ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


Hollandalı Nani / Jeremain Lens

30 Eylül 2016 - 10:42

Maçtan önce Feyenord’un 9 maçtır kazanmasından dolayı bir tedirginlik havası vardı. Fenerbahçe’nin Advocaat’la çıktığı en ciddi sınavdı. Rakibin bir Hollanda takımı olması da kadonuzda 4 hocayla beraber 4 Hollandalı olmasından dolayı avantajdı…

Maça Fenerbahçe mecburi Sow Volkan değişikliği ile başladı. Rvp 18 kişilik kadroda yer aldı. Kuyt’ı rakibin kaptanı olarak görmek sevindiriciydi. Fakat maça serbest orta saha olarak başlaması şaşırtıcıydı..(Feyenord hakkında soru işaretiydi)

Başlama düdüğüyle Fenerbahçe müthiş bir arzu, istek ve motivasyonla oyuna hakim oldu. Lens’in ve Ozan, Josef,Topal’lı ortasaha üçlüsünün ekstra arzusu çok etkileyiciydi. Uzun zamandır Fenerbahçe böyle bir görüntü vermemişti.

Aslında Fenerbahçe Aykut Kocaman zamanından beri Uefa Avrupa Ligi maçlarında özellikle iç sahada kolay kolay maç kaybetmiyordu. Geçen sene de Braga maçına kadar etkili oyunlar ortaya koymuştu. (Ama bu seferki oyun sanki daha farklıydı. Diego el freni yoktu mesela)

İlk yarı sonuna kadar sahada en fazla göze çarpan oyuncu Nani ‘nin daha hırslısı ve hızlısı Lens’ti. Golde onun bu arzusu neticesinde Kuyt’tan topu kapmasıyla, Ozan’ın asistinde Emenike’nin müthiş şutuyla geldi. Fenerbahçe’nin fizik gücü ve istekli oyunu Feyenord’un ilk yarı sahadan silinmesine yol açtı. Cılız bir Kuyt pozisyonu harici kaleye gelemediler. Hatta ilk yarı El Ahmadi Lens’e yaptığı hareketle çok rahat kırmızı kart görebilirdi. Benzer pozisyonda Mehmet Topal Başakşehir maçında kırmızı kart görmüştü.

XXX

Fenerbahçe o kadar etkiliydi ki, Van Bronckhorst 41. dakikada tırnak yemeye başlamıştı!!

İkinci yarı başladığında fark açılır düşüncesindeydim.

Herkes şaşkındı. Kimse bu kadar iyi bir Fenerbahçe beklemiyordu. Aklıma maçtan önce hocanın bir röportajında söylediği ‘Fenerbahçe kariyerimin sonu’ sözü geldi. Bu söz takıma ve hocanın kendisi dahil ekibine etki edebilecek bir söylemdi.

Dakikalar 60’a geldiğinde Sow ve Lens’in hareketleri taraftarı iyice havaya sokuyordu. Lens bu dakikalarda Feyenord’un fişini çekmek için epeyce çaba sarfetti. 70. Dakikadan sonra Feyenord pozisyona girmeye başladı. Kjaer ve Topal’ın yaptığı hatalarla gol bulabilirlerdi. Derken hoca RVP -Emenike ve Hasan Ali -İsmail değişikleri ile oyuna müdahale etti. O dakikalardaki 70 metre Lens deparı müthişti. Topu RVP ye çıkarabilse maç 2 0 olmuştu. Bu pozisyonda da gol gelmeyince Fenerbahçe son 10 dakikayı geride bekleyerek geçirdi.

Ve sonunda Avrupa Ligi'ndeki ilk 3 puan iyi bir oyunla geldi.

Advocaat ilk geldiği günden beri samimiyeti ve tecrübesini takıma hissettirmiş. Oyunu iyi okuması ve kazanma azmini üst seviyeye çıkarması etkileyici. Bu oyunu devam ettirmesi halinde taraftar stada gelmeye başlayabilir. Fakat bunun sağlamak için sadece iyi oyun yetmez. O konuya da başka bir yazımızda değiniriz.

Sonuç olarak 20 Ekim’deki Manchester United deplasmanı öncesi kazanılan 3 puan değerliydi. Tebrikler öncelikle Advocaat, Lens ve Emenike’ye…

Not: Ozan Tufan ekstra şut çalışırsa yılda 4-5 gol rahat atabilir demiştik.

Bekliyoruz…

30.09.2016 - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum