YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Volkan Demirel senaryoyu yerle bir etti

12 Ağustos 2017 - 23:46 - Güncelleme: 12 Ağustos 2017 - 23:52

 

BU SİSTEMDE FENERBAHÇE'NİN FORVETİ ARAYAN VE GEZEN BİR İSİM OLMALI

Fenerbahçe bugün iki perdelik bir oyun sergiledi. İlk perdede istekli, golü arayan ve çabalayan bir Fenerbahçe vardı. Nitekim golü de güzel bir hazırlanış ile bulup, uzun bir aradan sonra deplasmanlarda erken golü bulup belki de geride kalan dakikaları elinde tutacağı bir maça doğru gidecekken; Volkan Demirel, sahneye çıktı ve bu senaryoyu yerle bir etti. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe'de gard biraz olsun düştü. Çünkü ivme yakalandığı bir dakikada bireysel hata sonucunda yenilen gol, moralleri bozdu ve bu takıma yansıdı. İlk dakikalarda gelen gollerin ardından iki takım da zaman zaman pozisyon bulsa da devreye gitmeden önce 3. bölgelerindeki etkisizliklerinden sebep tabela değişmedi. Göztepe'de Nabil Ghilas, futboldan uzak görüntüsü ile pozisyona dahi girmekte zorlanırken, Fenerbahçe'de ise Van Persie, mevcut sistemin içinde kayboldu. 

YEDEK KULÜBESİNE BAKINCA DEĞİŞİKLİKTEN VAZGEÇERSİN

İkinci yarıda ise kontak kapatmakla kapatmamak arasında kalan bir Fenerbahçe izledik. Yine bir bireysel hata sonucunda, defans merkezinin uzaklaştırması gereken topa orta saha merkezinden gelip müdahil olan Josef, kaş yapacağım derken göz çıkardı ve takımına golü yedirdi. Bu dakikalardan sonra gol bulmak yerine daha rolanti bir oyun oynayan Fenerbahçe, Valbuena'nın maç boyunca göstermiş olduğu üstün çabanın bir ürünü olan Skrtel'in duran top golüyle, ikinci yarıdaki oyunuyla alabileceği maksimum skoru aldı. Mevcut ve durağan oyuna müdahale etmek zorunda olduğunun farkında olan Aykut Kocaman, kulübeye baktığında ise bu kararından ciddi anlamda vazgeçecek isimlerle karşı karşıya kaldı desek yanılmış olmayız. Takımdan her fırsatta gönderilmek istenen Aatif, 1997 doğumlu Ahmethan Köse ve 1997 doğumlu Samed Karakoç, kurtarıcı olarak oyuna alındı ama beklenilenin dışında bir senaryo gelişmedi ve Fenerbahçe, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

VOLKAN DEMİREL'İN ELDİVENLERİ TESLİM ETME ZAMANI GELMİŞTİR

Bu maç özelinde değinilmesi gereken birkaç kilit konu olduğunu aslında satır aralarında vermeye çalıştım. Öncelikle Fenerbahçe, bu oyun sistemiyle oynamaya devam edecekse 3. bölgesindeki forvetini mutlaka değiştirmeli. Nedeni ise; bu sistemde en uçtaki isim daha çok arayan, isteyen hatta kanatlara deplase olup zaman zaman orta sahaya kadar gelip top alan bir isim olmalı. Robin van Persie'ye kızamıyorum çünkü top ona her gittiğinde bir tehlike oluyor fakat bu 'Arayan Golcü' tanımına o maalesef uymuyor. Tarz olarak daha durağan ve ceza sahasına yakın yerlerde konumlanan Van Persie, mevcut sistemde pozisyona girmekte dahi zorlanacaktır. Bu yüzden Samuel Eto'o, Vincent Aboubakar veya Lucas Perez gibi geçmiş dönemlerde Fenerbahçe ile adı geçen oyuncular, mevcut sistemin tamamlayıcı parçaları olacaklardır. Bir diğer değinmek istediğim konu ise; zihin olarak Fenerbahçe'yi kafasında bitiren ve taraftarlıktan başka takıma bir katkısı olmayan Volkan Demirel'in artık eldivenleri Kameni'ye teslim etme vaktinin geldiğidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum