ÖMER ÇİL

ÖMER ÇİL


Zor

09 Eylül 2017 - 22:24

Fenerbahçe, çok kritik ve zor maç olan Başakşehir maçına yeni transferler yeni umutlar ama sezon başından beri süren erken gol yeme alışkanlığını devam ettirerek başladı.

Kadronun önemli ölçüde değiştiği maçta Fenerbahçenin top yapma yeteneğinin, ikiye birlerin gözle görülür şekilde artığını görebildik maçın başında. Ancak bunun pozisyon üretimine yansımasını pek göremedik.  Ancak yetenekli ayakların artması topu direk oynama isteğinin ve kapasitesinin artmasını beraberinde getirdi. Top kayıpları olsa da bu tarz oyunda ısrar etmek gerekli.

Başakşehirin tam istediği ortamı maçın başında ele geçirmesiyle net pozisyon üretimi şansları elde etti. Özellikle Adebayorla maçın 30. Dakikasında çok net bir fırsatı kullanmayışı Başakşehirin maçı erken koparmasına engel oldu diyorduk ki maçın 32. Dakikasında bu sefer Adabayor çok net bir kafa vuruşuyla maçı 2-0 yaptı.

Fenerbahçe için tam maç bitti derken ilk yarının son dakikasında Valbuenanın kendi başına oluşturup yaptığı ortaya Dirarın net vuruşula attığı gol hem sezon başından beri eleştirilen Dirara moral oldu hem de Fenerbahçeyi maça ortak etti.

Fenerbahçe topa baskı yapmak istedi ancak takım oyunu 70 metrede oynadığı için pres genelde çok etkili olamadı ve Başakşehir bu presi rahat geçti. Bu pres isteği güzel ancak oyun alanını daraltmak şart .

Çift forvete döndü ama...

İkinci yarıda Fenerbahçe için ligde neredeyse tamam devam maçı niteliğinde olan maçta Aykut Kocaman’ın iki forvete dönerek başlamasını beklerdim açıkçası. Fenerbahçede ilk yarıda görünen en büyük eksiklik bence rakip ceza sahası içine yeterince oyuncu oyuncu sokamamaktı. Bu da üretkenliği önemli ölçüde etkiliyor. İnsanın aklına çift forvet şimdi değilse ne zaman sorusu geliyor ister istemez. Nitekim ikinci yarı başladı top Fenerbahçede daha fazla gözüküyordu ancak üretkenlik pek yoktu. Nitekim bazı pozisyonlarda Soldadoyu ceza sahası dışından ceza sahasına orta yaparken gördük. Problemin en net tezahürüydü.

Nitekim sorunu geç de olsa Aykut Hoca da görerek yeni transfer Jensen’i oyuna aldı.  Dirarı sağ beke alıp Islayı çıkararak Jensen’le çift forvete döndü. Bence bu hamle ikinci yarı başında yapılmalıydı. Atıfla Giuliano değişikliğini de doğru buluyorum. Giuliano iyi niyetliydi ama daha formda değil. Çok top ezdi maçta.

78. dakikada futbol sahalarında çok ilginç bir an yaşadık. 1 dakikalık haken yan hakem toplantısıyla ofsayt kararı iptal edilip gol verildi.  Pozisyon bence de goldü çünkü top Skrtelin vuruşunda Başakşehirli oyuncuya çarparak gol oldu.

Çift forvete dönmek Başakşehir üstündeki baskıyı artırdı. Bu hamlenin ne kadar doğru bir hamle olduğunu da gösteriyordu adeta.

Maçın son dakikaları adeta heyecan fırtınasıyla karşılıklı pozisyonlarla ve karambollerle geçerken Kerşm Fresi muhteşem bir vuruşla maçın skorunu 94. Dakikada ilan etti.

İstek vardı Fenerbahçede ancak üretkenlik konusu halen daha büyük sıkıntı. Neticede bu isteğe yazık oldu diyebiliriz. Ancak sıkıntı da bu. Fenerbahçe istiyor ama bu isteği üretkenliğe ve neticeye halen daha yansıtamıyor.

Tabi bu arada bu takımın en önemli oyuncularının son bir kaç hafta içinde transfer edilmeside takımın beraber oynama eksikliğinin sırıtmasındaki en büyük etkendi.

Sonuç olarak Fenerbahçe çok önemli bir maçı kendi evinde kaybetti ve liderin daha 4. Haftasında 5 puan gerisinde kaldı. Galatasaray kazanırsa puan farkı 7 puan olacak.  Takım bir kaç haftaya toparlansa da puan farkı artarak devam ettiği için ligde geri dönüş yapmak çok ama çok zorlaşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum