MERT AYDIN

MERT AYDIN


Quaresma'nın yanında Bruma daha bebe!

27 Eylül 2016 - 11:10

1) Galatasaray çoğu kişinin beklemediği kadar Beşiktaş maçını iyi oynadı. Beşiktaş ikinci yarı çok önemli bir geri dönüş yaptı. İki takımı karşılaştırınca ligin geri kalan bölümü için değerlendirmen nasıl?

Galatasaray, Avrupa oynamayacak. Lig için yeterli bir akdrosu var. Oyun eksikleri yok mu var. Ancak rakipleri de Real Madrid, Barcelona olmayacak. Beşiktaş ise geniş ama bir diğer yandan idaresi zor kadrosuyla Avrupa’ya muhtaç. En az Mart sonuna kadar Şenol Güneş’in tüm takımı mutlu edebilmesi için Avrupa’da kalmalılar. Mevkilerin birinci adamları net değil. Çünkü oyuncular birbirine yakın. Kısacası Beşiktaş bir sorun yaşarsa iç organizasyon sıkıntıları yüzünden yaşar.

2) İki Portekizli Bruma ve Quaresma'yı karşılaştırabilir misin?

Bruma daha bebe. Quaresma ise futbolunun son yıllarında. Bruma delifişek. İspanya’da kendini geliştirdi ama eksikleri hala var. Quaresma ise yeteneklerini takım için kullandığında müthiş. Ama bu sezon sanki dinlenme süreleri çoğalacak gibi görünüyor.

3) Taraftarın gitmesi, genç hakem, Vodafone'daki ilk derbi çok tartışıldı. Oyun seni tatmin etti mi?

Taraftarın gitmesi, sorun yaşanmaması güzel. Umarız en küçük bir olayda eski yasak geri dönmez. Ali Palabıyık bence bazı değerlendirme hataları yaptı. İlk yarıda ortamın gerginleştiği bölümlerde özellikle. Ama diyorum ya bence. Yoksa genelde oyunu oynatan pozitif bir görüntü verdi. Zevkli, keyifli bir maç oldu. Hatalar da oldu ama iki taraf da heyecanı sahaya yansıttı. Akıllarda kalacak bir derbi oynandı.

4) Fenerbahçe taraftarları da derbiyi yakından takip etti. Fenerbahçe puan farkını kapatıp ligde zirveye ortak olabilir mi?

Bunun için daha beklememiz gerekiyor. Dick Advocaat’ın tüm sorunları aşması ve istediği oyunu oynatabilmesi lazım. Ama sezon başında gelip bunu sağlayabilir mi? Kısa vadede Osmanlı maçı önemli. Ankara’da kazanırsa Fenerbahçe hem camia umutlanacak hem de Advocaat, vakit kazanacak. Oyundan öte taraftarla barışması gerekiyor Fenerbahçe’nin. Taraftara rağmen şampiyon olan ekip görmedim.

5) NTVSpor'da bir söyleşide "Biz her yerde ailece Fenerbahçeliyiz" diyen İsmail Kartal'a Gaziantep'te büyük tepki oluştu. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?

İsmail Kartal olayı tam bir komedi. Kartal’ın bunu söylemesi mi lazım Fenerbahçeli olduğunu bilmemiz için? Kötü niyetli insanların değil kötü insanların olaya müdahil olduğuna inanıyorum. Maksat su bulansın.

27.09.2016 - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum