YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Fenerbahçe zirve yarışında online oldu

22 Ocak 2017 - 06:53

Geçtiğimiz hafta Adanaspor'u evinde yenemeyen Fenerbahçe için final niteliğinde bir maç olacağı aşikardı. Advocaat da bu maçın ne kadar önemli olduğunu, sahaya çıkardığı takımla ve orta sahayı kalabalık tutan formasyonuyla bize gösteriyordu.

Başakşehir'in fark yaratan oyuncusu Emre Belözoğlu, Josef-Alper-Ozan-Salih 4'lüsünün içinde, merkezde Mahmut'un da ona yardım etmemesiyle ilk 45 dakikada neredeyse hiç bir şey yapamadı ve Başakşehir de onun durmasıyla doğru orantılı olarak amiyane tabirle stop etti.

KARAVAYEV HAMLESİ DOĞRU HAMLE DEĞİLDİ

İkinci yarı öncesinde Advocaat, golün sahibi Ozan'ı oyundan alıp, aslında maç 1-0'ken değil de 0-0'ken veya mağlupken sahada olması gereken 11'i 1-0'ken oyuna sürüyor ve Başakşehir'in 45-60 arasında yapacağı baskıya zemin hazırlıyordu.

Orta sahada Ozan'ın çıkmasıyla, Karavayev'in oyuna girişi, merkezi boşaltan Fenerbahçe'den Başakşehir'e hediye oluyordu.

Bu ikramı geri çevirmeyen Başakşehir, Emre'nin de oyuna dahil olmasıyla pozisyonlar bulmaya başladı. Süper Lig'in bulduğu pozisyonları gole çevirmede en başarılı takımı Başakşehir'i yenmek için ilk 45 dakikada uygulanan taktik, doğru taktikti fakat ondan sonra yapılan değişiklikler merkezi boşaltınca ilk yarıdaki Başakşehir ile ikinci yarıdaki Başakşehir arasında belirgin bir fark yarattı.

FUTBOL ZEKASIYLA FİZİĞİ UYUŞMAYAN YETENEK: SALİH UÇAN

Fenerbahçe'de bugün uzun bir aradan sonra oynayan Salih ile ilgili de bir iki kelam etmek lazım...

Ciddi anlamda futbol mentalitesi ve zekasıyla Fenerbahçe'de zirvede bulunan oyuncu olabilir fakat beyniyle, vücudu arasında bir uyumsuzluk var.

Düşünüyor ama fiziği bu isteğini gerçekleştirmeye yetmiyor. Uzun süredir gelişmeyen Salih'teki bu eksiklik, yaşı da yavaş yavaş olgunluğa erişmeye başladığı dönemlerde de bir türlü gelişim kaydetmedi ve Fenerbahçe'de direkt 11 oynamak için ligin ikinci yarısını bekledi.

FENERBAHÇE ''BEN DE VARIM'' DEDİ

Skoru ilk yarı alan ve maçın geri kalanında bunu tutmaya yönelik oynayan Fenerbahçe, bu maç özelinde yapması gerekeni yaptı ve 3 puanı cebine koyup şampiyonluk yarışında 'ben de varım' dedi.

Direkt rakipleri Galatasaray'ın ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada alınan bu 3 puan çok kritik fakat bu maçtan alınan puan, ilerleyen maçlarda alınacak puanlarla desteklenmezse, ilk yarıda kazanılan Galatasaray derbisi gibi pek bir anlam ifade etmeyebilir.

22 Ocak 2017 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum