MERT AYDIN

MERT AYDIN


Hani milleten özür dilemeleri gerekiyordu

05 Kasım 2016 - 12:49

1. Darüşşafaka ile Fenerbahçe harika bir maçta karşılaştılar. Ligin kalitesini nasıl görüyorsun? Şampiyonluk adayın hangi takım.. Euroleague'de çeyrek final vizesini hangi takımlarımız alabilir?

Kalitenin yüksek olduğunu sadece biz değil Avrupa söylüyor. Ligimizi yayınlayan yabancı kanallara bakarak bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Futbol ligimizi şişiriyoruz ama yayınlayan yok yurt dışında. Şampiyon şu olur demek doğru olmaz. Euroleague ekiplerimiz tabii ki şampiyonluk konusunda önde. Avrupa’da çeyrek final için Fenerbahçe ciddi bir aday. Ama Daçka olsun Efes olsun toparlamaya başladılar. Galatasaray Odeabank ise art arda galibiyetler almalı.

2. Hakemlerle ilgili tartışmalar her hafta yeni boyut kazanıyor.. Türk hakemliği mi düşüşe geçti yoksa puan kayıplarında bilerek mi öne çıkartılıyor?

Aslında hepsi diyebiliriz. Hakemlerin stres yönetimini doğru yapmadığını düşünüyorum. MHK de aynı hataya düşüyor. Sallanan hakemler dinlendirilmiyor. Tabii ki yöneticiler durumudan kendilerine pay çıkarıyorlar. Hem bağırıp çağırıp gündemi değiştiriyorlar hem de hataları kapatıyorlar. Türk futbol camiasının topluca beyaz sayfa açması gerekiyor. Ancak herkes şu andaki ortamdan memnun.  Dünya yıldızı 15 dakika kaldırımda yatar, zeminler ay yüzeyi gibidir, tribünler güvenli değildir ama biz bunları konuşuyoruz.

3. Beşiktaş şampiyonluk şansı en yüksek takım olarak gösteriliyor.. Senin favorilerin kimler?

Beşiktaş, kadrosu ve oyun biçimiyle favori tabii ki. Ne var ki önümüzdeki 4-5 hafta derbilerin de varlığıyla diğerlerinin de durumunu belirleyecek.

4. Fatih Terim ve Arda Turan'ın barışmasını, yeni kadroyu nasıl değerlendiriyorsun? Volkan'ın açıklamaları hakkındaki görüşün nasıl?

Bu uzun mesele. Niçin Federasyon Başkanı değil Emre? Neden federasyon, bunu dert emedi? Hani milletten özür dilemeleri gerekiyordu? Bu oyuncuları kadroda görmek güzel ama Emre, kendini de milli takıma soksa iyi olurdu. Bu kadar ilkesizlik varken Volkan da haklı sayılabilir söylediklerinde.

5. Fenerbahçe yükselişe geçti.. Advocaat neleri doğru yapmaya başladı?

Advocaat, pratik çözüm üretti. Orta sahayı çabuk geçen bir takım ortaya çıkardı. Ama Lens olmadığında sıkıntın yaşandı. Yani bu şu an için geçerli bir sistem. Devre arasına şansı sürdürerek girmek önemli. O zaman yaratıcı orta saha transferi anlamlı olacak. Hala sıkıntılar var, hala eksikler var. Advocaat’ın yıldız oyuncularla didişmeyip kazanması önemli.

6. Galatasaray'daki düşüşün nedeni ne? Riekerink zayıf halka mı?

Galatasaray skor alıyordu. Ama muhteşem değildi. Bazı oyuncular, mesela Sneijder, fiziksel düşüş, bazı oyuncular form düşüşü, mesela Eren, Selçuk, yaşayınca sıkıntılar daha net göründü. Hücumda bir sistemden çok kişisel yetenekler ön plana çıktı. Bruma etkisiz hale getirildiğinde kısırlık oluşuyor. Riekerink’in iyi sonuçta da kötü sonuçta da payı var. Yarışmacı takım hocalığındaki tecrübesizlik kriz döneminde daha fazla ortaya çıkıyor.

7. Başakşehir şampiyon olabilir mi? Sezon sonunda nasıl bir yerde olmasını bekliyorsun?

Olabilir. Ama bunun için bazı oyuncuların sakatlanmaması gerekiyor. Visca, Cengiz, Volkan önemli. Emre’nin de mümkün olduğunca sahada kalabilmesi gerekiyor. Bir de şampiyonluk stresi var. İş 23-24.haftalara geldiğinde bu stres yorabilir. Ama ligi ilk 3’te bitireceklerini düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum