ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon

20 Ekim 2016 - 11:44

Fenerbahçeliler maç başlamadan 30 dk. kadar önce müjdeli bir haber aldı. Ali Koç önümüzdeki ilk kongrede Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını duyurdu. Uzun zamandır güzel haber almaya hasret Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun diyelim.

Kulübün geleceği için son derece önemli olan bu haber açıkçası beni çok sevindirdi. Camianın bu habere ihtiyacı vardı.

Günün ikinci güzel haberi de Lens’in ilk 11 de maça başlamasıydı. Fenerbahçe’nin ‘Energizer’i hareketsiz maçta yine tek umut ışığıydı. İsmail Köybaşı sol önde, RVP de Emenike’nin arkasında maça başladılar. Rvp bence oynayabileceği en uygun pozisyonda zaman zaman kalitesini gösterdi.

Fiziki gücü müsait olsa oynaması gereken yer tabi ki Emenike’nin yeri olmalıydı. Şener uzun zamandır olduğu gibi formsuzdu. Hasan Ali de ondan farklı değildi. Fenerbahçe oyunun tamamında iyi savunma yaptı.

İlk yarı boyunca Konyaspor hiç etkili olamadı. Bunda 2 takımında Avrupa Ligi yorgunu olması etkendi. Galatasaray’ın puan kaybettiği bir haftada Fenerbahçe’nin mutlak 3 puan ihtiyacı ve Manchester maçından sonraki eleştiriler Fenerbahçe’nin sahadaki oyununa olmasa da motivasyonuna etki etmişti.

Bu sebeple Konyaspor’dan biraz daha iyi durumdaydı. Zaten fazla pozisyonlu geçmesi beklenmeyen bir maçta 1-0 la ilk yarıyı kapatmak önemliydi.

2.yarı Konyaspor 2 oyuncu değişikliği yaparak Bajic ve Milosevic’i oyuna aldı.

Emenike’nin 50.dk.da RVP’ye vermeyip kaleye plase yaptığı pozisyonda maç bitebilirdi.

Emenike kendi vurmayı tercih etti. Sonrasında 57.de bu sefer Rvp çok yakın mesafeden üst direği geçemedi. 62 de Sow Lens değişikliği oldu. Maç öncesi konuşulmuş bir değişiklik olduğu belliydi. Advocaat için en önemli eleştirim oyuncu değişikliklerinde formasyonu değil isimleri değiştirmesi.

Benim beklentim yorulanın yerine oyuncu almaktansa taktiksel zeka ortaya koyması. Kaliteli oyuncu sayısı az olan takımın ihiyacı budur.

Açıkçası pozisyonsuz ve zevksiz bir maçta Fenerbahçe adına sakatlıktan çıkan Sow ve Lens’in dönmesi, hiç pozisyon verilmemiş olması, Rvp nin 82. Dakikaya kadar oyunda kalması ve daha da önemlisi Konya deplasmanından 3 puanla dönülmesi önümüzdeki Karabük ve Manchester maçları öncesi moral oldu.

Tabi asıl büyük moral Ali Koç’un verdiği müjde idi.

Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon.

YORUMLAR

  • 0 Yorum