UZAY GÖKERMAN

UZAY GÖKERMAN


Mario Gomez ve Sosa'nın geleceğini sanmıyorum

27 Nisan 2017 - 16:59

1. Fenerbahçe çok iyi futbol oynamadığı iki kritik maçı kazanarak hem ikincilik hem kupa finali yolunda umutlandı.. Sezonun geri kalan kısmı nasıl geçmeye aday..

Fenerbahçe'nin geldiği yer itibarıyla yaptığı ya da yapacağı şey nasıl yaptığının önüne geçti. Bu nedenle içerikle fazla ilgilenmemek gerekiyor. Lige çok kötü başlamış, ilk üç hafta sonunda liderin 8 puan gerisinde kalmış Fenerbahçe bugün Beşiktaş'ın sadece 11 puan gerisindeyse bu her şeye rağmen büyük başarıdır. Mesele şu aslında, Fenerbahçe evet iyi değil ama ya diğerleri, Beşiktaş da Barcelona değil.

Fenerbahçe için ilk hedef Kupa olacaktır, olmalıdır. Ancak Başakşehir çok iyi yönetilen bir şirket olarak kuşkusuz gelecek senenin de planlamasını yapıyor ve eğer Kupa olmazsa ikincilik onlar için de hedeftir. Bu nedenle Fenerbahçe'yi ligde iniş çıkışlarla izleyebiliriz.

2. Van Persie çok iyi oynamasa da skora etki ediyor. Önümüzdeki sezon da sözleşmesi var. Sow ve Lens kiralık.. Fernandao sakatlıktan çıkacak. Yeni sezon forvet şekillenmesi nasıl olmalı.. Beğendiğin bir isim var mı.. Mario Gomez-Sosa yararlı olurlar mı..

Van Persie takıma, takım Van Persie'ye yeni yeni alışıyor. Ancak neresinden bakılırsa bakılsın geç kalınmış bir serüven bu. Sow gelecek sene takımda kalır. Lens'te bir düşüş var; çok da önemli maçlar var! Ne Gomez ne de Sosa'nın Türkiye'ye tekrar geleceğini sanmıyorum. Gelirlerse yararlı olurlar. Açıkçası Fenerbahçe'nin nasıl bir transfer sezonu geçireceğini de merakla bekliyorum.

3. Basketbol takımı Euroleague'de bir kez daha final four'da.. Obradovic'in sırrı nedir..

Bazı kişiler vardır, yaptıkları işi sadece iyi yapmazlar onu yaşarlar. Yapmak da tek başına bir anlam ifade etmiyor; ne yaptığının farkında olmak, bilmek de önemlidir. Fenerbahçe'yi tek tek oyuncular olarak değerlendirirsek belli bir ortalamanın altında kaldığını görürüz. Bakınız Euroleague oyuncu istatistikleri. Ancak takım haline gelince başka bir şeye dönüşüyorlar. Çünkü Obradovic kimden nasıl yararlanacağından çok kimin nerede ne yapabileceğini biliyor. Yaptırana kadar da tekrar ettiriyor. 2015-16 sezonun en başına gidelim; Udoh, Kalinic, Datome ilk geldiklerinde bu seviyelerde değillerdi. Ancak üzerine koyarak başka bir yere geldiler. Kalinic üç maçlık Play Off serisinin en kritik oyuncusu oldu.

4. Başakşehir-Beşiktaş maçından nasıl bir skor bekliyorsun..

Sorduğun ilk soruya verdiğim cevabın içinde bu da var. Beşiktaş önemli bir puan farkıyla iki hafta sonra şampiyonluğu ilan etmeye hazırlanıyor. Beşiktaş mı çok iyi yoksa diğerleri mi kötü? Beşiktaş'ı Şampiyonlar Ligi serüveninde izledik. 6-0 yenilmiş bir takımdan söz ediyoruz. Beşiktaş'ın Kadıköy deplasmanında nasıl mahkum oynadığı çabuk unutuldu, Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısındaki taktiği eleştiriliyor. Hangisi daha iyiydi ya da rasyoneldi?

Sezonun ilk maçında Beşiktaş'ı hakem kurtarmıştı; Başakşehir'in attığı nizami golü iptal etti. Kupa'da izlediğimiz Başakşehir her şeye rağmen Beşiktaş'ı zorlayacaktır. Hatta kazanabilir de...

5. Volkan Demirel'e verilen gizli milli ceza ve Volkan Babacan'a uygulanan gizli milli toleransı nasıl karşılıyorsun..

Önce olayı konuşalım. Rize'deki provokasyon normal mi? Sonrasındaki gelişmeler, çok önemli oyuncuların aldığı cezalar, hatta soruyorsun işte takımın en önemli yeri kalecisinin ceza alması olayın fitilini ateşleyen hareketi şüpheli duruma getiriyor. Ülke olarak bizi sebep sonuç ilişkisi hiçbir zaman ilgilendirmiyor. 5N 1K sorusunu kaç kişi sorar olayları değerlendirirken?

Başakşehir'in sezonun bu kadar kritik bir yerinde bu kadar önemli oyuncularının ceza alacak bir kavganın içinde olmaları çok tuhaftır!

3 Temmuz'da Fenerbahçe'nin şike yaptığı açık olarak biliniyor olsaydı kesinlikle küme düşerdi. O gün bile kumpas olduğunu bildiklerinden yapamadılar. Volkan Babacan olayı bana biraz da bunu hatırlatıyor.

Diğer taraftan öyle kıyaslama yapıyorsun ki; Volkan Demirel'in milli cezası Türkiye'nin samimiyetsizliğidir. Son Avrupa Şampiyonasında bir takım oyuncular ve Fatih Terim arasında yaşananlar, Eylül-Ekim ayında olanlar, para pazarlıklarını düşündükçe Volkan Demirel'e yapılanlar tahammül edilemez bir yere oturuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum