Zafer Milliler'in

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda lider Hırvatistan’ı konuk eden Milli Takım, rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Zafer Milliler'in
05 Eylül 2017 - 23:23 - Güncelleme: 05 Eylül 2017 - 23:32

Grup lideri Hırvatistan’ı Eskişehir’de konuk eden A Milli Takım, Cenk Tosun’un 75.dakikada kaydettiği golle 1-0 kazanarak puanını 14’e yükseltti.

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu maçında grup lideri Hırvatistan’ı Eskişehir’de konuk eden A Milli Takım, Hırvatistan’a karşı ‘ya tamam ya devam’ maçına çıktı. Ukrayna deplasmanındaki 11’den hayli farklı bir anlayış ve oyuncularla sahaya çıkan Milli Takım, maç boyunca 35000 taraftarının desteği ile oynadı. Maça 4-5-1 taktiği ile başlayan Milliler, oyunun ilerleyen dakiklarında farklı formasyonlarda dizildiler.

90 dakikaya Viktor Kassai’nin düdüğü ile ev sahibi olan A Milli Takımı’mız başladı.

Maç dengeli başladı

90 dakikaya daha iyi başlayan taraf konuk ekip Hırvatistan oldu. Milli takımımızın birinci ve ikinci bölgede paslaşmasına izin veren Hırvatlar, topu kazandıkları anda oyunu bizim yarı sahamızda kurmak konusunda sıkıntı yaşamadılar. İlk 10 dakikada çok net iki pozisyon yakalayan konuk ekip, savunma konusunda Ukrayna kadar kompakt bir görüntü çizemediler. Oğuzhan’ın göbekten getirdiği topta Arda’nın ortasıyla net pozisyon yakalayan Milliler, Cenk Tosun’un kötü vuruşuyla buldukları ilk net fırsattan yararlanamadılar.

Top bizde

Oyunun 15.dakikasından itibaren top hakimiyeti A Milli Takım’ın eline geçti. Oyun kurmak için Arda Turan’ın kanadı olan sol tarafı kullanan Milliler, kaptırılan toplarda geri dönmekte zorlandılar. Luka Modric önderliğinde hücum yapmak isteyen Hırvatistan, alan paylaşımını diğer maçlara kıyasla daha iyi yapan Milliler’e karşı varlık gösterememeye başladı. Devrenin sonlarına doğru temposu bir hayli düşen oyunda genellikle oyun hakimiyetini elinde bulunduran kırmızı-beyazlılar, rakip kaleye şut çekmek konusunda zorlandılar. Hücum etmek için acele etmeyen Hırvatistan ise üçüncü bölge organizasyonlarında zayıf kaldı. İki takımında birer kez net fırsat yakaladığı ilk 45 dakikalık bölüm, 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

İyi başladık

Hırvatların yaptığı vuruşla başlayan ikinci devreye daha iyi başlayan taraf Ay-Yıldızlılar oldu. İlk devreden daha organize şekilde rakibin ikinci ve üçüncü bölgesinde konumlanan Milliler, pozisyonlar bulmaya başladı. Genellikle Oğuzhan’ın getirdiği toplarla etkili olmaya başlayan A Milli Takım, ortalarla geldiği hücumlarda zaman zaman heyecan verici pozisyonlar yakalamayı başardı. 70.dakikaya kadar genellikle savunma durumunda kalan konuk Hırvatistan ise birkaç önemli pozisyon yakalasa da bu fırsatları gole çevirmeyi başaramadı.

ÖNDEYİZ

Son 20 dakikaya baskılı giren Milli Takım, Arda Turan’ın oyundan çıkışıyla oyununu hızlandırmayı belli oranda başardı. Yalnızca oyuna sonradan giren Mario Mandzukic ile pozisyon yakalama planı olan Hırvatistan, savunmasında açıklar vermeye başladı. Yıldız forvetin sürüklediği hücumları engellemeyi başaran Ay-Yıldızlılar, 75.dakikada öne geçmeyi başardı. Maçın yıldızlarından Oğuzhan’ın merkezden taşıdığı topta pozisyon bulan A Milli Takım, rakip kaleci Subasic’in sektirdiği topu tamamlayan Cenk Tosun ile 1-0 öne geçmeyi başardı.

Eskişehir geçilmedi

Golden sonra refleks olarak geri çekilen Milli Takım, savunmada önemli açıklar vermeyi başladı. Orta saha bloğu Oğuzhan hariç stoperlerin içine giren Milliler, Hırvatistan’ın doldur boşalt oyununu oynamasına izin verdi. 85.dakikadan maç sonuna kadar daha rahat oynayan Milliler,  genellikle savunma durumunda kalarak 1-0’lık skoru korumayı başardı ve sahadan zaferle ayrılmayı bildi. Bu galibiyetle puanını 14 yapan A Milli Takım üçüncü sıraya yükselirken, Hırvatistan mağlubiyetine rağmen 16 puanla zirvedeki yerini korudu.

Arda İlçöl futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum