ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


En kolay üç puan

30 Ekim 2016 - 12:09

Fenerbahçe maça RVP forvette, Lens ve Volkan kenarlarda, Aatıf da Topal ve De Souza'nın önünde başladı. Ligin en çok koşan takımına karşı Lens’in 11 de olması en büyük umut kaynağıydı.

Seyirci yine maça ilgi göstermemişti. (14.000)

RVP için Manchester maçı öncesi iyi bir fırsat maçıydı. Son maçlarda kolay goller yapmasına ve fiziki durumundaki iyileşme yeterli olmasa da oynaması gereken yerde maça başladı.

Fenerbahçe’nin 16.dakikada kazandığı penaltı ile gelen gol maçta 3 puanı garantiledi.

Penaltı pozisyonu da bence penaltı değildi. Penaltı; ikisi itirazdan 3 sarı karta neden oldu. Ceyhun’un 2. sarıdan kırmızı kartla atılması ise doğruydu.

Bu dakikalardan sonra ilk yarı sonuna kadar Aatıf’ın daha etkili olmasını beklerdim. Fakat bulduğu fırsatları iyi değerlendiremedi.

Fenerbahçe’nin en büyük sorunu düşük ritmde oynaması. Lens’in takımı ateşleyeceğini düşünürken, takım Lens’i ateşlemiş olacak ki ilk yarı o da etkili olamadı. Duran topları iyi kullandı o kadar.

Aslında çok zor geçmesi beklenen maç erken penaltı ve sonrasında Karabük’ün 10 kişi kalması ve ilk yarı sonuna doğru Skrtel’in golüyle rahat bir hale döndü.

Bazen iyi oynamayarak da skoru bulabiliyorsunuz. Karabük te yavaş oynayarak Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Traore ve Yatabare hiçbir varlık gösteremediler.

Üç çok önemli maç...

2.yarı ortam Fenerbahçe’nin farkı açması için çok uygundu. Lens Şener RVP üçgeniyle güzel bir organizasyon golünde skor 3-0 a geldi.

Bu skordan sonra Volkan, Aatıf ve RVP için seyirciyle barışma fırsatları doğdu. Aatıf’ın 4. Golünde ve Lens’in 5.golünde üçü de kalitelerini ortaya koydular.

Maçtan önce 52.dakikada maç 5-0 olacak deseler kimse inanmazdı. Oyun olarak olmasa da skor olarak çok faydalı bir netice oldu.

İstatistikler ve moraller tavan yaptı. Son yarım saat faydalı rotasyonlar oldu, fakat maç garatiyken dahi Salih’in oyuna alınmaması üzücüydü. Herşeye rağmen Manchester maçı öncesi 3 puan kıymetliydi.

Seyircinin stada dönmesi için Ali Koç’un çağrı yapması bence etkili olabilir. Kongre belirsizliğinin de ortadan kalkması seyirci sayısını arttırabilir.

Manchester, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını Saraçoğlu’nda oynanacak olması ve bu 3 maçı da kazanma zorunluluğu seyirciyle bütünleşerek ancak gerçeğe dönüşebilir.

30 Ekim 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum