MERT AYDIN

MERT AYDIN


Volkan bu takımın sadece kalecisi değil... Gerçek anlamda toparlayıcısı

24 Aralık 2016 - 14:38

Sanırım Başakşehir ilk soruda yer almayı artık fazlasıyla hak ediyor.. Şampiyon olabilir mi Abdullah Avcı'nın takımı..

Ben olabileceğini düşünüyorum. Hem çok planlı ve programlı bir takım hem de tecrübeli oyunculardan kurulu. Eğer ara transferde 1-2 alternatif oyuncu alabilirlerse şanslarının yüksek olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş'ta Şenol Güneş eleştirilmeye başlandı. Sorun nedir.. Tedavisi nedir.. Ara transferde doğru isimler kimler..

Geçen yılki kadrodan eksilenler nedeniyle Beşiktaş'ın genel hücum performansında değişiklikler oldu. Oğuzhan öne geçti; Cenk ve Aboubakar'ın görev dağılımı işi karıştırdı.

Sonrasında unutulmamalı ki Caner ve Talisca sakatlıkları geldi. Şenol Hoca olabileceklerle ilgili yazın mesajlar veriyordu. Ona eleştiri belki şu olabilir: Farklı isimlerden kurulu bir takımda dizilişi değiştirebilirdi bence. Bunu tercih etmedi. Ama her türlü soruna karşın kötü bir noktada değiller.

Babel ismi, oyuncu almak için doğru teşhis konulduğunu gösteriyor. En azından mevkii anlamında. Kanat oyunu için malzeme eksik çünkü. Yetenekli, bonservissiz Babel'in sorunu zaman zaman olaydan kopması.

Eren Derdiyok'a ne oldu..

İki şey oldu. Birincisi Riekerink farklı bir oyun planına döndü. Önde 4 becerili ve hızlı oyuncuyla bir pas trafiği oluşturuyor artık. Eren'e bu sistemde yer yok. Podolski sakatken de Eren oynadığında yine aynı formül deneniyor. Bu da Eren'i yapamayacağı şeylere yönlendiriyor.

Antalyaspor'a yenilen Fenerbahçe Gençlerbirliği'ni yendi ama gelecek adına çok da umut vermedi. Fenerbahçe'deki düşüşün nedenleri nedir?

Elde çok geniş bir kadro yok. En azından performans verebilen oyuncuların sayısı fazla değil. Mental ve fiziksel yorgunluk ortaya çıktı. Aynı oyuncularla lig ve Avrupa zorladı takımı.

Emenike ve v.d.Wiel kadro dışı bırakılıp devre arasında gönderilme kararını nasıl yorumluyorsun..

Takımın içinde neler yaşandığını bilemiyorum. Emenike iyi başladığı bir sezonda bile sorun yarattı. Kazanılsa iyi olmaz mı? Olur ama takımın da huzurunu ve disiplinini bozması kritik bir nokta. Van der Wiel hiçbir zaman takımın bir parçası gibi olmadı zaten. Ondaki sıkıntı yapılan anlaşma.

Volkan Demirel takım kaptanı ve en eski isim olarak büyük bir çıkış içinde..1+1 yıllık yeni bir kontrat önerildiği haberleri geliyor.. Volkan varken Fenerbahçe'nin başka bir kaleciye ihtiyacı var mı..

Volkan 35 yaşında. Yeteneğini tartışamayız. Artık eskisi kadar istikrarlı iyi oyunlarını izleyemiyoruz ama Gençlerbirliği maçında vazgeçilmezliğini kanıtladı. Ama hepsinden önemlisi şu: Volkan, bu takımın sadece kalecisi değil. Gerçek anlamda kaptanı. Sadece pazubandı var diye değil. Toparlayıcı bir etkisi var. Bu yüzden şimdilik yerine başka birinin gelmesi zor.

Trabzonspor deplasmanı çok kritik hale geldi.. Başakşehir lig sonuncusu Kayserispor ile oynuyor.. Beşiktaş ve Galatasaray ise kendi sahasında.. Fenerbahçe puan kaybı yaşarsa yarıştan kopar mı..

Sezon başı yapılan puan kayıpları ve son dönemde alınan Beşiktaş beraberliği ve Antalya yenilgisi durumu bu hale getirdi. Trabzon deplasmanında beraberliğin sıkıntı yaratmaması için öndeki takımların da puan kaybı yapması gerekir. Puan kaybı moralleri de bozar.

Osmanlıspor ligde çok keyifli futbol oynuyor.. Villareal maçlarını da düşünecek olursak Olympiakos karşısındaki şansı nedir..

Tabii Şubat sonunda iki takımın durumu ne olacak? Asıl soru bu. Olimpiakos eski formunda değil. Ama biriktirdikleri büyük bir tecrübe var. Şanslar eşit görünüyor.

24 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum