YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Gabigol Fenerbahçe'ye ciddi katkı sağlar

20 Temmuz 2017 - 17:22 - Güncelleme: 20 Temmuz 2017 - 17:27

Santos'ta oynadığı dönemlerde dünya starı olacak gözüyle bakılan ve o dönem Brezilya'nın en çok umut bağladığı transferlerin başında geliyordu tam adıyla Gabriel Barbosa Almeida. Yaptığı çıkışla Santos'un Neymar'dan sonraki veliahdı olarak da anılan nam-ı diğer Gabigol, Brezilya Ligi'nde oynanan durağan futbolda çok çabuk sivrilip, Barcelona ve Real Madrid başta olmak üzere birçok takımın listesine ilk sıradan giriş yapıyordu. 

MERKEZ SANTRFOR DEĞİL AMA...

Gabriel Barbosa için merkez santrfor desek yanılmış oluruz. Orada da oynar mı? Evet oynar fakat 3. bölgede mobil oyuncularla oynamayı seven Aykut Kocaman'ın seveceği tipte bir santrfor desek doğru cümle bu olur. Hem hücumun en ucunda hem de kanatlarda rahatça oynayabilen bir isim. Dripling yeteneği üst düzey. Toplu topsuz koşuları kanat oynadığı maçlarda rakip bekler için ciddi anlamda sıkıntı yaratabilecek bir durum. Bence bir forvette olması gereken en önemli özellik olan Bitiricilik, Gabigol'ün fazlasıyla sahip olduğu bir özellik. Kaleyi gördüğü yerden çektiği şutlar da onun en büyük artısı ve gol sayısını arttıran bir diğer unsur. Özellikle Santos'ta attığı goller fırsatınız varsa izlemenizi önereceğim goller olarak liste başında gelir. Gabigol, aynı zaman da takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayan da bir isim. Fenerbahçelilerin Miroslav Stoch'tan alıştığı kanattan içeri devrilme özelliği, Gabigol'un oyun yapısında sıkça görebileceğimiz bir durum. Kanat oynadığı dönemlerde ise kendisinden defansif katkı beklemeniz biraz polyannacılık olur. Bu yüzden yeni Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın istediği ön alanda pres oyununu Gabigol oynarken zorlanabilir. İkili mücadelelerde zaman zaman kırılgan olduğu anlar olabiliyor. Bu sebeple Jeremain Lens'ten alışılan beklerle direkt mücadeleyi Gabigol kanat oynadığı takdirde yapamayabilir. Ön alandaki üst düzey pas yüzdesi ise takımın 3. bölgede top kaybetmesini engelleyip akan oyunda Fenerbahçe'ye katkı sağlar

INTER TERCİHİ HATAYDI

Inter'e gitmeden önce Fenerbahçe'nin de ilgisi üst düzeydi fakat Gabigol, o dönem Inter'i seçip, Fenerbahçe'ye de sosyal medya hesabından teşekkür etmişti. Brezilya pazarında, Fenerbahçe belki de ülkenin en tanınan ve bilinen kulübü. Alex de Souza'dan sebep, popülaritesi de bir hayli fazla. Bu sebeple oradan genç yıldızları şayet ekonomik gücün yetiyorsa koparabilirsin. Fenerbahçe de o dönem uğraşmıştı ama oyuncu Inter'i aslında Serie A'yı seçti fakat bu seçim kariyer gelişiminin önünde eksi puan olarak yazdı. Serie A'daki futbol yapısının ve Inter'in sürekli değişen teknik direktörlerleri, onu direkt oyuncu yapamadı. Alışma evresi de dolduktan sonra bu sene başında Inter tarafından kadroda düşünülmediği kendisine belirtildi. Açıkçası bu durum ben dahil onu yakından tanıyan birçok kişiyi yanıltmıştır fakat Inter'in bu görüşünü yansıtmayan onu başka kulüplere kiralama isteği, aslında beklentilerinden vazgeçmediğinin de göstergesi durumunda. Fenerbahçe'ye gelir mi bilinmez ama gelirse Süper Lig şartlarında ciddi anlamda katkı sağlayacak bir isim olur. Hücumun 3. bölgesinde birçok noktada oynama avantajı da Aykut Kocaman'ın seveceği ve onu birden fazla farklı mevkilerde görmemizi sağlayacak bir avantaj olur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Umut Tözün
    6 yıl önce
    Aradığımız isim olmasa da yeteneklerini belli ve reddedilecek bir futbolcu değil özellikle forvet hattımızın hali ortadayken..