. hafta Pazar ve Pazartesi günü oynanacak 4 karşılaşma ile tamamlanacak.

ÜMRANİYE SERİYİ 5 MAÇA ÇIKARABİLECEK Mİ?

Erkan Sözeri yönetiminde sürpriz bir çıkışa imza atan Ümraniyespor, 4 maçlık galibiyet serisini sürdürmek için Gaziantep B.B.’u ağırlıyor. Mütevazı kadrosuna rağmen kompakt bir oyun anlayışı sergileyen ve saha parselizasyonunu çok iyi yapan bir ekip görünümündeler…

Orta alan oyuncularının mücadeleci futbolu ve skora yaptıkları katkılar en büyük silahları… Denizli maçında cezasını tamamlayan İbrahim Akdağ da takıma katıldı. Tam kadro hazırlandıkları bu maçtan da galibiyetle ayrılırlarsa ilk 6 potasına bir adım daha yaklaşacaklar.

Rakipleri Gaziantep B.B., Elazığspor’a 3-0 yenildikleri iç saha maçından sonra bir dizi radikal kararlar aldı. Son haftalarda defans hattındaki zaafiyetlerin faturası Yasin Palaz’a çıkarıldı ve bu oyuncuyla ilk yarının sonunda yolların ayrılmasına karar verildi.

Ekigho ve Ahmet Kesim de sarı kart cezalarından dolayı takımdaki yerlerini alamayacaklar. Gökhan Alsan ve Gökhan Sazdağı ise görev verilmesi halinde bu maçta forma giyebilecekler.

Son 4 deplasman maçında galip gelemeyen Gaziantep B.B. ile oynadığı son 4 resmi müsabakada puan kaybetmeyen Ümraniyespor’un karşılaşmasında, iç saha faktörü, moral ve motivasyon gibi etkenleri göz önünde bulunduracak olursak Ümraniyespor’un kazanma ihtimalinin güçlü olduğunu, ikinci ihtimal olarak beraberliğin gelebileceğini bekliyorum.

Saat 13:00’de Kutluhan Bilgiç’in yöneteceği maç TRT AVAZ’dan canlı olarak yayınlanacak.

ESKİŞEHİRSPOR İÇİN LİDERLİK FIRSATI

Geçtiğimiz hafta Samsun’da altın bulan Eskişehirspor, iç sahada Ümraniye’ye kaybeden Denizlispor’u konuk ediyor.

Evinde oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik alan ev sahibi takım, son 5 maçta 4 kez kazandı ve tek mağlubiyetini Sivas deplasmanında aldı. Takımın golcü ismi Semih Şentürk’ün yokluğunda kadro derinliğinden faydalanan Alpay Özalan; Erkan Zengin, Ofoedu ve Bruno Mezenga’nın yükselen performanslarıyla son haftaları en az hasarla geçti.

Yeni statlarında seyirci desteğini de arkalarına alarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmak istiyorlar. Sakat sayısının çokluğu ise can sıkıyor. Ruud Boffin, Hürriyet Gücer, Uğur Akdemir, Bilal Aziz Özer, Hasan Hüseyin Acar, Ofoedu ve Aykut Akgün son antremanda sağlık ekibi eşliğinde çalıştılar.

Durumları maç saatinde netlik kazanacak. Orta alanın çalışkan isimlerinden Ramazan Övüç de sarı kart cezasından dolayı takımdaki yerini alamayacak.

Denizlispor’da ise cezası biten Ziya Alkurt sevinci yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta organize olmakta güçlük çektikleri maçta Ümraniye’ye kaybetmişlerdi.

Kaleci Necati ve Sankoh sakatlıklarından dolayı kadrodan çıkarıldılar. Teknik Direktör Ali Tandoğan, takımının dış sahada daha iyi oynadığını ve son iki deplasman maçından galibiyetle ayrıldıklarının altını çizdi.

Dış sahadaki 7 maçta kalelerinde 8 gol gördüler ve hiçbir karşılaşmada 3 gol birden yemediler. Maçları kontrol oyununa çevirdiklerinde buldukları duran toplarla ve baskın hücumlarla sonuca gidiyorlar.

Ev sahibinin favori olduğu ancak sakat oyuncularının ne kadarının forma giyebilecek durumda olduğuna bağlı olarak Denizlispor’un puan veya puanlarla ayrılabilme ihtimalinin de pas geçilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Normal şartlarda Eskişehirspor kazanır.

Serkan Çınar’ın düdük çalacağı karşılaşma saat 16:00’dan itibaren TRT TÜRK’ten naklen yayınlanacak.

EVKUR YENİ MALATYASPOR TAHTINI GERİ İSTİYOR

Uzun haftalardan beri ligin lideri şeklinde anons ettiğimiz Evkur Y.Malatyaspor, Bandırma yenilgisinden sonra zirveyi Boluspor’a devretmişti. Boluspor da sadece 1 hafta oturduğu bu koltuğu dün itibariyle Göztepe’ye bıraktı.

Yukarı tarafın kızışması, zirvenin sürekli olarak el değiştireceğini işaret ediyor. Nitekim bu karşılaşmadan önce oynanacak olan Eskişehirspor-Denizlispor maçından ev sahibi ekip galip ayrılırsa en tepeye o yerleşecek ve Malatya’nın puan kaybetmesini bekleyecek.

Evkur Yeni Malatyaspor cephesinde hedef kazanmak ve rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmaksızın yeniden liderlik koltuğuna oturmak… Eskişehir deplasmanıyla başladıkları zorlu fikstürde, sakat ve cezalı oyuncularının da etkisiyle korku tüneline girdiler ve arka arkaya kaybettikleri puanlarla düşüşe geçtiler.

Sadık ve Yiğitcan’ın dönüşüyle birlikte tam kadro çalışma fırsatı buldular. Bu maçı dönüm noktası olarak görüyorlar. Eksikleri yok. Rakiplerinin tribün rekabeti içinde oldukları Adana Demirspor olması da bir başka motivasyon sebebi…

Engin İpekoğlu’nun takımı ise inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor. Geçen hafta 10 kişi kalan Boluspor karşısında sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldılar. Deplasmanda oynadıkları son 3 maç da berabere bitti.

Raspopovic, Wederson ve Grbic sakatlıktan döndüler. Pote gibi skoru her an değiştirebilecek silahları var. Her iki takımın da ideale yakın kadrolarla sahaya çıkacak olması mücadeleyi ve heyecanı yukarıya taşıyacak. Tek handikap sahanın tıpkı Elazığ’daki gibi buzlu ve karla kaplı olması…

Hafta başından beri temizleme çalışmaları devam ediyor. Maç saatinin gündüze alınması için yapılan başvurulardan sonuç alınamadı. Hakem ise son haftaların tartışmalı ismi Koray Gençerler…

Sonucunu önceden tahmin etmenin zor olduğu bir karşılaşma bizleri bekliyor. Saha ve iklim koşulları anormal şartlar oluşturduğu için favori kelimesinden kaçıyorum. Önce beraberlik diyorum. Bozarsa Malatya bozar.

Saat 18:30’da başlayacak bu önemli randevuyu Koray Gençerler yönetecek. Yayın: TRT SPOR…

HAFTANIN SON MAÇI GİRESUN’DA…

 7 maçlık galibiyet hasretine Mersin İ.Y.’nu 2-1 mağlup ederek son verdi Giresunspor… Yücel İldiz’le kıpırdanmaya ve eski kimliklerine dönmeye başladılar. Kadro kaliteleri olan ama aynı kalitede sonuçlar alamayan bir ekip... Takımda birbirini tanıyan çok sayıda isim var. Bu ligin zor gol yiyenlerinden… İç sahada oynadıkları son 4 maçı kazanamadılar.

Hafta içindeki antremanlara omuzundan sakatlanan Hüsamettin Tut katılmadı ve büyük ihtimalle maç kadrosunda yok. Özgürcan Özcan ise düz koşulara devam ediyor.

Konuk Samsunspor ise Mustafa Sevgi, Hasan Kılınç ve Fatih Kılıçkaya’ya geçtiğimiz günlerde ödeme yaptı. Yönetim kurulu, takımdaki diğer oyuncuların da alacaklarını tahsis edeceklerini açıkladı.

Transfer yasağından dolayı dar bir rotasyonu olan Osman Özköylü, ara transfer döneminde tahtanın açılmasını bekliyor. Hamle oyuncusu olmadığı için zorluk derecesi yüksek maçlarda sıkıntı yaşıyorlar. Eksik oyuncularının olmaması kendileri açısından sevindirici…

Moralli olan ev sahibi Giresunspor’un galibiyete yakın olduğu bir karşılaşma… Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız maç içindeki ekstra durumlar yaşanmadığı müddetçe tablo bu…

Haftanın son maçının hakemi Onur Karabaş… Saat 18:30, Canlı yayın: TRT SPOR…

İyi seyirler…

[email protected]

18 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum