KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig: Nefes nefese son hafta

23 Aralık 2016 - 14:37

TFF 1.Lig, bu hafta ara tatile giriyor. Zirve mücadelesi veren 5 takım arasındaki makas oldukça dar… Lider Göztepe’nin 28, haftaya 5.giren ve deplasmanda Gaziantep belediye'yi 1-0 yenen Eskişehirspor’un da liderlik şansı mevcut… Aşağılarda da benzer bir tablo var. Zira uzun haftalardan beri kötü giden Samsunspor, alacağı bir galibiyetle kendini ateş hattının dışına atabilir.

Son sıradaki Mersin İ.Y. haricinde tüm takımların sıralamasında değişiklikler olabilir. Haftanın sonunda ortaya nasıl bir cetvel çıkacak bekleyip görelim.

Tabi esas merak edilen şey, devreye kimin lider gireceği… Göztepe mi?, Sivassspor mu?, Evkur Y.Malatyaspor mu?, Boluspor mu? Yoksa Eskişehirspor mu?

Start bugün veriliyor. Cumartesi gecesi bu sorunun cevabını almış olacağız.

İKİ ESKİ LİDERİN KAPIŞMASI

Geçen hafta lider gittiği Ş.Urfa’dan 4-0’lık mağlubiyetle ayrılan Boluspor, 4. sıraya kadar gerilemişti. 8 maçtır kaleleri gole kapatamıyorlar ve son 4 maçta sadece 1 galibiyet alabildiler. Anco Jansen ile Berat Tosun’un devreyi kapatmalarından sonra özellikle hücum hattında Andre Santos ve Emre Kılınç’ın cezalı olduğu maçlarda gol yollarında etkisiz kaldılar.

Bu hafta kaleci Soner de kart cezasından dolayı forma giyemeyecek. Hafta içi Ziraat Türkiye Kupasında Beşiktaş’la 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmada yedek ağırlıklı bir kadroyla sahadaydılar. Ligde iç sahada 5 galibiyet, 2 mağlubiyet aldılar. Son haftaların tartışmalı takımı Evkur Y. Malatyaspor ise zorlu fikstürün içinde adeta kaybolmuş durumda…

Buz pateni pistinde oynadıkları Adana Demirspor karşılaşmasında 2 puan daha kaybederek 3.sıraya gerilediler. Takımın golcü ismi Amutu o maçta sakatlanarak devreyi kapattı. Sol bek Ahmet Burak Solakel ise cezalı duruma düştü. Zorluk derecesi yüksek maçlara tam kadro hazırlanamamaları alınan kötü sonuçlarda belirleyici oldu. Deplasmanda oynadıkları son 2 maçı kaybettiler ve 5 maçtır galibiyete hasretler…

Her iki takımı da Bolu’da dondurucu bir soğuk bekliyor. Top kontrolünün zorlaşacağı, mücadele gücünün ön plana çıkacağı bir maç olacağı için hatanın telafisi mümkün gözükmüyor. Geçtiğimiz hafta bu sahalarda oynanan karşılaşmalarda takımlar genel anlamda kontrol oyununu oynamak istedikleri için seyir zevki düşmüştü. Bu hafta da benzer görüntüler izleyebiliriz.

Beraberliğin ağır bastığı bir mücadele bekliyorum. Ağır zeminlerde tecrübe önemlidir. Dolayısıyla Boluspor’un kaleci Soner’in eksikliğini hissedebileceği bir maç olabilir. 11 gollü Poepon ile 10 gollü Dialiba’nın düellosu Cumartesi günü saat 13:00’de başlayacak.

Hakem Alper Ulusoy’un yöneteceği karşılaşma TRT SPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

SİVAS’TA HEDEF 5’DE 5…

Eskişehirspor, Giresunspor, Göztepe ve Bandırma virajlarından 4 galibiyetle 12 puan yapan Sivassspor, seriyi 5 maça çıkarmak istiyor. İç sahadaki 7 karşılaşmada 5 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldılar ve kalelerinde sadece 3 gol gördüler. Ligde oynadıkları son 4 maçta ise 1 kez rakiplerine gol sevinci yaşattılar. Mesut Bakkal’ın oturttuğu sistemle birlikte her geçen hafta form grafiklerini yukarı çekiyorlar.

Bu hafta 2 önemli eksikleri var. Takımın hücumdaki etkili ismi Leandrinho ile orta alanın savaşçı oyuncusu Yiğit İncedemir kart cezalarından dolayı takımdaki yerlerini alamayacaklar. Hakan Arslan’ın ise sakatlığı devam ediyor ve son durumu maç gününde netlik kazanacak. Bol alternatifli kadroları en büyük avantajları…

Saha ve seyircileri önünde iklim şartlarını da arkalarına alarak dominant bir oyun sergiliyorlar. Konuk Adana Demirspor, geçtiğimiz hafta Malatya’dan Onur Akbay’ın golüyle beraberlikle dönmüştü. Kafasındaki ideal on birinde cezalı ve eksik oyuncusu bulunmayan Engin İpekoğlu, üst üste ikinci deplasman maçından da puan veya puanlarla ayrılmak istiyor. Dış sahada oynadıkları 8 karşılaşmada sadece 1 kez kaybettiler. Son 5 deplasman maçında 1 galibiyetleri, 4 beraberlikleri var.

Sivas’ta alttan ısıtmalı Yeni 4 Eylül Stadında zeminle ilgili herhangi bir olumsuzluk beklenmiyor. Rakipler için en büyük dezavantaj hava sıcaklığı… Ev sahibi Sivasspor’un kazanması durumunda Göztepe’nin puan kaybıyla birlikte ilk yarıyı lider kapatacak olması iştahlarını kabartacağı için maça asılacaklarını, son topa kadar şanslarını zorlayacaklarını düşünüyorum.

Sivassspor’un ağır bastığı bir karşılaşma beklemekle birlikte beraberlik rekortmeni Adana Demirspor’un alacağı 1 puanın da sürpriz olarak değerlendirilmeyeceğini düşünüyorum.

Cumartesi günü saat 13:00’de başlayacak olan bu maçı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. TRT AVAZ ise canlı olarak yayınlayacak.

BALIKESİR’DE MADDİ KRİZ FAKTÖRÜ

Maddi sıkıntılar yaşayan Balıkesirspor’da önce Dilaver Güçlü, Hüseyin Tok ve Abdülkadir Özgen, geçtiğimiz günlerde ise Zeeufik kadro dışı bırakıldı. Orta alanın önemli oyuncularından Eray Ataseven de alacaklarından dolayı kulübe ihtarname göndertti.

Basında dolaşan haberlerde takımın 10 gollü yıldızı Bekamenga’nın da kafasının karışık olduğu bildiriliyor. Ara transfer döneminde birçok ismin ayrılacağı yönünde bilgiler var. Böyle bir atmosferde oyuncuları saha içine çekmek oldukça zor elbette...

Teknik Direktör Can Cangök, kulübün içinde bulunduğu durumdan oldukça rahatsız… Son 6 maçta sadece 1 kez kazanabildiler. Elazığ maçı öncesi cezalı oyuncularının bulunmaması tek sevindirici gelişme… Elazığspor, buzlu zeminde rakibi Altınordu’yu yenememiş ve istikrarsız gidişine dur diyememişti. Geçtiğimiz haftanın cezalısı Çağrı’nın da takıma dönmesiyle uzun bir aradan sonra ideal 11’le sahada olacaklar. Son deplasmanlarında Gaziantep’i mağlup etmiş ve ilk dış saha galibiyetlerini almışlardı. Yönetim kurulu transfer tahtasını açarak, özellikle gol bölgesine takviye yapmak istiyor. Taraftarların bu yönde ciddi bir baskısı ve talebi var. Üst sıraları hedefleyebilmek için iyi bir forvet transferi şart…

Eksiksiz ve gediksiz bir Balıkesirspor olsaydı, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılma ihtimalini yüksek görebilirdik. Ama son gelişmeler iyiye işaret değil… İki inişli çıkışlı takımın mücadelesinde deplasman takımı Elazığspor’un istediğini alabilmesi için şartlar oldukça müsait… Çünkü bir daha böyle bir Balıkesir’i bulmak zor… Karşılaşma Cumartesi günü saat 16:00’da başlayacak. Kutluhan Bilgiç’in yöneteceği bu maç TRT TÜRK’ten canlı olarak yayınlanacak.

GÖZTEPE TAHTINI KAPTIRMAMAK İÇİN…

Mersin İ.Y’nu 2-0’la geçerek liderlik koltuğuna oturan Göztepe, ligde zor günler geçiren Samsun’a konuk oluyor. Takımda moraller yerinde… İç sahadaki başarılı grafiğin deplasman maçlarında gösterilememesi en büyük handikapları… Evinde oynadığı 8 maçta 17 gol atıp 6 gol yiyen İzmir temsilcisi, dış sahada oynadığı 7 maçta 8 gol kaydedip kalesinde 9 gol gördü.

Performansından memnun kalınmayan Gökhan Karadeniz Gaziantep B.B. ile anlaşmak üzere… Tanju Kayhan ise dayısının vefatından dolayı yurt dışına gitti ve maç kadrosundan çıkarıldı. Okan Buruk’un bu iki isim haricinde eksiği bulunmuyor.

Ev sahibi Samsunspor ise ara transfer döneminde tahtayı açmak için büyük uğraş veriyor. Hafta içi basına açıklamalarda bulunan başkan Erkut Tutu, büyük bir borç yükünün altında olduklarını kaydetti. Alacakları ödenmeyen Muharrem Efe, sözleşmesini feshederek takımdan ayrıldı. Sakatı ve cezalısı olmayan Samsunspor 5 maçlık kazanamama serisine son vermek istiyor. 5 golle ligin en az atanı konumundalar ve devre arasında özellikle forvet mevkiine oyuncu bakıyorlar.

Moral ve motivasyon ile zirvede olmanın mental avantajıyla sahaya çıkacak olan Göztepe’in kırık olan deplasman karnesini toparlaması için büyük fırsat… Kaldı ki Samsunspor da mali ve sportif açıdan iç açıcı durumda değil… Doğru oyunu oynadıkları ve sabrettikleri takdirde kadro derinliğine sahip olan Göztepe’nin bu şansı geri çevirmeyeceğini düşünüyorum.

Cumartesi günü saat 18:30’da oynanacak karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek. Maç TRT SPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

İyi seyirler…

23 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum