YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Elde kaldı tek kupa

22 Şubat 2017 - 08:58

Matematiksel olarak her ne kadar ligdeki şampiyonluk şansı Fenerbahçe için hala sürüyor olsa da futbolun bazı gerçekleri vardır. Bu gerçekler ışığında da bu manşeti atmakta açıkçası sakınca görmüyorum. Giden bir diğer kupaya gelmek gerekirse, üstelik matematiksel olarak da hedeften uzaklaşıp eskilerin söyleyişiyle Kupa 2'de elenen Fenerbahçe'nin elinde 90 dakika sonunda sadece mantık olarak Ziraat Türkiye Kupası kalıyordu.

Bu kupaya da Sayın Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimi olmak üzere önem vermediklerini hatta sahaya bile çıkmak istemediklerini söylediği dönemler olmuştu. O yüzden Şubat ayı itibariyle Fenerbahçe gibi zirve yarışının içinde katıldığı her kupada son haftalara kadar giden bir ekibin Şubat'ta hedefsiz kalması ilerleyen günlerde Fenerbahçe yönetimini zora sokacak bir durum olarak gözüküyor.

MAÇIN BAŞLANGICI FENERBAHÇE TARAFTARINI UMUTLANDIRDI AMA...

Fenerbahçe, maça istekli ve hızlı başladı fakat Krasnodar'ın ilk atağında Skrtel'in başrolde olduğu bir gol yenildi ve bu dakikadan sonra gole ihtiyacı olan Fenerbahçe, yaklaşık 20 dakika boyunca kontak kapattı ve adeta sahada yıkılan, ayağa kalkamayan taraf oldu. Bu golün şokunun atlatılmasından sonra tekrar ataklarına başlayan Fenerbahçe, Gelen ortaya iyi yükselen Josef'in direkleri bilardo misali dövdüğü topta ilk golü yediren Skrtel'le beraberliği yakalayıp belki de geriye düşülen maçın geri dönmesi için olması beklenen en iyi senaryoyla beraberliği yakalayıp soyunma odasına giriyordu.

FENERBAHÇE NEDEN BU KADAR ÇARESİZ, SORGULAMAK LAZIM

İkinci yarıda en az 2 golün üst tura çıkaracağı Fenerbahçe, Sow, Lens, Van Persie gibi çok önemli isimlerle sahadayken, neden bu kadar çaresiz ve gol pozisyonuna girmekten aciz, açıkçası ilk başta sorgulanması gereken durum bu. İkinci yarıda en az 2 gole ihtiyacın var, deplasmanda rakibine karşı pozisyon dahi bulamamışsın ve 2 gol atmak zor bir hedef gözükürken, bu şansı sonuna kadar zorlamak varken ilk hücum bölgesi için yapılacak değişiklikler için 71 dakika boyunca bekleyen Advocaat, acaba neden bu kadar bekledi?

Fenerbahçe'de son dönemlerde çok fazla sorgulanması gereken şey var. Hem oyuncular hem teknik direktör hem de yönetim birçok şeyden vazgeçmiş ve futbol dışında başka şeylere odaklanmış durumdalar. Böyle de olunca maçtaki ufak kırılma anlarını başarısız atlatınca da başta futbolcular sonra da teknik adam maçtan kopuyor. Bu da tribünlerdeki tepkiyi yüksek seviyeye çekiyor. Açıkçası bu gece alınan skor ve tribünlerin tepkisi, gelecek maçlar için de fragman niteliğinde oldu.

Sürekli söylenen klişeleri tekrarlamak kimseye fayda getirmez fakat Fenerbahçe'de hem sahada hem saha dışında hem de saha kenarında radikal değişiklikler olmazsa bu tarz sonlar ve senaryoların gelecek senelerde de ortaya çıkması çok muhtemel bir öngörü olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum