TFF 1. Lig'de şampiyonluk yarışı!

Heyecanın hiç kesilmediği, sürekli rekabet yaşanan, dünyanın en zor liglerinden 1. Lig'de son haftalara girerken şampiyonluk yarışı iyice kızışmış durumda.

TFF 1. Lig'de şampiyonluk yarışı!
23 Nisan 2021 - 01:28 - Güncelleme: 23 Nisan 2021 - 02:04
FUTBOO | 1. Lig'de artık sona yaklaştık. Bu ligde sürekli heyecan, çekişme var. Bu sene de durum aynı... Son 3 haftaya girerken Süper Lig'e çıkacak takımlar büyük bir yarışın içine girmiş durumda.

63 puanla liderlik koltuğunda oturan Giresunspor, son hafta Adana Demirspor'a yenilmese büyük ihtimal artık onlar için Süper Lig'de diyebilirdik. Ancak şu an 3. sıradaki Samsunspor ile aradaki fark sadece 2. Yine de Süper Lig için en büyük aday olarak Giresunspor'u söyleyebiliriz.

Adana Demirspor ve Samsunspor aynı puanda!

Giresunspor'u 3-0 yenen Adana Demirspor ise uzun yıllar hayalini kurduğu Süper Lig'e yakın gözüken takımlardan. Son 4 maçtır kazanıyorlar ve çok formdalar. 61 puan ile Samsunspor ile aynı puana sahipler. Direkt Süper Lig bileti için Giresunspor bir adım öndeyken Adana Demirspor ve Samsunspor arasında amansız bir çekişme yaşanacak. Hem Adana Demirspor hem de Samsunspor, 3'te 3 yaparak ligi bitirebilir. Fikstürleri görece kolay. 

Play-off yarışı ne durumda?

Gelelim play-off yarışına; 57 puanla 4 ve 5. sırayı paylaşan Altay ile İstanbulspor, 53 puanlı Altınordu, büyük ihtimal play-off yapacak ve Süper Lig'e son bilet için kapışacak. Keçiörengücü, son iki maçtaki yenilgi ile play-off şansını zora soktu ama 49 puandalar ve şansları bitmiş değil. Aynı şeyi 47 puanlı Ümraniyespor ve Tuzlaspor için de söyleyebiliriz. 

Son 3 haftada her şey olabilir, burası 1. Lig! Biz de bu yarışı yakından takip etmeye devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum