MERT AYDIN

MERT AYDIN


Van Persie takımın akıl gücünü yükseltiyor

31 Ekim 2016 - 12:06

1. Fenerbahçe farklı kazandı ve üst sıralara yaklaştı. Sarı-lacivertli takım bu galibiyete nereden bakmalı.. Sonuç aldatıcı mı?

Burada bakılması gereken nokta şu. Fenerbahçe, rakip 10 kişi kaldıktan sonra Skrtel’in golüne kadar baskıyı kıramadı. İkinci yarıdaki fark, Fenerbahçe’nin hızını akılcı şekilde kullanması.

Advocaat, hızın güç olduğunu söylüyor. Haklıdır ama ikinci yarıda akıl vardı. Aatıf’ın golündeki kombinasyon önemli. Ama hala sarı-lacivertliler, savunmadan topla çıkamıyor.

Skrtel, top kayıpları yapıyor. Teselli olarak en azından sonuç geliyor. Lens’in fit olup olmaması ve Aatıf gibi alternatif oyuncuların katkısı kritik.

2. Robin van Persie kendine geliyor.. Hollandalı yıldızın çıkışı sürecek mi? 

Emin olamıyoruz. Ama oynaması, takımın akıl gücünü yükseltiyor. Nereye koşacağını, nerede topla buluşacağını o kadar iyi biliyor ki!

3. Beşiktaş çok kritik bir Napoli maçı oyanayacak? Kazanabilir mi? Şenol Güneş'in Atiba ve Ömer'i Ankara'ya götürmemesi doğru muydu?

Napoli için, deplasmanda kazanan bir takıma "burada kazanamaz" diyemeyiz. Şimdi İstanbul’da kazanırsa turu kolaylayacak.

Şenol Güneş'in Atiba tercihini saygıyla karşılıyorum. 33 yaşında ve her maç oynaması, performansını düşürebilir. Ömer’i bilemiyorum. Çünkü Napoli maçında zaten oynayamıyor. UEFA listesinde adı yok. Eğer sakat değilse yanlış bir karar diyebiliriz.

4. Galatasaray çok iyi oynamadığı bir deplasmanı kazandı. Sarı-kırmızılı takımın sıkıntısı ne? Riekerink yetersiz mi kalıyor? Başakşehir'i yenebilirler mi?

Böyle oynayarak Başakşehir’i yenmeleri ancak futbol şansı ile olur.

Aynı şeyi Beşiktaş maçı öncesinde de söylemiştim. Ama o maçta farklı bir görüntü çizdiler. Riekerink, rakibi doğru analiz edip müthiş bir ilk yarı çıkarttı. Ama Hollandalı teknik adam, oyunun içinde zorlanıyor. Bir anlamda tecrübe kazanıyor.

Galatasaray’da Tolga’nın yokluğu önemli. De Jong çok tecrübeli ve kaliteli. Ama fiziksel durumu Başakşehir gibi bir diri takıma karşı oynamaya müsait mi? Belki de maçın kaderini bu belirleyecek.

Başakşehir’de ise Epureanu cezalı. Onun yerine Bekir oynayacak herhalde. Bu da maçın kaderini belirleyecek. Abdullah Avcı, Başakşehir’in bu formatında Emre’yi ne kadar saha içinde fiziksel olarak düşmeden oynatabilirse maça da o kadar hükmeder.

5. Trabzonspor bir türlü toparlanamıyor. Ama Başakşehir de durdurulamıyor.. Bu iki takımın artıları eksileri neler?

Biri daha yapısını kuramamış, ne zaman kuracağı da belli olmayan bir takım.

Diğeri ise 10 yıldır, küçük bir ara hariç hep birlikte çalışan bir teknik adam ve kulübün sinerjisini yansıtıyor. Arada fark olması çok normal.

31 Ekim 2016 - futboo.com

FENERBAHÇE'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA.. AMAÇ FENERBAHÇE'Yİ YARIŞIN DIŞINA İTMEK.. (Devamı...)

YORUMLAR

  • 0 Yorum