Aboubakar'ın golüyle şampiyon Kamerun!

ABONE OL

Afrika'nın en büyüğü Kamerun! Afrika Uluslar Kupası'nın finalinde Mısır'ı Beşiktaşlı Aboubakar'ın 89

Afrika'nın en büyüğü Kamerun! Afrika Uluslar Kupası'nın finalinde Mısır'ı Beşiktaşlı Aboubakar'ın 89. dakikada attığı golle 2-1 yenen Kamerun şampiyon oldu.

Afrika Uluslar Kupası'nın finalinde Kamerun geriye düştüğü karşılaşmada Mısır'ı Beşiktaşlı Aboubakar'ın son anlarda attığı golle 2-1 yendi ve Afrika'nın en büyüğü oldu.

Mücadelenin ilk golü Mohamed Elneny'den geldi ve ilk yarı Mısır'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Ülkemizde Beşiktaş forması giyen Kamerunlu Vincent Aboubakar, ikinci yarının başında Robert Ndip Tambe'nin yerine oyuna dahil oldu.

59. dakikada Nicolas Nkoulou'nun golüyle eşitliği yakalayan Kamerun'da son sözü Beşiktaşlı Aboubakar söyledi. Kamerunlu forvetin 89. dakikadaki golü 'Afrika Aslanları'na kupayı getirdi: 2-1

SUSKUN ABOUBAKAR KUPAYI GETİRDİ

Final maçına kadar turnuva boyunca 4 maça çıkan Vincent Aboubakar, gol sevinci yaşayamamıştı. Final karşılaşmasına sonradan dahil olan Kamerunlu forvet, attığı golle ülkesine kupayı getirdi.

5. ŞAMPİYONLUK

Afrika Uluslar Kupası'nda kupaya uzanan Kamerun turnuva tarihindeki şampiyonluk sayısını 5'e çıkardı.

BİZİMKİLER NE YAPTI?

Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal ile yer alan Fenerbahçeli Moussa Sow, çeyrek finalden ötesini göremezken Sow turnuva boyunca 3 maçta oynadı ve 1 gol kaydetti.

3.'lük maçında gol atan Kayserisporlu Alain Traore, ülkesi Burkina Faso'nun turnuvayı 3. bitirmesinde büyük rol oynadı. Traore ayrıca turnuva boyunca Burkina Faso formasıyla 5 kez sahada yer aldı. Burkina'nın kadrosunda yer alan bir diğer Kayserisporlu Prejuce Nakoulma ise turnuva boyunca 6 maçta 2 gol kaydetti.

Turnuvayı 4. tamamlayan Gana'nın Sivasspor'da forma giyen oyuncusu John Boye ise 5 maçta ülkesini temsil etti.