YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


TT Arena'da manşetleri sildiren derbi

23 Nisan 2017 - 21:30

Saha içinde oynanan futbol ile tabelanın bağımsız olduğu bir derbiyi daha geride bıraktık. Maç sonu yazanlar bilir, maç bitmeden yazıya girişilir ve maçın son düdüğüyle birlikte yazılar amiyane tabirle baskıya girer. Bugün de tam olarak manşetlerin tekrardan yapıldığı, hazırlanan bütün taslakların yerle bir olduğu bir derbi yaşandı.

Galatasaray, maç boyunca daha çok isteyen, zorlayan, hücum aksiyonlarında yer alan ve pozisyonları bulup, kaçıran taraf oldu. Igor Tudor, kanatları kullanarak Fenerbahçe'nin defolu noktaları olan sağ ve sol bek pozisyonlarına başta Bruma olmak üzere iyi yüklendi ve o bölgelerden birçok pozisyon buldu. Bu pozisyonları değerlendirecek ilk isim Eren Derdiyok'un oyuna geç dahil oluşu ve 11'de maça başlamaması ise bugün Igor Tudor hanesine yazan en büyük eksi oldu. Bir parantezde Volkan Demirel'e açmak lazım. Galatasaray'ın 3. bölgedeki etkisizliği ve Eren Derdiyok'un olmayışını mevcut golsüzlüğe bağladık fakat bir başka neden ise Volkan'ın Galatasaray derbilerindeki yüksek konsantrasyonu ile gelen muhteşem performanslarına bir yenisini daha eklemesi oldu.

GALATASARAY'DA MAĞLUBİYET SENARYOSU YİNE AYNI OLDU: KAFA GOLÜ!

Fenerbahçe ise adeta 90 dakika boyunca hücum yapmayı unuttu ve rakip kaleye attığı gol dışında sadece bir tane daha isabetli şut gönderebildi. Maç öncesinde de aslında Galatasaray'ın yapması gereken iki şey vardı. İlki Jeremain Lens'i durdurmak. Bir diğeri ise sezon başından beri rakiplerden yediği kafa gollerine engel olmaktı. İlkini kısmen başardı çünkü Fenerbahçe'nin maç boyunca iki tane hücum aksiyonun içinde de Lens vardı ama bu aksiyonlar başarısız sonuçlandı. Yani kısmen Lens'i durdurabilen bir Galatasaray vardı. Fakat ikinci şıkka gelirsek, Galatasaray şu ana dek hava toplarındaki başarısızlığı sonucunda yediği kafa gollerine bir yenisini daha ekledi ve Avrupa kupalarına katılma yolunda çok önemli olan bir derbiyi, iyi oynadığı bir maç sonunda kaybetti.

Her ne kadar Galatasaray iyi oynadı desek de Fenerbahçe, futbolun realitesine uygun bir şekilde tabela yapmayı başardı ve hem Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını devam ettirdi hem de 2012'den bu yana kazanamadığı TT Arena'daki seriye son verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum