ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


Advocaat'ın Lenst transferi ve RvP'ye yaptığı katkı övgüye değer

23 Aralık 2016 - 14:35

Antalyaspor'a yenilen Fenerbahçe Gençlerbirliği'ni yendi ama oynanan futbol gelecek adına çok da umut vermedi. Fenerbahçe'deki düşüşün nedenleri nedir?

Son hafta itibariyle Kasımpaşa ve Antalyaspor haricinde çıkışta olan takım fazla yok gibi. İlk 4 takımın tamamında oyun olarak düşüş var. Fenerbahçe’deki düşüşü analiz etmek için Advocaat’la yaşanan çıkışa bakmak lazım.

Forma adaleti ve idmanlarda her oyuncuyu fiziksel testlere tabi tutması seyirciyi stada çekmişti. Takımın kendini ispat etmek için Feyenoord, Manu ve Galatasaray maçları fırsattı. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmişlerdi. Düşüş için de Advocaat deplasmandaki Feyenord maçı basın toplantısında fiziksel yorgunluktan oyuncularının şikayet ettiğini söylemişti. Böyle bir hakları yok gibi yorumlar yapmıştı.

Süper Lig hakikaten yıpratıcı bir lig. Fenerbahçe’nin 2 maç üstüste oynayamayan RVP’si ve sonuca etki edemeyen bir Volkan Şen’i varken  devre arası sonuca katkı sağlayacak Stoch, Salih, Emenike gibi isimlerin yerine takviye yapması şart. Teknik ekip herkes tarafından beğenilirken yeni isimler fayda sağlayacaktır.

Emenike ve v.d.Wiel kadro dışı bırakılıp devre arasında gönderilme kararını nasıl yorumluyorsun..

Emenike’den başlarsak; en fazla faydalı gözüktüğü sezonda dahi kadrodışı kalabiliyorsa artık onun için fazla söylenecek söz kalmadı demektir. V.d.Wiel ise Monaco maçında kalitesini ortaya koymuştu. Fakat yine söylüyorum ligimiz fiziksel kalite olmadan kaldırılamayacak bir lig. Şener'den daha fazlasını veremeyeceğini o da anlamış olacak ki erken havlu attı.

Volkan Demirel takım kaptanı ve en eski isim olarak büyük bir çıkış içinde.. 1+1 yıllık yeni bir kontrat önerildiği haberleri geliyor.. Volkan varken Fenerbahçe'nin başka bir kaleciye ihtiyacı var mı..

Muslera’nın önüne geçtiğini söyleyemeyiz. Onu zorlayacak yedek isim Fabiano değil. Ertuğrul’un 2.kaleci olup Volkan’ı forma için zorlaması Fenerbahçe için daha faydalı olacaktır. Kontrata gelince uzatılması faydalı olacaktır.

Fenerbahçe'nin ara transferde nasıl bir yol haritası izlemesi gerek.. Kimleri görmek istersin.. Emre Belözoğlu için düşüncelerin..

Ara transferde Emre Belözoğlu keşke olsa. Ama Başakşehir’in lig lideri durumunda olmasından dolayı bunun imkansız olduğu görüşündeyim.

Emre sportif direktör olarak katkı verebilir bundan sonra. Transfere gelince; ofansif kaliteli bir orta saha için Sosa ismi geçiyor. Olursa faydalı olabilir. Sağ bek ihtiyacı da yeni oluştu. İrfancan Kahveci de ileriki yıllar için iyi bir tercih. Fakat bence Volkan’ın alternatifi sol kanat için de bir isim şart.

Tüm bu isimler FFP sınırlamasıyla satış veya kiralama yapılarak mümkün olabilir. O yüzden herşey Salih, Kjaer, Emenike gibi gideceği konuşulan isimlerin akıbetine bağlı.     

Volkan Şen'in bu sezon Fenerbahçe formasıyla golü yok.. Onda aşırı ısrar etmek takımlın hücum gücünü nasıl etkiliyor.. Yoksa oynadığı oyun yeterli mi.. 

Kesinlikle yeterli değil. Geçen sene eleştirilen Nani 12 gol atmıştı. Kupa hariç oynamayan Stoch’un bile golü var. Kendini toparlaması lazım. Advocaat’ın elindeki alternatifler artarsa bu verimsizlikle forma şansı zor bulur.

Terör olayları nedeniyle Fenerbahçe taraftar gruplarının TFF protesto yürüyüşü iptal edildi.. Fenerbahçe taraftarının bu tepkisini nasıl karşılıyorsun.. Hakemler, MHK ya da TFF'de Fenerbahçe'ye karşı bir önyargı var mı..

Terör olayları dolayısıyla protesto yürüyüşünün iptali doğru bir karar. Fakat bu taraftar haksız demek değil. Son derece haklılar. Beşiktaş maçındaki Cüneyt Çakır perfornansı bazı şeyleri anlamak için yeterlidir. TFF de bir önyargı var mı yok mu sorusunun cevabı 2. Yarı hakem performanslarıyla daha da netleşecektir. Hep beraber göreceğiz.

Salih Uçan.. Neden hala uçamıyor..

Açıkçası ben herkesten farklı düşünüyorum. Bence hiçbir zaman uçmamıştı. Mehmet Topal’ın 2013 te Benfica deplasmanında oynayamamasından dolayı ilk 11 fırsatı doğmuştu. Bu fırsat ona Roma kapılarını açmıştı. Orada üstüne koyabilseydi, şu anda o mevkiye isim bakmıyorduk. Fakat bence Fenerbahçe Salih için bir iki gömlek bol geldi. İnşallah yanılırım fakat 2. Yarıda başka bir kulübe giderse defter kapanmış demektir.

Dick Advocaat'ın 4 aylık karnesini nasıl görüyorsun.. 

Bence başarılı. Pereira dan sonra duruşuyla ve ekibiyle farkını ortaya koydu. Bu önemlidir.  Pereira’nın ilk geldiğinde basın toplantısını tekrar izleyin farkı görün derim.

Kendisinden bahsederken ‘çok zeki olduğumu’ düşünüyorum diyen bir insan Fenerbahçe tarihinin en pahalı isimleriyle stadı olmayan Beşiktaş’a şampiyonluğu vermişti.

Bu sene Advocaat’ın Lens transferi ve RVP’ye yaptığı katkı övgüye layık. Performans kıyaslaması için 2. yarıdan önce bir şey söylemek için erken olur.

Avrupa Ligi’nde Kocaman döneminden itibaren gelen bir başarı grafiği var zaten. Osmanlıspor’un ilk senesinde gruptan lider çıktığı bir durumda en az yarıfinal olursa başarılı diyebiliriz. Ligde ise tüm rakipler arasında şu anda en iyi durumda olunmasına rağmen ilk haftalardan dolayı şampiyonluk için devre arası transferlerini beklemek lazım.

Ocak sonunda Başakşehir’le Kadıköy’de yapılacak 3 puanlı başlangıç kartların tekradan karıştırılmasını sağlayacaktır.

Trabzonspor deplasmanı çok kritik hale geldi.. Başakşehir lig sonuncusu Kayserispor ile oynuyor.. Beşiktaş ve Galatasaray ise kendi sahasında.. Fenerbahçe puan kaybı yaşarsa yarıştan kopar mı..

Bence puan kaybı yaşamaz. Fakat eğer yaşarsa da ilk 2 için son haftalardan önce kopuş yaşamaz diye düşünüyorum. Avrupa ligi öncelikli hedefe konulur. Şahsen Başakşehir’in düşüş yaşamaması halinde Fenerbahçe’nin son haftalara kadar potada kalacağını düşünüyorum.

23 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum