YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Oğuzhan kulübeye Şenol Hocam

11 Şubat 2017 - 10:59

Beşiktaş, belki de sezonun en kötü “isabetli orta” istatistiğine dün gece imza atmış olabilir.

Derbiden ağır yaralı olarak çıkan Beşiktaş hem zihnen hem de fiziken tanınmaz bir haldeydi. Bir derbi maçının ertesinde, belki de tek gidilmemesi gereken deplasman olan Karabükspor'a karşı maç boyunca neredeyse 3. bölgede hiçbir etkinlik gösteremedi.

Bu başlığın sebebi ise maç boyunca sadece kanatlarını işletmeye yönelik bir hücum anlayışı ile sahada olan Beşiktaş'ın bu konuda bu gece özelinde çok başarısız olması, gol için tam 87 dakika beklemesine sebep oldu. Adriano, Gökhan Gönül, Babel ve Quaresma gibi çok üst düzey kanat oyuncularına sahip olmasına rağmen belki de sezonun en kötü "İsabetli Orta" istatistiğine bu gece imza atılmış olabilir.

OĞUZHAN'LA 1 KİŞİ EKSİK OYNADI

Bir parantez de Oğuzhan Özyakup'a açmak lazım. Son haftalarda ona saha içinde verilen sorumluluklar ve kaptanlık pazubandını adeta reddedercesine takımdan kopuk oyunu ve isteksiz hali, 60 dakika Beşiktaş'ın sahada 1 eksik oynamasını sağladı. Şenol Güneş Hoca'nın da bunu fark ettiğini varsayarak artık Oğuzhan için yedek kulübesi vakti geldi de geçiyor bile...

SPRİNT LİDERİ KARABÜKSPOR

Maç boyunca daha çok pas yapan ve oynuyormuş gibi gözüken taraf Beşiktaş oldu ama Karabükspor'un özellikle şampiyonluk yolundaki rakiplerine karşı oynarkenki uyguladığı "Tudor Taktiği" ile Fenerbahçe'yi sahasında hapsedip, kırmızı karttan sonra maçı kaybetti. İç sahada da Galatasaray ve Beşiktaş'ı mağlup etti.

Özellikle bu tarz maçlarda merkeze yakın oynayıp iyi duvar olan ve takımını orta sahada top tutarak ileri taşıyan Yatabare'ye, farklı takımlarda Beşiktaş'a karşı son oynadığı 3 maçın 3'ünde de gol atan Ermin Zec eklenince Karabükspor galibiyeti kaçınılmaz oldu.

11 Şubat 2017 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum