AC Milan'da 9 yıl sonra şampiyonluk umudu

ABONE OL

2010/11'deki son şampiyonluğun ardından ilk 5'te bile yer almakta zorlanan AC Milan, 9 yıl sonra şampiyonluk için 'Neden olmasın?' dedirtiyor

FUTBOO | AC Milan’ın son şampiyonluğunun üstünden tam 9 yıl geçti! Kaka, Robinho, Zlatan, Cassano, Ronaldinho, Gattuso, Pirlo'lu kadro ile gelen son şampiyonluk... 2010/11 sezonunda son şampiyonluğunu kutlayan AC Milan, o dönemden sonra bırakın şampiyonluğu uzunca bir süre ligi ilk 5 içinde bile bitiremedi. 

O şampiyonluk AC Milan’a pek yaramadı! Ancak uzun yıllar sonra bu sezon Milan cephesinin ve taraftarlarının içlerinde biraz olsun umut var. Milli ara öncesi Serie A’da 7 hafta geride kalırken AC Milan yenilgisiz topladığı 17 puanla lider durumda.

Elbette lig çok uzun bir maraton ancak Zlatan Ibrahimovic, Hakan Çalhanoğlu önderliğinde uzun yıllar sonra ‘Şampiyonluk gelebilir’ diyorlar. Bunu hem istekleri hem de oynadıkları futbol ile izleyenlere hissettirmeyi başardılar, en azından şu ana kadar...
Ezeli rakip Juve’yi geçip şampiyon olmak

İtalyan futbolunu yakından takip edenler Milan’ın ezeli rakibi Inter’in yanı sıra Juventus ile arasındaki rekabeti de biliyordur. AC Milan için sezon sonunda gelebilecek bir şampiyonluk başlı başına bir zafer olmasının yanı sıra, Juventus’un 9 yıllık şampiyonluk serisini sonlandırma adına da büyük önem taşıyor.

Ibrahimovic ve Hakan Çalhanoğlu

Stefano Pioli’nin takımı verdiği iyi sinyalleri milli aradan sonra da sürdürürse, şampiyonluk sesleri daha da güçlenecektir. Tabii burada kırmızı-siyahlı ekip için kritik iki isim var. Ligde 8 gole imza atan Zlatan Ibrahimovic ve milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu’nun performansları AC Milan’ın bu yoldaki gidişatını ciddi anlamda belirleyebilir.

‘Şampiyon kim olacak?’ sorusunun cevabını Serie A’da almamız için önümüzde uzun bir süreç var ancak AC Milan’ı yakından takip edenler şimdiden heyecanlı... Belki de bu yazı, sezon sonu gelecek bir şampiyonluk yazısının ön hazırlığı olacak.

ac milan zlatan ibrahimovic ibrahimovic hakan çalhanoğlu stefano pieoli kaka seedorf pirlo gattuso serie a