YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Nabil Dirar'ı nasıl bilirsiniz?

16 Haziran 2017 - 12:17 - Güncelleme: 16 Haziran 2017 - 12:20

Uzun yıllardır Fransa Lig 1'de oynayan bir ismin, Süper Lig'e geçiş yapması, transfer mantalitesi olarak doğru bir hamle olduğunu gösteriyor fakat yapılan her transfer teoride kazandırsa bile zaman zaman pratikte hataları da beraberinde getirir. 

SAĞ BEK OYNARKEN 3 KEZ HAFTANIN 11'İNE SEÇİLDİ

Aykut Kocaman'ın sıkça okuduğumuz üzere, Nabil Dirar'ı bek pozisyonunda kullanacağı ve bu transferin o yüzden yapıldığı söyleniyor. Geçtiğimiz yıllarda bekten çok kanat olarak oynayan ve kariyerini bu doğrultuda çizen Nabil Dirar, şu ana kadar 13 yıllık profesyonel hayatında yalnızca 7 kez sağ bek olarak görev aldı. Onu da aslında bu mevkide keşfeden ve deneyen isim de Leonardo Jardim oldu. Jardim geçtiğimiz sezon 4 kez sağ bekte Dirar'a görev verdi ve bu kararının ne kadar doğru olduğunu 4 maç gibi kısa bir sürede gördü. Üç kez Fransa Lig 1'de, bir kez ise Şampiyonlar Ligi'nde toplam 4 maçta Monaco'nun sağ bek bölgesinde geride kalan sezonda Dirar'ı gördük. Bu oynadığı 4 maçın 3'ünde 'Haftanın en iyi 11'ine seçildi. Bu başarılı performansı belki de onu 31 yaşından sonra başka bir mevkiye monte edecek ve kariyeri bu ölçüde ilerleyecek, kim bilir? Fakat üstüne basa basa söylemeliyiz ki her ne kadar Jardim onu Monaco'nun işleyen sisteminde bekte kullansa da Nabil Dirar bir bek oyuncusu değil.

NABIL DIRAR, LENS'İN ALTERNATİFİ DEĞİL

Fenerbahçe'nin Jeremain Lens'in alternatifi olarak Nabil Dirar'ı aldığı söyleniyor fakat iki oyuncu da tarz olarak birbirinden farklı kanat oyuncuları. Lens daha çok 'Winger' dediğimiz ve 4-3-3'de üst düzey verim alınacak klasik bir hollandalı hücum kanat oyuncusu. Nabil Dirar ise Lens'den daha farklı, 4-4-2 veya 4-2-3-1 formasyonlarında da ciddi verim alınabilecek,  özellikle 4-4-2'nin FM'cilerin tabiriyle 'MR' pozisyonunda oyunu dengeli ve iki yönünü oynayabilecek bir kanat profiline sahip. Güçlü, fiziği, top tekniği, hızı ve isabetli ortaları ile profesyonel yaşamını da birleştiren Nabil Dirar, klasik bir Afikalı oyuncu profilinden uzak gözüküyor diyebiliriz. Yaptığı asistler, çizgiden kestiği ortalar ve kilit paslarıyla Dirar, Süper Lig'de Fenerbahçe formasına alıştığı takdirde  rahatça iş yapabilecek profilde doğru bir isim. Onunla birlikte Aykut Kocaman'ın sağ bekte onu düşünüyor olması da aslında çok da yanlış  bir hamle olarak gözükmüyor. Gücü, bence bir kanat oyuncusunda olması gereken en önemli özellik olan dengesi,  dripling yeteneği, top kapabilen bir oyuncu olması onu sağ bek pozisyonu için de önemli bir alternatif olarak öne çıkarıyor.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum