MERT AYDIN

MERT AYDIN


Şenol Güneş'in işi kolay değil

16 Eylül 2016 - 10:12

1) Arda Turan Fatih Terim'e yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu ve "Özür dilemeyeceğinin" sinyallerini verdi. Bu polemiğin sonu nereye varır? Arda Milli Takım'a çağrılır mı?

O ne dedi bu ne dedi? Ülke olarak geldiğimiz nokta bu. Avrupa Şampiyonası sonrası Federasyon yetkilileri olayın taraflarını biraraya getirdi mi? Fatih Terim kaç maç ceza verdi? Özür dileyip el öpünce ceza bitecek mi? Ceza ömür boyu mu? Cezayı Terim mi federasyon mu verdi? Bu kadro dışılar sonucunda alınabilecek kötü sonuçlar oynayan gençleri daha zor duruma düşürmez mi? Soruya soruyla yanıt verdim ben de.

2) Advocaat'ın "Üst düzey oynayamayacak oyuncularım var" sözlerini nasıl değerlendiriyorsun?

Bu bir motivasyon taktiği değilse aynı oyuncularla en az ocak ayına sağlıklı çalışması zor hocanın. Haklı olup olmadığından çok işin bu kısmına bakmalı. Advocaat’a tabii ki kredi vermek durumundayız. Herkesin 3 ayda yaptığını 1-2 hafta içinde halletmek zorunda. Bu yüzden de teşhisi yapıp bir an evvel tedaviye geçmeli. 4 hafta sonra Advocaat aynı şeyleri söylüyor olursa spor yazarlarından farkı kalmaz. O çözüm mercii.

3) Beşiktaş'ta her maç değişen onbir var. Bu takıma istikrar açısından zarar mı getirir yoksa oyuncuların dinlendirilmesi ve takım içi rekabet açısından yararlı mı olur?

Ana isimler aynı kalacaktır ilerleyen haftalarda. Şampiyonlar Ligi sayesinde Şenol Güneş, herkesi mutlu edebilecek bir rotasyon ortaya koyabilir. Ama işi kolay değil. Belki de rakiplerden çok bu takım içi rekabetin huzuru bozup bozmayacağı öne çıkacak.

4) Klopp'un Liverpool'u Arsenal'den sonra Chelsea'yi de deplasmanda yendi ve 4.sıraya yükseldi. Liverpool neden 30 yılı aşkın süredir şampiyon olamıyor? Bu sezon şans veriyor musun?

Liverpool yanlış yönetildi yıllarca. Kulüp politikaları istikrarlı bir başarıya imkan vermedi. Elde edilen büyük paralar har vurulup harman savruldu. Klopp onlar için büyük şans. Açıkça söyleyeyim Klopp olmasa bu kadronun Avrupa hedefine ulaşması bile kolay değil. Ama Alman teknik adam farklı yapısı, oyuna bakışıyla Kırmızılar’ın Şampiyonlar Ligi sıralamasına girebilme umudunu mümkün kılıyor. Ama şampiyonluk derseniz bu sezon için gerçekçi gelmiyor bana.

5) Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Real, Barça, Bayern, City kolay kazandı. İlk haftanın en iyi takımı, en iyi oyuncusu kimdi? Şampiyonluk adayın hangi takım? 

Real zorlandı aslında. Diğerleri rakipleriyle aralarındaki güç farkını tam anlamıyla sahaya yansıttılar diyebilirim. O yüzden en iyi oyuncu, en iyi takım seçmek kolay değil ilk haftadan. Şampiyonluk adaylarım aslında başkalarından farklı değil. Real, Barça, City, Bayern herkesin önünde. Belki ikinci grup olarak Chelsea, Atletico, Dortmund diyebiliriz. PSG’nin bu sezon bu iki gruba dahil olmadığını düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum