KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Yeni lider Boluspor Urfa deplasmanında

16 Aralık 2016 - 13:53

TFF 1.Lig’de liderlik koltuğu uzun bir zamandan sonra geçtiğimiz Pazar günü el değiştirdi. Evkur Yeni Malatyaspor-Bandırmaspor maçını izlemek için Malatya’daydım. Cezalılardan muzdarip ev sahibi ekibin ligin en iyi kontraya çıkan takımı karşısında organize olmakta ne kadar güçlük çektiğine şahitlik ettim.

Günün sonunda kazançlı çıkan ve liderlik koltuğuna oturan Adana Demirspor’u deplasmanda mağlup eden Boluspor oldu. Sivasspor ve Eskişehirspor’un da galip gelmesiyle yukarı taraf oldukça renklendi. İlerleyen süreçte zirve yarışının daha da kızışacağını düşünüyorum. Bugün 15. haftanın Cuma ve Cumartesi maçlarıyla sizlerle birlikteyim.

PERDE MANİSA’DA AÇILIYOR

6 haftalık mağlubiyet serisinden sonra puanları birer birer toplamaya başlayan ve son oynadığı Altınordu deplasmanından da beraberlikle dönen Manisaspor, düştü diyenleri düşündürmeye devam ediyor. Sait Karafırtınalar ile zor gol yiyen bir takım haline dönüştüler. Oynadıkları son 7 maçta kalelerinde sadece 3 gol gördüler.

Bu hafta Balıkesirspor’u ağırlıyorlar ve savunmanın önemli isimlerinden biri olan Ümit Arslan, sarı kart cezası nedeniyle bu karşılaşmada oynayamayacak. Kompakt bir defans takımına evrilen Manisaspor’da Ümit’in eksikliği ne kadar hissedilecek göreceğiz. Öte yandan sakat olan kaleci İsmail Şahmalı ve Sercan Türkeri'nin yanı sıra rahatsızlıkları bulunan Hakan Turan ve Berk Neziroğulları'nın durumları maç saatinde belli olacak.

Konuk Balıkesirspor’un ise inişli çıkışlı bir grafiği var. Öyle ki bir önceki hafta Bolu’dan galip dönüp, sahasında Şanlıurfaspor’a puan vermişlerdi. Mücadeleci bir ekip olmaları en büyük avantajları…

Cezalı oyuncuları bulunmamasına rağmen gribal enfeksiyon geçiren Burak Çalık, Okan Alkan, Doğa, Zeefuik ve Eray İşseven hafta başından beri antremanlara katılamadılar. Durumları maç günü netleşecek. Deplasmanda oynadığı 7 maçta 8 gol yiyen Balıkesirspor ile son 7 maçta kalesinde sadece 3 gol gören Manisaspor’un karşılaşmasından önce beraberlik sonra Balıkesirspor galibiyeti bekliyorum.

Hakan Ceylan’ın yöneteceği maç Cuma günü saat 18:00’den itibaren TRTSPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

YENİ LİDER URFA’DA…

Haftanın sonucu en çok merak edilen maçlarından biri Urfa’da oynanacak. Ev sahibi Şanlıurfaspor, Kemal Kılıç’ın göreve gelmesiyle oynadığı 3 resmi maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Alican Karadağ, Ramazan Sal ve İsmail Dinler ile yollarını ayırıp, kalan oyuncularının ödemelerini yapan yönetimin attığı bu adımlar karşılık buldu ve inişte olan takım birden bire kendine geldi. Nitekim geçen hafta ki maç raporumuzda Şanlıurfaspor’un Balıkesir’den alacağı beraberliğin sürpriz olmayacağını yazmıştık. Moralli olan ev sahibi ekipte sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

Yeni lider Boluspor ise 25 yıl sonra gelen koltukta kalıcı olmak istiyor. Hafta içi yapılan açıklamada takımın yıldız oyuncusu Anco Jansen’in tıpkı Berat Tosun gibi ligin ilk yarısını kapattığı açıklandı. Bir başka önemli isim Emre Kılınç da bu önemli deplasmanda sarı kart cezasından dolayı forma giyemeyecek. Diziliş profiline bakıldığında iki kanat hücumcusunun olmayışı Fuat Çapa’nın işini zorlaştırabilir. 

Boluspor’un lider olmasına rağmen eksiklerini ve Şanlıurfaspor’un çıkışını göz önünde bulundurursak ev sahibi ekibin yenilmesinin zor olduğunu söyleyebilirim. Boluspor’un Urfa’dan galibiyetle dönmesi demek önümüzdeki hafta Malatya ile ilk yarının finalini oynaması anlamına gelecek. İzleyip görelim.

Cumartesi günü saat 13:00’de başlayacak ve TRT SPOR’dan canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayı İstanbul Bölgesi hakemi Volkan Bayarslan yönetecek.

“KONTRA BANDIRMA” GÜÇLÜ SİVAS KARŞISINDA

Evkur Yeni Malatyaspor’un rahatını bozan Bandırmaspor, 7 maçlık zorlu fikstürünün son dönemecinde Sivasspor’u ağırlıyor. Bu keskin virajı 2 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle atlattılar.

Feyyaz Uçar’la birlikte uçuşa geçtiler diyebiliriz. Ön tarafta oynayan Feridun, Doğan, Yiğit Gökoğlan ve Atabey, etkili kontra performanslarıyla rakiplerine karabasan gibi çöktüler. Evlerinde oynadıkları 7 karşılaşmada kalelerinde 6 gol gördüler. Malatya’da cezalı olan Kıvanç Karakaş’ın yerine oynayan Marino Da Silva bu maçta sarı kart cezasından dolayı forma giyemeyecek.

Kulüpten yapılan açıklamada Doğan ve Kıvanç’ın da oynamayacağı bildirildi. Teknik Direktör Feyyaz Uçar, kadro kurmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Rakipleri Sivasspor ise Göztepe galibiyetini taçlandırmak istiyor. Ümraniye’deki 4-1’lik hezimetten sonra sırasıyla Eskişehirspor, Giresunspor ve Göztepe’yi mağlup ettiler. Hasan Kabze ile yollar ayrıldıktan sonra ihtiyaç duyulan forvet bölgesini Yunanlı yıldız Theofanis Gekas ile dolduruyorlar. Cezalı olan John Boye Bandırma’da takımını yalnız bırakacak.

Son 4 deplasman maçında sadece 1 kez yenilen Sivasspor’un eksik yakaladıkları Bandırmaspor’u mağlup etmeleri sürpriz olmasa gerek… Kadro derinlikleri de en büyük silahları… Sivasspor’un en kötü ihtimalle  yenilmeyeceğini düşünüyorum.

Cumartesi günü saat 13:00’de Serkan Tokat’ın düdük çalacağı karşılaşma, TRT AVAZ’dan canlı olarak ekranlara gelecek.

ELAZIĞSPOR ATEŞ HATTINDAN UZAKLAŞMAK İSTİYOR

İç sahada oynadığı son maçta tartışmalı hakem kararlarıyla Denizlispor’a kaybeden Elazığspor, geçtiğimiz hafta Gaziantep B.B.’yi 3-0’la geçerek rahat bir nefes aldı. Transfer yasağına rağmen 2.5 senedir bir arada oynayan oyuncu grubuna sahip oldukları için kadro darlığından etkilenmiyorlar. En büyük handikapları forvet bölgesinde…

Ümit Tütünci ve Kenan Şahin’le yollar ayrıldıktan sonra Ömer Yıldız ve Lamjed de istenilen performansı gösteremedikleri için gol yollarında kısırlık yaşıyorlar. Takımın etkili isimleri Berk, Tom, Traore, Murat ve Çağrı… Orta alandan aldıkları destekle skor yapıyorlar. Bu hafta konukları Altınordu… Başarılı ön libero Çağrı Ortakaya cezasından dolayı forma giyemeyecek.

Mehmet Yiğit ise cezadan döndü. Takımın sakat oyuncusu bulunmuyor. Akademi ekibi Altınordu, Ozan Tahtaişleyen ve Göksu Türkdoğan’ın sözleşmelerini feshetti. Devre arasında radikal kararlar alınacağı söyleniyor. Ligin son 2 haftasında Şanlıurfaspor’a mağlup olup, evinde Manisa’ya puan veren Altınordu, lig tarihinde Elazığspor’a karşı deplasmanda oynadığı 5 maçı da kaybetti. Takımın kilit isimlerinden Umut Sözen ve Uğur Arslan Kuru sarı kart cezalarından dolayı Cumartesi günü yoklar…

Sakat olan Yusuf Acer ise iyileşti. Sahasında puan kaybına tahammülü olmayan Elazığspor’da Çağrı’nın yerine Binya oynayacak. Dondurucu iklim şartları da maçın sonucuna tesir edecektir. Eksiklere ve takımların son performanslarına bakılacak olursa Elazığspor’un galibiyete yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Cumartesi günü saat 16:00’da Trabzon Bölgesi hakemlerinden Abdullah Yılmaz’ın yöneteceği karşılaşma TRT TÜRK’ten canlı olarak yayınlanacak.

GÖZTEPE TELAFİ PEŞİNDE…

Haftanın maçında Sivasspor’a 3-0 mağlup olarak adeta buz tutmuştu Göztepe… Geçen haftaki yazımda sezonun en zor deplasmanına çıkacaklarını, kazanmaları halinde ilk yarıyı lider kapatacaklarını düşündüğümü söylemiştim. Kazanamadılar ve liderlik için kalan 2 haftada yukarıdakilerin puan kaybetmesini bekleyecekler.

Batı sahili takımlarının kış mevsiminde gittikleri doğu deplasmanları zaten sıkıntılı geçiyor. Artık evlerine döndüler ve telafi etmek istiyorlar. İç sahada oynadıkları 7 maçta 5 galibiyetleri ve 2 beraberlikleri var. Takımda sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Teknik Direktör Okan Buruk, devreye Mersin ve Samsun galibiyetleriyle girmek istediklerini söyledi.

TFF 1.Lig’de 10 maçtır kazanamayan ve son 5 maçtır gol dahi atamayan Mersin İ.Y. ise zor günler geçiriyor. Başkan Ali Tekin, hafta içi yaptığı açıklamada kulübün borcunun 160 Milyon TL olduğunu söyledi. Devre arasına kadar sorunlar çözülmediği takdirde ikinci yarı sıkıntının büyüyeceği söyleniyor.

Mevcut şartlar altında Mersin takımının İzmir’den puanla dönmesi haftanın sürprizi olur. Göztepe’nin rahat kazanacağını düşünüyorum.

Cumartesi gününün son maçı saat 17:30’da başlayacak. Hakem İstanbul Bölgesinden Murat Özcan… Canlı Yayın: TRT SPOR…

Görüşmek dileğiyle, iyi seyirler…

İletişim için mail adresi: [email protected]

16 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum