Yıldırım Demirören Arda Turan ve Türk futbolu hakkında konuştu

TFF Başkanı Yıldırım Demirören TRT SPOR'da Arda Turan gerginliği ve Türk futbolu hakkında açıklamalar yaptı.

Yıldırım Demirören Arda Turan ve Türk futbolu hakkında konuştu
14 Haziran 2017 - 21:34 - Güncelleme: 14 Haziran 2017 - 23:31

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Yıldırım Demirören TRT SPOR'da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Demirören'in açıklamaları:

“UÇAKTAN HEMEN SONRA ÖĞRENDİM”

“Arda’nın olayını uçaktan hemen sonra öğrendim ve hemen karar verdim. Hocamızla konuştuk, detayları öğrendim. Yönetim kurulu olarak kararımız çok netti. Hocamızla kararımız aynıydı. Arda, Fatih hoca ile konuştuktan sonra beni aradı”

“ARDA DÜNYA MARKASI KORUMALIYIZ”

“Süresiz kadro dışı kararı konusunda hemfikirdik. Takımın dünya yıldızı ama yaptığı hareket kırmızı kartlıktı. Bir metin hazırladık ama Arda basın toplantısında Milli Takım’ı bıraktığını açıkladı. Arda’nın yaptığının yanlışlığını söyledim zaten ama Arda bir dünya markası onu korumalıyız”

“MİLLİ TAKIM’I BIRAKMAK DOĞRU DEĞİL”

“Milli Takım’ı bırakmak doğru değil. O zaman herkes her şeyi bıraksın. Bırakma olayından sonra aradım. Üzüldüğümü ve onunla konuşmak istediğimi söyledim. Federasyon gereğini yapmadı demecini dinledim. Federasyon gereğini yaptı ama kendisini bırakma kararı aldıktan sonra yapabileceğimiz bir şey yok”

“DAVA AÇILMAMASINI İSTEDİM”

“Hem bir başkan hem de kardeş olarak Bilal Meşe ile konuştum. Dava açmamasını istedim. Arda’nın hata yaptığını da söyledim. Dava açacak mı bilgim yok. Arda o hazırlanan konuşmayı yapsaydı, konuşmada Bilal Meşe’den özür dileyecekti. Özür dilemenin en büyük adamlık olduğu vurgulanıyordu”

“OLAY TATLIYA BAĞLANACAKTI”

“Fatih Terim,  Arda Turan ikisi de bir dünya markası. Bitirmek için her şeyi yapıyorlar. Alt tarafı bir futbolcumuz bir hata yaptı, bunun altında bir şey aramaya gerek yok. Çözüm yolu Arda ile oturup konuşmak. Arda o gün o konuşmayı yapsaydı, konuşma sonrası Bilal ile Arda’yı bir araya getirecektik ve olay tatlıya bağlanacaktı”

“HEP KAVGA VARMIŞ GİBİ YANSITILIYOR”

“Tüm futbolcular Kosova maçı öncesinde Milli Takım’a çağrılarak prim konusu kapandı. Bu yaşananlar sonrasında tekrar açıldı. Prim vermeyebilirim verdiğimi beğenmeyebilirler. Bu tarz şeyler aile içinde yaşanabilir. Hep bir olay bir kavga varmış gibi yansıtılıyor. Turnuva bitseydi, öyle tartışsaydık diyemedik. Siz olsanız siz de etkilenirsiniz. Hele çok kritik maçlardan önce daha çok etkilenirsiniz”

“FEDERASYON ARDA KRİZİNİ ÇÖZDÜ”

“Federasyon Arda krizini çözdü. Hemen sonra karar verdik çözdük. Ülkenin yüzde 99’unun hemfikir olduğu bir olay var. Arda’nın yaptığı tamamen yanlıştı. Federasyon da gereken kararları almıştı. Kendimizi kimseye beğendirmek zorunda değiliz”

"SEYİRCİ ORTALAMALARI ARTTI"

“Seyirci ortalamaları yüzde 7 artarken, TFF 1. Lig’de yüzde 35 artış oldu. Kulüplerin işi olmasına rağmen bu işlerle de biz uğraşıyoruz. Benim için önemli olan Milli Takım. 3 bin kişiden 35 bin kişiye çıkarttım. Kulüplerimize maddi manevi her yardımı yaparız ama yeter ki taraftarlar maç izlemeye gitsin. Başkanlar iyi olduğu sürece başarı da, marka değeri de artar”

"POLİS MEŞALE SOKTU"

“TFF 1. Lig play-off finalinde yaşananlar hoş değildi. O kadar meşalenin stada sokulması hiç güzel değil. Bir polisin stada meşale sokması için yardımcı olduğunu öğrendik. O polis yakalandı ve görevinden alınacak. Haberler de göreceksiniz”

"YABANCI SINIRLAMASINDAN HERKES MEMNUN"

“Yabancı sınırlamasından herkes memnun. Takımların şu an yüzde 60 yabancı, yüzde 40’ı Türk oyuncuyla mücadele ediyor. Eskiden yabancıların fiyatları çok pahalı oluyordu. Türk futbolcular da rekabet içinde değillerdi. Şimdi Enes İspanya’ya transfer oldu. Emre Almanya’da oynuyor. Herkes çok memnun ben de memnunum. Bana göre bu sistem tuttu. 20182e kadar böyle devam ediyor sonra kulüpler ile tekrar konuşuruz”

"20 TAKIMLI LİG DÜŞÜNCEMİZ KESİNLİKLE YOK"

“Federasyonun 20 takımlı bir lig düşüncesi yok. Bunu yaparsak ertesi gün FIFA beni kovar. Türkiye’ye de kayyum atar. Avrupa’dan da atarlar. Bir takım ancak başarı veya başarısızlıkla, lig atlar veya lig düşer. Böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum