MERT AYDIN

MERT AYDIN


Beşiktaş'ın savunmadaki sıkıntıları korkutuyor

23 Kasım 2016 - 13:16

1. Robin van Persie için "Fenerbahçe'nin sahadaki futbol aklı" deyimini kullanmıştın. Yavaş yavaş sonuç alan isim olmaya da başladı. Bu değişimi sağlayan nedir?

Dick Advocaat diyebiliriz. Manchester United maçında 0 dakika sahada olan Van Persie, maç biterken kenarda arkadaşlarına destek veriyordu. Yıldız yönetimi zor iştir.

2. Galatasaray neden bu kadar etkisiz bir derbi oynadı. Oyuncularda mı düşüş var, yoksa Riekerink'i mi taktik hata yaptı? 

Maçtan sonra yaşananlar ve gelen haberler, Galatasaray'daki sorunun bambaşka olduğunu gösteriyor. Kendi içinde bu kadar bölünmüş bir takımda teknik direktörün sağlıklı kararlar vermesini bekleyemeyiz.

Bölünmüşlük, taktik hata demeyelim ama kötü maç hazırlığı diyelim ve Advocaat ile ekibinin doğru analizi sonucu belirledi.

3. Mehmet Topal'ın yokluğunda Josef çok öne çıktı. Brezilyalı ismi nasıl değerlendiriyorsun?

Josef kendini bulmaya başladı. Her soruya aynı yanıt vermek gibi olacak ama ona bu rahatlığı veren de Advocaat. Brezilyalı, kendisine verilen bonservis parasının altında artık ezilmiyor.

4. Uzun süre Galatasaray seyircisi Kadıköy'e geldi.. Derbiyi nasıl gözlemledin.. Derbi gibi bir derbi miydi.. Yoksa beklentilerin altında mı kaldı?

Deplasman taraftarının gelmesi derbiyi anlamlı hale getirdi. Son yıllarda çok güzel derbiler izlemiyoruz. Sonuç alma stresi ve camialar üzerindeki baskı, iyi futboldan uzaklaştırıyor.

5. Beşiktaş Adana'da çok gol kaçırdı ve tek farkla kazandı. Uzun vadede Beşiktaş'ın gol yollarında rahatlaması için önlem alması greekir mi?

Beşiktaş özellikle Biliç döneminde ve Şenol Hoca'nın ilk döneminde böyle puan kayıpları yapıyordu. Rehavet mi deriz, beceriksizlik mi bilemem ama Adana maçının 5-1, 6-1 değil 2-1 bitmesi düşünülmesi gereken bir sorun.

Trabzon karşısında da benzer sorun yaşanmıştı. Golcü transferinin çare olduğunu düşünmüyorum. Belki psikolojik bir yardım almak gerekebilir.

6. Şampiyonluk adayları arasında hala Galatasaray var mı? Fenerbahçe'nin şansı ne kadar yükseldi?

6.Matematiksel olarak hepsinin var. Ama görünen o ki Galatasaray'da gemiyi su alıyor. Bursa önünde alınabilecek ters sonuç her şeyi noktalayabilir. Fenerbahçe, sezon başında puan kaybı kotasını en azından ilk devre için doldurdu. Şu anda devre bitene kadar belki 1 beraberlik hakları var. O da Beşiktaş maçı olmamak kaydıyla.

7.Beşiktaş'ın Benfica, Fenerbahçe'nin Zorya maçlarını nasıl değerlendiriyorsun? Kazanmak için ne yapmak gerek?

Beşiktaş'a 2 maçta 4 puan gerekiyor. Bu net. Benfica önünde galibiyet önemli ama beraberlik yaşamın sonu olmaz.

Fenerbahçe'nin ise net bir şekilde galibiyete ihtiyacı var. Son maç Feyenoord deplasmanı olacak çünkü.

Beşiktaş'ın savunmadaki sıkıntıları korkutuyor. Çünkü ilk Benfica maçında rakibin santrforu yoktu. Şimdi Mitroglou oynayacak. Vodafone Arena'da Şampiyonlar Ligi'nden 2 beraberlik çıkardılar. Kazanmak için iyi bir neden daha.

Fenerbahçe  çok moralli. Feyenoord ve United'ı yendikleri sahada barıştıkları seyircileriyle iyi bir sinerji oluşturacaklar. Advocaat'ın genel stratejisini değiştireceğini sanmıyorum.

8. Basketbol Ligi'nde Banvit yenilgisiz tek takım ve lider.. Galatasaray, Darüşafaka ve Anadolu Efes'i yendiler.. Banvit'in sırrı ne?

Banvit yıllardır basketbola doğru bir şekilde yatırım yapıyor.

Bandırma, bir basketbol kenti oldu. Bunun meyvelerini topluyorlar. Euroleague'in yoğun temposunda yıpranan rakipler önünde bu avantajı da kullanıyorlar.

9. Süper Lig yayın ihalesinin sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsun?

Beklenen oldu.

Burada önemli olan iki şey var. Birincisi kulüpler, bu gelirleri doğru kullanmalı.

İkincisi Türkiye Ligi, karakterinin ne olduğuna karar vermeli. Tek tek kulüp olarak değil genel olarak.

Bugün Belçika Ligi niye seyrediliyor? Çok iyi takımlar olduğundan mı? Hayır. Çok iyi bir alt yapıları var. Buradan çıkan oyuncular, kısa sürede İngiltere, ispanya, Almanya, Fransa, İtalya liglerine uçuyor.

Bizim ligin dışarıya pazarlanması için kulüplerin bir fikir ortaya koyması lazım. Maç başına 40-45 faullü kör dövüşü şeklinde karşılaşmaları biz kendimiz seyretmek istemiyoruz. Başkası neden istesin?

23 Kasım 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum