YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Bye bye komşu

16 Mart 2017 - 21:09

Dolmabahçe'de her şey yolunda, koreografiler tamam, tribünler heyecanlı ve erken gelen gollerle herkes Stockholm hayalleri kurmaya başlamıştı. Ta ki dakikalar 39'u gösterene kadar. O dakikada bu seviyede yapılmaması gereken bir hareket, gol perdesini açan Aboubakar tarafından yapılıyor ve adeta yürümeye hali olmayan Olympiakos, Kamerunlunun yardımıyla maça dahil ediliyordu. O dakikadan sonra ve ikinci yarının ilk 10 dakikasında Beşiktaş kalesini yoklayan, Fourtounis'in duran toptan arka direğe kestiği ortayla hem fiziken hem de mental açıdan Beşiktaş'a baskı kuran Olympiakos, 3. bölgedeki beceriksizliği yüzünden neyse ki golü kırılma dakikalarda bulamıyordu.

TABELA YAPAN KANAT: 'KANAT GİBİ KANAT'

Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Şenol Güneş, 10 kişi kalan takımına ilk hamlesini Oğuzhan - Necip değişikliğiyle yapıyor ve orta sahasını sağlama alıyordu. Bu değişiklik iki açıdan yorumlanabilir. İlki; orta saha hakimiyetini ele geçirerek rakibi durdurmak. İkincisi ise; iyice geriye yaslanıp topa hakim olarak 2-1'lik skoru korumak. Şenol Güneş'in doğru mu yanlış mı tartışmaya açık hamlesi, Ryan Babel'in belki de oyunda gözükmeyen isimlerden olmasına rağmen attığı golle tartışmaya açılmadan kapanıyordu. Ricardo Quaresma'nın 82 dakikada oyunda kaldığı ve bir şey yapmadığı bir mücadelede, Ryan Babel tabelaya direkt katkısıyla bu gece turu getiren isim oluyordu. Ardından Quaresma'nın yerine oyuna giren Cenk, Portekizlinin 82 dakikada yapamadığını 2 dakikada yapıyor ve skoru belirleyen golü atıp, Kartal'ı çeyrek finale uçuruyordu.

STOCKHOLM ARTIK 'HAYAL' DEĞİL

Velhasıl kelam, Beşiktaş için rüya gibi başlayan maç Aboubakar'ın atılmasıyla az daha kabusa dönüşecekti ki Ryan Babel buna izin vermeyen ve ülkece hepimize derin bir nefes aldıran isim oluyordu. Beşiktaş ise 14 yıl sonra UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale adını yazdırıyordu. Yarın kuralar çekilecek kurada, 'Beşiktaş umarız iyi bir kura çeker' demek yerine 'Beşiktaş ile eşleşmeyelim' diyecek takımların çok olduğu bir kura çekimine gidiyoruz. Son 8'e kalan Şenol Güneş'in talebeleri, bu saatten sonra artık yarı finale değil direkt olarak kupayı düşünmeliler çünkü Stockholm artık hayal olmaktan çıktı ve yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum